Populairste Airline: Brussels Airlines
De meeste passagiers op de route Brussel – Madrid reizen het liefste met Brussels Airlines.
Brussels Airlines
11 %
Iberia
6 %
Air Europa
6 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
Om 44 % te besparen boekt u uw ticket het beste 3 weken voor vertrek .
22 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op woensdag kan een vlucht tot 23 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Op Brussel naar Madrid zijn directe vluchten met 29 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 25min, vanaf € 53
29 %
1 tussenstop Zürich
08h 05min, vanaf € 110
10 %
1 tussenstop Barcelona
11h 00min, vanaf € 118
10 %
Retour al vanaf € 53,00
Een retourvlucht voor slechts € 53,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 27-03-19 en een terugvlucht op 31-03-19.

€ 53
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Madrid barst van cultuur!

Madrid is de hoofdstad en eveneens grootste stad van Spanje. De stad ligt in het midden van het land op de Spaanse Hoogvlakte. De inwoners van de stad heten Madrilenen en in het Spaans Madrileños. Interessante bezienswaardigheden in de stad zijn het Palacio Real, het Retiropark en drie bekende kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza.

...

Zeer hete zomers en strenge winters

Madrid kent een mild klimaat tussen april en juni. Tussen september en oktober zijn de termperaturen maximaal 25 graden Celcius. De zomers zijn zéér heet met temperaturen tot maximaal 40 graden. De winters zijn koud en droog met vorst tot zo'n -10 graden. Op 2 mei viert Madrid 'Dos de Mayo' met een grote optocht, concerten en stierengevechten. Eind oktober is er het International Jazz Festival. 

...

Lage kosten

De kosten van levensonderhoud zijn in Madrid goedkoper dan in Nederland. Uit eten en drinken is veel goedkoper. Bovendien hebben diverse restaurants speciale toeristen menu's. Levensmiddelen en lokaal vervoer zijn eveneens goedkoper. 

...

Vervoer in en rond Madrid

Vanaf het vliegveld is het mogelijk met de metro naar het centrum te gaan. De rit duurt ongeveer 30 minuten en kost zo'n 5 euro. Met de trein duurt het eveneens zo'n 30 minuten maar kost de rit maar 3 euro. Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum kost rond de 30 euro. De bus en metro zijn in Madrid goedkoop. Een ticket kost circa 1,50 euro. Tien tickets zijn vanaf 12 euro te verkrijgen. Dagkaarten zijn eveneens goedkoop. De taxi's zijn zeer betaalbaar. Een Guesthouse of Hostel is al vanaf 12 euro per nacht te boeken. Een 3-sterren hotels kost gemiddeld 80 euro per nacht en per persoon.

...