Vluchten van Amsterdam naar Malta

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Malta te vinden

Populairste Airline: Air Malta
Op de route Amsterdam – Malta word bij voorkeur met Air Malta gevlogen.
Air Malta
4 %
KLM
3 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 2 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 37 % bespaard worden.
72 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdag zijn vliegtickets tot 40 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Rome-Fiumicino
Met 20 % van alle gemaakte boekingen is de route via Rome-Fiumicino het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Rome-Fiumicino
05h 50min, vanaf € 166
20 %
1 tussenstop Londen-Heathrow
07h 10min, vanaf € 239
9 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
07h 20min, vanaf € 233
9 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Malta

Fascinerend Malta

Malta, gelegen op 80 kilometer van Sicilië en ongeveer 300 kilometer van Afrika, maakt met haar okergele rotsen, direct bij aankomst een echt onvergetelijke indruk. Het eiland is bij veel jongeren vooral populair vanwege haar vele zonuren en bruisend nachtleven maar voor cultuur en natuur ben je op Malta ook juist helemaal aan het goede adres.Tot de Maltezer Archipel behoren eveneens de eilanden Gozo en Comino. Eilanden met elk weer een heel eigen gezicht. Gozo is vooral geschikt voor liefhebbers van rust, cultuur en natuur. Comino met een oppervlakte van 3,5 kilometer, is een autovrij eilandje met slechts 8 permanente inwoners en vooral veel natuurgebieden.

WANNEER NAAR MALTA?

Malta kent een Middellands zeeklimaat met zachte maar vochtige winters met veel wind en lange, hete en droge zomers. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt in de winter 13 graden. In de zomer kun je rekenen op 25 graden gemiddeld. Tevens waait dan regelmatig de Sirocco. De meeste toeristen bezoeken in de zomermaanden het eiland. Voor het beste strandweer wordt een verbijf tussen april en oktober aanbevolen.

Malta is een katholiek land en kent dan ook de gebruikelijke Christelijke feestdagen zoals Pasen en Kerstmis maar daarnaast worden er ook nog 12 andere feestdagen gevierd. Belangrijkste feestdagen zijn daarbij het oogstfeest met veel folkore, eind juni ( L’Imnarja Festival) en Maria Hemelvaart op 15 augustus. Door het jaar heen vinden er dan ook nog talloze dorpsfeesten plaats ter ere van hun patroonheiligen. De bewoners van Malta zijn zeer trots op hun religie en de feesten worden dan ook op uitgebreide schaal gevierd. Bezoekers worden daarbij altijd zeer hartelijk ontvangen. In november vindt elk jaar de Marathon van Malta plaats welke verdeeld wordt over 3 dagdelen. 

VOOR VERTREK

Voor een vakantie op Malta zijn geen vaccinaties vereist. Het wettig betaalmiddel op het eiland is de euro. Maar voor een verblijf op Malta heb je geen enorme spaarpot nodig gelukkig. Het levensonderhoud op het eiland is in vergelijking met andere Europese landen, niet duur. De prijs voor een maaltijd in een restaurant ligt rondom de 10 euro. Textiel en kleding zijn verder op Malta extreem goedkoop, vooral op de locale markten. Op Malta wordt zowel Engels als Maltees gesproken. Het Maltees is afgeleid van oud Arabisch. De locale bevolking waardeert het zeer als je een paar worden Maltees kunt zeggen dus enige studie van deze taal of een Maltees woordenboekje is zeker aan te bevelen! Verder schijnt de zon op Malta zeer fel dus een hoofddeksel en zonnebrandmiddel zijn onontbeerlijk.

TE DOEN OP MALTA

Bij aankomst op Malta landt landt je op vliegveld Luqa. Dit ligt ongeveer 5 kilometer van het centrum van Valletta. Er rijden tussen de luchthaven en centrum talloze bussen, zelfs ‘s nachts. De luchthavenbussen herken je aan de letter X. X4, X5 en X7 rijden naar Valletta.

Daarnaast kun je ook gebruik maken de officiële taxidienst van het eiland (witte taxi’s). Voor een ritje van en naar de luchthaven betaal je ongeveer 10 tot 30 euro. Een overnachting in een hostel bedraagt rondom de 15 euro per nacht. In een 3 sterren hotel ben je ongeveer 70 euro per nacht kwijt voor een tweepersoonskamer.

De bus is van oudsher “het vervoermiddel” op Malta. Thans rijden er, speciaal voor toeristen, nog steeds enkele bussen uit de Engelse jaren 50 rond. Het meeste busvervoer wordt echter uitgevoerd door Arriva. Voor een 2 uur geldig zijnde ticket betaal je bij deze busdienst in de winter rond de 1,50 euro, in de zomer ongeveer 2 euro en ‘s nachts plus minus 3 euro. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de bestuurder. Er is voor volwassenen ook een 7-dagenkaart te koop voor ongeveer 21 euro. De witte taxi’s bieden eveneens diverse ritten over het eiland aan. Voor een korte rit betaal je ongeveer 15 euro. Een andere goede manier om het eiland te verkennen is met een huurauto. Malta is een veilig eiland.

Highlights Malta:

Het historische centrum van Valletta, de hoofdstad, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De enorme 16e eeuwse kathedraal is ronduit indrukwekkend. Daarnaast kun je in het centrum ook diverse, zeer interessante, musea bezoeken. Tevens is een ritje per paardenkoets door het centrum mogelijk.

Het ommuurde middeleeuwse stadje Mdina, op het midden van het eiland gelegen, heeft een autovrij en zeer pittoresk centrum met een groot aantal kerken en paleizen.

Voor cultuurliefhebbers zijn verder de tempels van Tarxien en de Megalithische tempels op Malta en Gozo een waar paradijs.

Ook het 18e eeuwese Palazzo Parisio in Naxxar, met bloemrijke tuin, is een bezoekje zeker waard.

Marsaxlokk, een rustig vissersdorp, geeft met haar kleurrijke bootjes, een goed beeld van het authentieke leven op Malta

Natuurliefhebbers mogen de “ Blue Lagoon” , een schitterende lagune, gelegen tussen Malta en Gozo, zeker niet overslaan. Snorkelen en duiken zijn hier veel beoefende sporten.

Gozo, het zustereiland van Malta is per ferry bereikbaar. Het toeristenvervoer tussen en rondom de eilanden wordt verder uitgevoerd met dghajsa’s, dit zijn authentiek Maltese vissersboten.

 WIST JE VERDER DAT:

 * Malta één van de dichtstbevolkte landen ter wereld is

 * Je op Malta aan de linker kant van de weg rijdt

 * De stopcontacten anders zijn dan in Nederland. Je hebt dus een adapter nodig!

 * Het 8-puntige Maltezer kruis al ten tijde van de kruisridders aan het eiland werd geschonken en wereldwijd een beroemd symbool is geworden

 * De Maltezer Archipel ook nog bestaat uit Manoel Island en 4 onbewoonde eilanden.

 * Er op op de hele archipel geen bergen, rivieren of bossen zijn te vinden. De eilanden zijn voor hun drinkwater geheel aangewezen op ontzilt zeewater.

 * Naturisme op de eilanden verboden is

 * De oudste Europese hond, het Maltezer Leeuwtje, van Malta komt

 * Lampuki pie (vistaart), pastizzi (bladerdeeg gevuld met ricotta of erwtenpuree) en “ “weduwensoep” (met geiten- of schapenkaas) de favoriete locale gerechten zijn

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Malta

Goedkoopste heenvlucht van € 74,00
Retourvlucht van € 262,99
Vluchttijd min. 02:55
Vliegtijd terugvlucht min. 03:20
Afstand 1985 km
Vluchten per week 4
Vertrekluchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Malta (MLA)
Land van bestemming Malta