idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Istanbul - Sabiha Gökcen reistips

Istanbul - Sabiha Gökcen: genieten van Euro-Azië

Te midden van Eurazië ligt Turkije met Istanbul als één van de oudste steden ter wereld. Een enorm rijke historie dus! Istanbul heeft zowel Europese als Aziatische invloeden. 

Klimaat en Feest

De beste reistijd is in een periode waarin bovengenoemde gecombineerd worden: een leuk traditioneel feest in fijne weersomstandigheden. Van april tot oktober kun je heerlijk toeven in Istanbul.

In deze periode liggen een aantal festivals, zoals de herdenking aan Atatürk op 19 mei en de dag van de Republiek op 29 oktober. Dan vallen meestal in deze periode ook nog de Ramadan en het suikerfeest en in het najaar het Offerfeest.

Voorbereidingen

Indien je als Nederlander naar Turkije gaat, zul je vooraf visum aan moeten vragen. Ook dient je paspoort nog 90 dagen geldig te zijn na binnenkomst.

De gezondheidszorg beveelt een aantal vaccinaties aan voor Turkije: Hepatitus A, tyfus, tetanus en difterie. Deze zijn echter niet verplicht.

Wil je op jacht voor souvenirs? Cultureel en natuurlijk erfgoed mee naar huis nemen is strafbaar! Beter ga je op zoek naar andere snuisterijen op een van de vele bazaars. Denk eraan om goed te handelen!

Snacks zijn echt heel erg goedkoop. Noem Istanbul een fastfood paradise! Een kebab voor circa 8 TL, voor ongeveer 2 TL een snack en een biertje voor plus minus 6 TL. 

Van A naar B

Als je aankomt op luchthaven Havata, kun je elke 30 minuten een pendelbus nemen voor ongeveer 14 TL naar Taskim. Let op: 's nachts tussen 01.00u en 03.30u rijdt deze niet! Een taxi naar Taskim kost ongeveer 100 TL.

Er is een ontzettend uitgebreid en goedkoop openbaar vervoer netwerk: bus, Metrobus, minibus, ferry, metro en tram. Je kunt een oplaadbare OV-kaart kopen, de Istanbulkaart. Er zijn ook taxi's beschikbaar. Deze zijn iets goedkoper dan in Nederland.

Voor een overnachting in een hostel of guesthouse betaal je ongeveer 30 TL. Aan accommodatie geen tekort, vooral in de bekende districten Eminönü en Beyoglu zijn er veel hotels, hostels en guesthouses.