Vluchten naar Malaga

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Malaga

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Malaga AGP) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Malaga zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Malaga reistips

Malaga, modern maar historisch

Malaga is, in tegenstelling tot de nabijgelegen Costa del Sol, een moderne en toch tegelijkertijd historische stad met de sfeer van een mediterrane haven. Hoewel de eerste indrukken van de industriële, grauwe buitenwijken af kunnen schrikken, gaat in het centrum van Malaga een bruisende, eclectische stad schuil.

Feestdagen en festivals van Malaga

In het grotendeels Katholieke Spanje wordt veel aandacht besteed aan de Katholieke feestdagen en Malaga is geen uitzondering. In de Paasweek is Malaga een genot voor de zintuigen met processies vol kleur, zang, kaarsen en de geuren van wierook, waarbij beelden van heiligen en zelfs complete draagbaren kapellen door de stad gedragen worden. Op 6 januari vindt de processie van de drie heilige koningen plaats, waarbij Gaspar, Melchior en Baltasar door de straten worden gedragen en kleine cadeau's het publiek in worden gegooid. In de tweede helft vindt de jaarlijkse Feria De Malaga plaats, waarbij de stad 9 dagen in het teken van feesten, vuurwerk en eten staat.

Tips voor de reis naar Malaga

  • Wil je een auto huren? Boek deze dan op voorhand om kosten te besparen. Hou er dan wel rekening mee dat parkeren in het centrum van Malaga lastig kan zijn vanwege het gebrek aan parkeerplaatsen.

  • Veel van de inwoners van Malaga spreken Engels. Het wordt op prijs gesteld als je ook wat Spaans spreekt, maar ook zonder Spaans kan je je prima in deze stad redden.

  • In veel restaurants haal je 's middags een goedkope 3-gangen menu oftewel Menu del Dia voor zo'n € 6.

Vervoer van het vliegveld naar centrum Malaga

Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar het centrum van Malaga te komen. De voordeligste manier is de trein, die je voor ongeveer € 1,75 van het vliegveld naar het centrum brengt. Met de bus maak je dezelfde reis voor zo'n € 3 en een taxi kost je al snel € 20. Welke manier van vervoer je ook kiest, de reis zal altijd ongeveer 15 minuten bedragen.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Malaga
Alternatieve routes naar Spanje