Populairste Airline: Pegasus Airlines
Pegasus Airlines, Corendon Airlines en TUI Airlines Nederland zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 72 % het meest geboekt.
Pegasus Airlines
32 %
Corendon Airlines
24 %
TUI Airlines Nederland
16 %
Tip: 21 dagen voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 21 dagen voor take off. Hier betaal je slechts € 232,00.
21 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Van Rotterdam naar Antalya vliegen 45 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 05min, vanaf € 248
45 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
07h 30min, vanaf € 292
36 %
2 tussenstops Londen-City Airport Düsseldorf
12h 45min, vanaf € 433
14 %
Retour al vanaf € 248,00
Wie bijvoorbeeld op 21-06-19 heen en op 28-06-19 terugvliegt, reist voor € 248,00 bijzonder gunstig.

€ 248
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Parel in Turkije

Antalya is een stad in Turkije en is ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het ligt in het zuidwesten van Turkije en staat bekend als een grote internationale badplaats. Vooral in de zomer weten liefhebbers van watersport en zonaanbidders hun weg te vinden naar de stranden van Antalya.

...

Dé tijd om naar Antalya te reizen

Gezien het klimaat kan men vooral goed tussen de lente en de herfst naar Antalya reizen. Gedurende deze periode vinden ook verschillende feestdagen en festivals plaats, zoals de herdenking van Atatürk op 19 mei en de Dag van de Republiek op 29 oktober. Ook het bezoeken van het offerfeest en het suikerfeest is interessant. De data waarop deze plaatsvinden, kan variëren. 

...

Aan te raden bij een bezoek

Het is niet verplicht, maar het wordt wel aanbevolen om je te laten inenten tegen hepetitis A, tyfus, tetanus en difterie. Ook is het belangrijk om te weten dat de mooie spullen van het culturele erfgoed van Antalya niet verhandeld mogen worden. Dit wordt in Antalya gezien als een strafbaar feit. Als je iets leuks ziet op één van de vele markten in de stad, laat je dan niet afschrikken door de prijs. Afdingen is heel normaal op dit soort markten.

...

Praktische zaken

Als je net uit de luchthaven komt, kan je met de shuttle bus gaan of in één van de lijnbussen stappen. De shuttle bus doet ongeveer 30 minuten erover om van de luchthaven naar de stad te rijden. De taxi is ook een optie, maar kan vrij prijzig worden. De taxi's zijn goedkoper dan in Nederland, maar 's nachts heffen de taxi's een extra toeslag van 50%.

Eten in Antalya is niet duur. Vooral in de straten Cumhuriyet en Atatürk Cadessi zijn goedkope eettentjes te vinden die ook nog goed van kwaliteit zijn.

Vanaf 40 TRY kun je overnachten in het oude stadscentrum. De nacht doorbrengen aan de stranden van Kundu en Lara is wat prijziger, maar zeker de moeite waard vanaf ongeveer 70 TRY. 

...