Populairste Airline: TAP Portugal
De route Amsterdam – Casablanca word het meeste geboekt bij TAP Portugal.
TAP Portugal
24 %
Transavia
8 %
Royal Air Maroc
7 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
4 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
26 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag. Op deze dagen kan tot 14 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Parijs
De met 26 % meest geliefde route vanaf Amsterdam naar Casablanca gaat via Parijs.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
08h 45min, vanaf € 184
26 %
1 tussenstop Lissabon
22h 15min, vanaf € 168
24 %
directe vlucht
03h 40min, vanaf € 146
15 %
Retour al vanaf  € 146,00
Als je reis begint op 05.02.2018 en je de terugreis op 12.02.2018 boekt, komt je totaalprijs op slechts  € 146,00. Tickets zijn op actueel 32 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 146
goedkoop
€ 125
duur
€ 337

Marokkaanse metropool aan de Atlantische Oceaan

Casablanca is de hoofdstad van Marokko. De havenstad ligt halverwege het uitgestrekte land aan de Atlantische Oceaankust en is genoemd naar zijn vele witte huizen.

...

Jazzfestival in het voorjaar

Het milde Middellandse Zeeklimaat zorgt ervoor dat in Casablanca vrijwel elke dag de zon schijnt. Hierdoor is een vakantie het hele jaar door goed mogelijk. De periode van april tot en met oktober is bij toeristen echter favoriet. In de derde week van april wordt Jazzablanca georganiseerd, een internationaal jazz- en wereldmuziekfestival. Belangrijke nationale feestdagen zijn het Offerfeest en het Suikerfeest na de ramadan. De datum is variabel, maar valt in de negende maand van de islamitische maankalender.

...

Oppassen met drinkwater

Wie naar Marokko reist kan zonder visum of ander speciaal reisdocument op het vliegtuig stappen. Nederlandse toeristen die in het land arriveren kunnen direct een verblijfsvergunning ophalen. Deze heeft een geldigheid van drie maanden. Er dient daarnaast op te worden gelet dat het paspoort bij aankomst nog ten minste een half jaar geldig is. Hoewel geen verplichte inentingen nodig zijn, is het niet verstandig om water uit de kraan te drinken. Eten moet goed worden verhit voordat het wordt geconsumeerd. De prijzen in de winkel zijn gemiddeld circa 60% lager dan die in Nederland. Voor een lunch betaalt men rond de 300 Marokkaanse dirham, terwijl bier plusminus 15 en frisdrank circa 6 Marokkaanse dirham kost. De goedkoopste producten zijn regionaal geproduceerde groenten en fruit die op de markt verkrijgbaar zijn.

...

Ook voordelig vervoer

De belangrijkste luchthaven bij Casablanca is het vliegveld Mohammed V. Voor het vertrek van of naar de luchthaven kan het best gebruik worden gemaakt van de shuttlebusservice. De tarieven zijn aantrekkelijk en de reis duurt ongeveer een uur. Een treinticket van het vliegveld naar Casablanca kost zo’n 40 Marokkaanse dirham, bij een reistijd van ongeveer 35 minuten. Een taxi doet er net zo lang over en rekent ongeveer 250 Marokkaanse dirham. Binnen Casablanca zijn goedkope bus- en tramlijnen, die respectievelijk circa 4 en 6 Marokkaanse dirham voor een kaartje vragen. Taxitarieven beginnen vanaf 30 Marokkaanse dirham. Het centrum van Casablanca kan overigens grotendeels te voet worden bereikt.

...