Vluchten van Amsterdam naar Casablanca

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Casablanca

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Casablanca (CMN) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Casablanca starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Casablanca te vinden

Populairste Airline: TAP Portugal
De route Amsterdam – Casablanca word het meeste geboekt bij TAP Portugal.
TAP Portugal
36 %
Royal Air Maroc
22 %
Transavia
22 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 49 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
110 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want vrijdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Lissabon
Een vlucht met tussenstop in Lissabon is met 42 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Lissabon
10h 10min, vanaf € 154
42 %
directe vlucht
03h 40min, vanaf € 150
35 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
08h 55min, vanaf € 216
12 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Casablanca

Marokkaanse metropool aan de Atlantische Oceaan

Casablanca is de hoofdstad van Marokko. De havenstad ligt halverwege het uitgestrekte land aan de Atlantische Oceaankust en is genoemd naar zijn vele witte huizen.

Jazzfestival in het voorjaar

Het milde Middellandse Zeeklimaat zorgt ervoor dat in Casablanca vrijwel elke dag de zon schijnt. Hierdoor is een vakantie het hele jaar door goed mogelijk. De periode van april tot en met oktober is bij toeristen echter favoriet. In de derde week van april wordt Jazzablanca georganiseerd, een internationaal jazz- en wereldmuziekfestival. Belangrijke nationale feestdagen zijn het Offerfeest en het Suikerfeest na de ramadan. De datum is variabel, maar valt in de negende maand van de islamitische maankalender.

Oppassen met drinkwater

Wie naar Marokko reist kan zonder visum of ander speciaal reisdocument op het vliegtuig stappen. Nederlandse toeristen die in het land arriveren kunnen direct een verblijfsvergunning ophalen. Deze heeft een geldigheid van drie maanden. Er dient daarnaast op te worden gelet dat het paspoort bij aankomst nog ten minste een half jaar geldig is. Hoewel geen verplichte inentingen nodig zijn, is het niet verstandig om water uit de kraan te drinken. Eten moet goed worden verhit voordat het wordt geconsumeerd. De prijzen in de winkel zijn gemiddeld circa 60% lager dan die in Nederland. Voor een lunch betaalt men rond de 300 Marokkaanse dirham, terwijl bier plusminus 15 en frisdrank circa 6 Marokkaanse dirham kost. De goedkoopste producten zijn regionaal geproduceerde groenten en fruit die op de markt verkrijgbaar zijn.

Ook voordelig vervoer

De belangrijkste luchthaven bij Casablanca is het vliegveld Mohammed V. Voor het vertrek van of naar de luchthaven kan het best gebruik worden gemaakt van de shuttlebusservice. De tarieven zijn aantrekkelijk en de reis duurt ongeveer een uur. Een treinticket van het vliegveld naar Casablanca kost zo’n 40 Marokkaanse dirham, bij een reistijd van ongeveer 35 minuten. Een taxi doet er net zo lang over en rekent ongeveer 250 Marokkaanse dirham. Binnen Casablanca zijn goedkope bus- en tramlijnen, die respectievelijk circa 4 en 6 Marokkaanse dirham voor een kaartje vragen. Taxitarieven beginnen vanaf 30 Marokkaanse dirham. Het centrum van Casablanca kan overigens grotendeels te voet worden bereikt.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Casablanca

Goedkoopste heenvlucht van € 139,00
Retourvlucht van € 153,99
Vluchttijd min. 03:35 / max. 03:40
Vliegtijd terugvlucht min. 03:35/ max. 03:40
Afstand 2330 km
Vluchten per week 10
Vertrekluchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Casablanca (CMN)
Land van bestemming Marokko
Alternatieve routes naar Marokko
Alternatieve vluchten naar Casablanca
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs