idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Al Hoceima

Al Hoceima is een havenstad en badplaats gelegen in het noorden van Marokko. Genesteld in een beschutte baai in het Rifgebergte met een decor van groene heuvels vol olijfboomgaarden zal het je niet verbazen dat de stad een Spaanse oorsprong heeft. Daarnaast zijn de prachtige stranden en de blauw en witte huizen dan ook echte trekpleisters die de toeristen naar de stad lokken.

Islamitisch

De stad is het hele jaar door een ideale bestemming voor wie van warme temperaturen houdt. Het land kent een islamitische cultuur en data zoals het Suikerfeest en offerfeest zijn dan ook belangrijk voor de stad. Op 30 juli wordt de kroning van koning Mohammed VI gevierd met grote festivals en parades door het hele land.

Spaanse cultuur

Nederlandse staatsburgers moeten op het moment van aankomst over een paspoort beschikken die nog ten minste zes maanden geldig is. Het verkregen visum is maximaal 90 dagen geldig. Inentingen zijn niet verplicht maar vaccins tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie zijn aan te raden vooraleer naar Marokko te reizen. Het Rifgebergte is een aantrekkelijke trekpleister maar niet altijd even veilig. Het is dus aan te raden minstens met zijn tweeën te reizen doorheen deze streek. Al Hoceima mag dan geen typisch Marokkaanse stad zijn, toch spreken niet veel mensen er Engels of Frans. Met Spaans kan je je meestal een stuk makkelijker verhelpen. Hou er rekening mee dat toeristen niet meer dan 1000 MAD mogen in- of uitvoeren. Een oplossing voor wie over een groter budget wil beschikken is het geld in Marokko zelf wisselen.

Deze voormalige Spaanse stad beschikt over een interessante Berber cultuur en daarnaast is het Al-Hoceima National Park een aanrader.

Seizoensgebonden groenten en fruit op de wekelijkse markten zijn erg goedkoop. Een aanrader hier is de verse muntthee.

Te voet

De luchthaven ligt op ongeveer vijftien kilometer van de stad. Om het centrum te bereiken dien je een taxi te nemen die je ongeveer 200 MAD kost. In de stad hebben taxi's vaste prijzen. Al Hoceima is echter niet zo groot en uitstekend te voet te verkennen.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Al Hoceima
Luchthaven
Alternatieve luchthavens
Topvliegroutes