Populairste Airline: Brussels Airlines
Op de route Brussel – Madrid word bij voorkeur met Brussels Airlines gevlogen.
Brussels Airlines
8 %
Iberia
6 %
Air Europa
5 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Om 27 % te besparen boekt u uw ticket het beste 0 dagen voor vertrek .
0 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (29 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 30min, vanaf € 61
29 %
1 tussenstop Barcelona
05h 00min, vanaf € 142
14 %
1 tussenstop Zürich
04h 30min, vanaf € 185
12 %
Retour al vanaf € 61,00
Voor maar € 61,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 12-07-19 en een terugvlucht op 14-07-19.

€ 61
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Madrid barst van cultuur!

Madrid is de hoofdstad en eveneens grootste stad van Spanje. De stad ligt in het midden van het land op de Spaanse Hoogvlakte. De inwoners van de stad heten Madrilenen en in het Spaans Madrileños. Interessante bezienswaardigheden in de stad zijn het Palacio Real, het Retiropark en drie bekende kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza.

...

Zeer hete zomers en strenge winters

Madrid kent een mild klimaat tussen april en juni. Tussen september en oktober zijn de termperaturen maximaal 25 graden Celcius. De zomers zijn zéér heet met temperaturen tot maximaal 40 graden. De winters zijn koud en droog met vorst tot zo'n -10 graden. Op 2 mei viert Madrid 'Dos de Mayo' met een grote optocht, concerten en stierengevechten. Eind oktober is er het International Jazz Festival. 

...

Lage kosten

De kosten van levensonderhoud zijn in Madrid goedkoper dan in Nederland. Uit eten en drinken is veel goedkoper. Bovendien hebben diverse restaurants speciale toeristen menu's. Levensmiddelen en lokaal vervoer zijn eveneens goedkoper. 

...

Vervoer in en rond Madrid

Vanaf het vliegveld is het mogelijk met de metro naar het centrum te gaan. De rit duurt ongeveer 30 minuten en kost zo'n 5 euro. Met de trein duurt het eveneens zo'n 30 minuten maar kost de rit maar 3 euro. Een taxi vanaf het vliegveld naar het centrum kost rond de 30 euro. De bus en metro zijn in Madrid goedkoop. Een ticket kost circa 1,50 euro. Tien tickets zijn vanaf 12 euro te verkrijgen. Dagkaarten zijn eveneens goedkoop. De taxi's zijn zeer betaalbaar. Een Guesthouse of Hostel is al vanaf 12 euro per nacht te boeken. Een 3-sterren hotels kost gemiddeld 80 euro per nacht en per persoon.

...