Vluchten naar Sevilla

Sevilla reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Sevilla?

De Spaanse stad Sevilla ligt op zo’n drie uurtjes vliegen vanuit Nederland. De luchtvaartmaatschappijen Transavia Airlines en Ryanair vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam en Eindhoven naar Sevilla. De luchtvaartmaatschappijen TAP Air Portugal en Air Europa Lineas Aereas vliegen ook vanaf Amsterdam naar Sevilla, maar maken hierbij één tussenstop. Vanaf Rotterdam kan men naar Sevilla vliegen met de luchtvaartmaatschappijen Transavia Airlines en British Airways. Op deze vliegroute wordt ook één tussenstop gemaakt.

Wat is de beste tijd om naar Sevilla te reizen?

Sevilla kent een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de winters mild zijn, het voor- en najaar zonnig met af en toe een buitje en de zomers erg warm. In de maanden juli en augustus kan het makkelijk 40 graden worden, en is het eigenlijk te warm om de stad te bezichtigen. De beste tijd om Sevilla te bezoeken, is dan ook buiten deze hete zomermaanden om. De rest van het jaar zijn de temperaturen namelijk wel aangenaam, en is Sevilla een heerlijke stad voor een stedentrip.

Wat mag men in Sevilla niet missen?

Sevilla is de stad van de flamenco. Tijdens een stedentrip naar de stad is het dan ook een echte aanrader om een flamencoshow te bezoeken. Het liefst onder het genot van tapas en een Spaans wijntje. Daarnaast zijn er in Sevilla veel mooie bezienswaardigheden te vinden zoals het paleis Real Alcázar, het kathedraal van Santa Maria en het plein Plaza de España. Ook de gezellige wijken zoals Santa Cruz en El Arenal zijn leuk om doorheen te slenteren en de typisch Spaanse sfeer te proeven.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Sevilla
Luchthaven
Alternatieve luchthavens
Topvliegroutes