Vluchten naar Antalya

Antalya reistips

Zon en zaligheid in Antalya

Turkije ligt op de grens tussen Europa en het Midden-Oosten. Je proeft in Turkije al een klein beetje van de duizend-en-één-nachten cultuur die het Oosten met zich meebrengt. Moskeën en paleizen, theehuizen en bazaars.

Wanneer naar Antalya?

Hoewel Turkije een stuk zuidelijker ligt dan Nederland, is het niet het hele jaar door lekker om te vertoeven. Het best kun je er naartoe van april tot en met oktober. Daarna zullen ook veel toeristenplaatsen en accommodaties gesloten zijn.

Je kunt ook mikken op één van de vele festiviteiten, zoals het suikerfeest na de Ramadan en het Offerfeest in het najaar. Deze islamitische familie-aangelegenheden zorgen voor een knusse en warme sfeer op straat en bij de mensen thuis. Of de herdenking van Atatürk op 19 mei of de dag van de Republiek op 29 oktober. 

Wat moet je weten vooraf?

Turkije ligt buiten Europa en dat zorgt voor de nodige voorbereiding! Zo hebben Nederlanders een geldig visum nodig bij aankomst in Turkije. Dit kun je elektronisch via intenet aanvragen. Dit e-visum kost ongeveer €25.

Een aantal vaccinaties worden aanbevolen door de gezondheidszorg, maar zijn niet verplicht. Het betreft hier Hepatitis A en het DTP-vaccin (Difterie, Tyfus en Polio). Daarnaast is een tetanus-vaccin aanbevolen, vooral voor kleine kinderen.

De kosten van onderhoud zijn relatief laag; voor ongeveer 8 TRY kun je een maaltijd kopen in een bazaar of in de straten Cumhuriyet of Atatürk Caddesi. Als je toch bezig bent met handel; altijd afdingen! Dit is een sport. Denk bij het aankopen van souverniers dat het exporteren van cultureel en nationaal erfgoed strafbaar is. 

Hoe reis en verblijf je ter plaatse in Antalya?

Tussen het vliegveld van Antalya en de stad rijden elke 30 minuten shuttlebussen en er rijden lijnbussen en taxi's.

Wil je je tijdens je verblijf in Antalya van de ene naar de andere plek? Dan is de Dolmus-minibus een goedkoop alternatief. Ook kun je de taxi nemen. Dat is goedkoper dan in Nederland. Om niet verrast te worden, kun je het beste vooraf vragen wat het kost.