idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Ontspannen onder de Turkse zon in Dalaman

Een vakantie in Dalaman staat garant voor ontspanning, avontuur maar ook rust. Dalaman is de hoofdplaats van het gelijknamige district. De provincie ligt aan de Middellandse zee en trekt veel toeristen. Trekpleisters zijn de oude binnenstad of de Dalamanrivier. Het landschap in de omgeving is prachtig om te zien en de Turkse zon in combinatie met de warme zandstranden zorgen voor een onvergetelijke vakantie. 

Beste reistijd

De meest gunstige periode om naar Dalaman te reizen ligt van de lente tot de herfst. Er heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Speciale feestdagen vallen op 19 mei, de Herdenking van Atatürk, en op 29 oktober, de dag van de republiek. Bijzonder zijn de schildpadden die op het strand te spotten zijn. Deze vind je in de warme maanden. 

Informatie voor de reis

Wie op vakantie wil naar Turkije heeft een visum nodig. Dit kan online worden aangevraagd. De kosten hiervan bedragen ongeveer 25 euro. Het paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn. Entingen zijn niet verplicht. Toch wordt geadviseerd om aan de gezondheid te denken en in te enten tegen hepatitis A, tetanus, difterie en tyfus. Deze entingen zijn via de huisarts te krijgen. Belangrijk om te onthouden is dat er geen middelen geëxporteerd of verhandeld mogen worden die onder cultureel en natuurlijk erfgoed vallen. Het Westers eten is duurder dan in Nederland terwijl lokale producten juist goedkoper zijn. Het is gebruikelijk om op markten te onderhandelen over de prijs. 

Openbaar vervoer en overnachten

Vanaf Dalaman airport is het vrij eenvoudig om een shuttle naar diverse resorts in de omgeving te nemen. Naar Dalaman zelf bedraagt de afstand ongeveer 6 kilometer. De dolmus is een minibus die voor goedkoop openbaar vervoer staat. Een taxi is goedkoper dan in Nederland maar het blijft belangrijk dit van te voren goed na te kijken. Een budget hotel kost ongeveer 30 euro per nacht. Er is ook een ruime keus uit luxere hotels maar deze zijn in verhouding ook duurder. Omdat het hier een toeristisch gebied betreft is er een ruime keus in resorts. 

Meest voorkomende verbindingen vanaf Dalaman
Luchthaven
Alternatieve luchthavens
Topvliegroutes