Populairste Airline: Brussels Airlines
De populairste airlines op de route Brussel – Malaga zijn met 11 % Brussels Airlines, Ryanair en TUI fly Belgium.
Brussels Airlines
5 %
Ryanair
3 %
TUI fly Belgium
3 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 4 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 51 % besparen.
123 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op dinsdag kan een vlucht tot 16 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Barcelona
Vluchten via Barcelona zijn op deze route met 18 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
16h 00min, vanaf € 98
18 %
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 77
14 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
11h 55min, vanaf € 99
13 %

Malaga

Gaat u binnenkort naar de heerlijke en charmante stad Malaga? Lees dan snel verder want hieronder vindt u tips en tricks voor de ideale reistijd, tips voor goede voorbereidingen en andere handige informatie.

...

De ideale tijd om Malaga te bezoeken

Door het mediterraanse klimaat in Malaga kan het er in juli en augustus erg warm worden met een gemiddelde temperatuur boven de 30 graden. Rond deze tijd zijn stranden overvol en kan het er erg druk zijn. In december en januari is de gemiddelde temperatuur in Malaga het laagst met zo'n 8 tot 16 graden. December en januari kunnen regenachtig zijn, oftewel een onvoorspelbaar weertype rond deze tijd.

...

Voorbereidingen voor een retourtje Malaga

Een belangrijke tip voor wanneer u naar Malaga gaat: Boek vooraf, wanneer u nog in eigen land bent, een huurauto. Zo voorkomt u onnodig zoekwerk tijdens uw verblijf. Verder is het natuurlijk altijd handig om de Spaanse taal te spreken, alhoewel veel Spanjaarden, met name de mensen die veel te maken hebben met toeristen waaronder obers, winkeliers en hoteleigenaren, een aardig woordje Engels spreken. Ten slotte is het belangrijk om te weten dat tijdens de Siësta, van 14.00 tot 17.00 uur, er veel winkels gesloten zijn. Winkels zijn 's avonds daarentegen wel vaak tot laat open.

...

Handige informatie tijdens het verblijf

Bent u gearriveerd op de luchthaven van Malaga? Een busticket naar het centrum kost 3 euro, een treinticket kost slechts €1,75 en voor een taxirit betaalt u ongeveer 20 euro. Allen zijn gelegen naast de luchthaven. Een busrit vanaf de luchthaven naar Marbella kost ongeveer 6 euro, en naar Torremolinos en Benalmadena circa 4 euro.

Voor een overnachting in een hotel betaalt u vanaf ongeveer 50 euro per nacht en kosten hostels slechts 10 euro per nacht. Malaga heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die te voet bereikbaar zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om per bus te reizen, een kaartje is dan rond de €1,30, of per taxi. Een taxi is relatief duur, aangezien men hogere tarieven hanteert tijdens de vakantietijd en na 10 uur.

...