Populairste Airline: Corendon Airlines
Op de vliegroute Rotterdam – Antalya kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Corendon Airlines.
Corendon Airlines
15 %
British Airways
13 %
Transavia
13 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 3 weken voor vertrek. Zo kan men tot 53 % besparen.
22 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De prijzen variëren per dag van de week. maandag zijn vliegtickets tot 26 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Izmir
Met 24 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Izmir favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Izmir Adnan Menderes
09h 20min, vanaf € 285
24 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Gatwick
12h 55min, vanaf € 514
20 %
1 tussenstop Wenen
25h 15min, vanaf € 259
17 %
Retour al vanaf € 205,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 24-02-20 en terugvlucht; 01-03-20.

€ 205
goedkoop
€ 205
duur
€ 751

Parel in Turkije

Antalya is een stad in Turkije en is ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het ligt in het zuidwesten van Turkije en staat bekend als een grote internationale badplaats. Vooral in de zomer weten liefhebbers van watersport en zonaanbidders hun weg te vinden naar de stranden van Antalya.

...

Dé tijd om naar Antalya te reizen

Gezien het klimaat kan men vooral goed tussen de lente en de herfst naar Antalya reizen. Gedurende deze periode vinden ook verschillende feestdagen en festivals plaats, zoals de herdenking van Atatürk op 19 mei en de Dag van de Republiek op 29 oktober. Ook het bezoeken van het offerfeest en het suikerfeest is interessant. De data waarop deze plaatsvinden, kan variëren. 

...

Aan te raden bij een bezoek

Het is niet verplicht, maar het wordt wel aanbevolen om je te laten inenten tegen hepetitis A, tyfus, tetanus en difterie. Ook is het belangrijk om te weten dat de mooie spullen van het culturele erfgoed van Antalya niet verhandeld mogen worden. Dit wordt in Antalya gezien als een strafbaar feit. Als je iets leuks ziet op één van de vele markten in de stad, laat je dan niet afschrikken door de prijs. Afdingen is heel normaal op dit soort markten.

...

Praktische zaken

Als je net uit de luchthaven komt, kan je met de shuttle bus gaan of in één van de lijnbussen stappen. De shuttle bus doet ongeveer 30 minuten erover om van de luchthaven naar de stad te rijden. De taxi is ook een optie, maar kan vrij prijzig worden. De taxi's zijn goedkoper dan in Nederland, maar 's nachts heffen de taxi's een extra toeslag van 50%.

Eten in Antalya is niet duur. Vooral in de straten Cumhuriyet en Atatürk Cadessi zijn goedkope eettentjes te vinden die ook nog goed van kwaliteit zijn.

Vanaf 40 TRY kun je overnachten in het oude stadscentrum. De nacht doorbrengen aan de stranden van Kundu en Lara is wat prijziger, maar zeker de moeite waard vanaf ongeveer 70 TRY. 

...