idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tetouan reistips

Wat je moet weten over Tetouan

Tetouan, de stad tussen bergen en zee. Voor degenen die nog nooit naar Tetouan in Marokko geweest zijn is deze stad zeker aan te raden als eerstvolgende reisbestemming, je zult je ogen uitkijken.

Over Tetouan

 In Tetouan geldt elke dag van het jaar als beste reistijd. De stad ligt prachtig tussen de bergen en de oceaan. Tetouan heeft een gematigd klimaat met hete zomers van rond de 35 graden en zachte winters met temperaturen rond de 22 graden. Tetouan heeft feestdagen die je zeker niet wilt missen. Zo heb je daar het offerfeest en het suikerfeest, maar op 30 juli heb je ook het feest van de kroning van koning Mohammed VI waardoor je overal in de stad festivals en parades ziet. 

Wat je moet weten voor je op reis gaat

 Voordat je naar Tetouan reis moet je weten dat je maximaal 3 maanden in Marokko mag verblijven zonder visum. Je moet er op letten dat je paspoort op de dag van vertrek nog ten minste 6 maanden geldig is. Er zijn geen verplichte inentingen verbonden aan de reis, maar het advies is wel om je te vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A. In Marokko is het leven ongeveer 50% goedkoper, zo kun je al uiteten voor ongeveer 65 MAD en is een softdrink rond de 6 MAD. Je kunt goedkoop je groente en fruit op de markt halen, de markt waar het gebruikelijk is dat je afdingt. Tip: Thee met verse munt is het lekkerst in Marokko. 

Als je in Tetouan aangekomen bent

 Na de vlucht wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je accommodatie. Het vervoer is goedkoop, zo ben je voor rond de 60 MAD zo in het centrum met de taxi. Je kunt er ook voor kiezen het openbaar vervoer te nemen, er rijden genoeg bussen die je voor een prikje naar jou bestemming brengen. Wel kan het busverkeer in Tetouan verwarrend zijn. In de stad rijden petit taxi's die supergoedkoop zijn, de normale taxi's zijn daarin tegen wel comfortabeler maar net iets duurder. Als je nog geen accommodatie hebt geboekt als je in de stad aangekomen bent, kun je al vanaf 60 MAD een hotel vinden. 

Meest voorkomende verbindingen vanaf Tetouan
Topvliegroutes