Vluchten van Amsterdam naar Casablanca

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Casablanca te vinden

Populairste Airline: Air France
14 % van de vluchten op de route Amsterdam – Casablanca worden geboekt bij Air France.
Air France
14 %
Royal Air Maroc
5 %
Transavia
4 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 3 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 40 % besparen.
84 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. woensdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag en woensdag. Op deze dagen kan tot 11 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Van alle vluchten is de route via Parijs-Charles de Gaulle met 24 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
05h 40min, vanaf € 194
24 %
1 tussenstop Lissabon
22h 20min, vanaf € 162
12 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
06h 15min, vanaf € 156
11 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Casablanca

Marokkaanse metropool aan de Atlantische Oceaan

Casablanca is de hoofdstad van Marokko. De havenstad ligt halverwege het uitgestrekte land aan de Atlantische Oceaankust en is genoemd naar zijn vele witte huizen.

Jazzfestival in het voorjaar

Het milde Middellandse Zeeklimaat zorgt ervoor dat in Casablanca vrijwel elke dag de zon schijnt. Hierdoor is een vakantie het hele jaar door goed mogelijk. De periode van april tot en met oktober is bij toeristen echter favoriet. In de derde week van april wordt Jazzablanca georganiseerd, een internationaal jazz- en wereldmuziekfestival. Belangrijke nationale feestdagen zijn het Offerfeest en het Suikerfeest na de ramadan. De datum is variabel, maar valt in de negende maand van de islamitische maankalender.

Oppassen met drinkwater

Wie naar Marokko reist kan zonder visum of ander speciaal reisdocument op het vliegtuig stappen. Nederlandse toeristen die in het land arriveren kunnen direct een verblijfsvergunning ophalen. Deze heeft een geldigheid van drie maanden. Er dient daarnaast op te worden gelet dat het paspoort bij aankomst nog ten minste een half jaar geldig is. Hoewel geen verplichte inentingen nodig zijn, is het niet verstandig om water uit de kraan te drinken. Eten moet goed worden verhit voordat het wordt geconsumeerd. De prijzen in de winkel zijn gemiddeld circa 60% lager dan die in Nederland. Voor een lunch betaalt men rond de 300 Marokkaanse dirham, terwijl bier plusminus 15 en frisdrank circa 6 Marokkaanse dirham kost. De goedkoopste producten zijn regionaal geproduceerde groenten en fruit die op de markt verkrijgbaar zijn.

Ook voordelig vervoer

De belangrijkste luchthaven bij Casablanca is het vliegveld Mohammed V. Voor het vertrek van of naar de luchthaven kan het best gebruik worden gemaakt van de shuttlebusservice. De tarieven zijn aantrekkelijk en de reis duurt ongeveer een uur. Een treinticket van het vliegveld naar Casablanca kost zo’n 40 Marokkaanse dirham, bij een reistijd van ongeveer 35 minuten. Een taxi doet er net zo lang over en rekent ongeveer 250 Marokkaanse dirham. Binnen Casablanca zijn goedkope bus- en tramlijnen, die respectievelijk circa 4 en 6 Marokkaanse dirham voor een kaartje vragen. Taxitarieven beginnen vanaf 30 Marokkaanse dirham. Het centrum van Casablanca kan overigens grotendeels te voet worden bereikt.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Casablanca
Vluchtinformatie Amsterdam - Casablanca
  • Vluchttijd: min. 03:35 / max. 03:40
  • Afstand: 2330 km
  • Vluchten per week: 10
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:35 / max. 03:40
Topvliegroutes