idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Casablanca reistips

Casablanca, meer dan een film met Humphrey Bogart

Sinds eind jaren '40 de film Casablanca in de Marokkaanse stad werd opgenomen is er veel verandert. Hoewel het niet de hoofdstad van het Noord-Afrikaanse land is, is Casablanca wel de grootste stad van Marokko en een van de grootste, belangrijkste steden van het hele Afrikaanse continent.

Feestdagen en festivals van Casablanca

In Casablanca viert men de islamitische feestdagen van het offerfeest en het Suikerfeest, waarbij de eerste jaarlijks op een andere dag plaatsvindt en de laatste altijd in de negende maand van de islamitische maankalender valt. Beide gelegenheden gaan met een grote hoeveelheid eten en feestelijkheid gepaard en zijn een uitstekende gelegenheid om van de lokale gastvrijheid te proeven. In de derde week van april vindt in de stad een groot internationaal jazz en world music festival plaats genaamd Jazzablanca, waarbij de stad in het teken stad van muziek en je als bezoeker overal van gratis optredens kan genieten. Op 31 juli wordt de troonsbestijging van Koning Mohammed VI gevierd met parades en festivals door heel Marokko, inclusief Casablanca.

Tips voor je bezoek aan Casablanca

Drink water uit afgesloten flessen. Het kraanwater en water uit flessen die geopend aan de tafel gebracht worden kunnen tot maagproblemen leiden en je veel vakantieplezier kosten.

Zorg dat je eten doorgekookt is en probeer rauwe, ongewassen etenswaren te vermijden.

De historische medina is een feest voor de zintuigen, maar zoek je koopjes? Bezoek dan de nieuwe media waar de prijzen lager zijn.

De Morocco Mall is het grootste winkelcentrum van Noord-Afrika. Je vindt hier uiteenlopende winkels, maar ook het reuzen-aquarium Aquadream.

Openbaar vervoer of taxi in Casablanca

Het centrum van de stad Casablanca is uitstekend te voet bereikbaar. Door de stad rijden tal van buslijnen die zo'n 4 MAD per rit rekenen. De tram T1 gebruik je voor ongeveer 6 MAD per rit, maar voor een kleine 60 MAD koop je een weekkaart waarmee je onbeperkt reist. De taxiprijzen beginnen bij 30 MAD met zo'n 7 MAD extra per kilometer.