Populairste Airline: Air France
Op de route Amsterdam – Casablanca word bij voorkeur met Air France gevlogen.
Air France
29 %
Royal Air Maroc
9 %
Transavia
5 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 2 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 54 % kan men besparen.
62 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 22 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Een vlucht met tussenstop in Parijs-Charles de Gaulle is met 41 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
27h 55min, vanaf € 156
41 %
1 tussenstop Lissabon
07h 55min, vanaf € 148
21 %
directe vlucht
03h 40min, vanaf € 111
14 %
Retour al vanaf € 111,00
Een retourvlucht voor slechts € 111,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 10-12-18 en een terugvlucht op 20-12-18.

€ 111
goedkoop
€ 111
duur
€ 317

Marokkaanse metropool aan de Atlantische Oceaan

Casablanca is de hoofdstad van Marokko. De havenstad ligt halverwege het uitgestrekte land aan de Atlantische Oceaankust en is genoemd naar zijn vele witte huizen.

...

Jazzfestival in het voorjaar

Het milde Middellandse Zeeklimaat zorgt ervoor dat in Casablanca vrijwel elke dag de zon schijnt. Hierdoor is een vakantie het hele jaar door goed mogelijk. De periode van april tot en met oktober is bij toeristen echter favoriet. In de derde week van april wordt Jazzablanca georganiseerd, een internationaal jazz- en wereldmuziekfestival. Belangrijke nationale feestdagen zijn het Offerfeest en het Suikerfeest na de ramadan. De datum is variabel, maar valt in de negende maand van de islamitische maankalender.

...

Oppassen met drinkwater

Wie naar Marokko reist kan zonder visum of ander speciaal reisdocument op het vliegtuig stappen. Nederlandse toeristen die in het land arriveren kunnen direct een verblijfsvergunning ophalen. Deze heeft een geldigheid van drie maanden. Er dient daarnaast op te worden gelet dat het paspoort bij aankomst nog ten minste een half jaar geldig is. Hoewel geen verplichte inentingen nodig zijn, is het niet verstandig om water uit de kraan te drinken. Eten moet goed worden verhit voordat het wordt geconsumeerd. De prijzen in de winkel zijn gemiddeld circa 60% lager dan die in Nederland. Voor een lunch betaalt men rond de 300 Marokkaanse dirham, terwijl bier plusminus 15 en frisdrank circa 6 Marokkaanse dirham kost. De goedkoopste producten zijn regionaal geproduceerde groenten en fruit die op de markt verkrijgbaar zijn.

...

Ook voordelig vervoer

De belangrijkste luchthaven bij Casablanca is het vliegveld Mohammed V. Voor het vertrek van of naar de luchthaven kan het best gebruik worden gemaakt van de shuttlebusservice. De tarieven zijn aantrekkelijk en de reis duurt ongeveer een uur. Een treinticket van het vliegveld naar Casablanca kost zo’n 40 Marokkaanse dirham, bij een reistijd van ongeveer 35 minuten. Een taxi doet er net zo lang over en rekent ongeveer 250 Marokkaanse dirham. Binnen Casablanca zijn goedkope bus- en tramlijnen, die respectievelijk circa 4 en 6 Marokkaanse dirham voor een kaartje vragen. Taxitarieven beginnen vanaf 30 Marokkaanse dirham. Het centrum van Casablanca kan overigens grotendeels te voet worden bereikt.

...