Populairste Airline: TUI Airlines Nederland
De meeste passagiers op de route Rotterdam – Antalya reizen het liefste met TUI Airlines Nederland.
TUI Airlines Nederland
26 %
Pegasus Airlines
11 %
Corendon Airlines
11 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Om 33 % te besparen boekt u uw ticket het beste 0 dagen voor vertrek .
0 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 70 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
05h 50min, vanaf € 311
70 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
07h 25min, vanaf € 287
20 %
2 tussenstops Londen-City Airport Düsseldorf
13h 20min, vanaf € 546
10 %
Retour al vanaf € 287,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 28-04-19 en de terugvlucht op 05-05-19.

€ 287
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Parel in Turkije

Antalya is een stad in Turkije en is ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het ligt in het zuidwesten van Turkije en staat bekend als een grote internationale badplaats. Vooral in de zomer weten liefhebbers van watersport en zonaanbidders hun weg te vinden naar de stranden van Antalya.

...

Dé tijd om naar Antalya te reizen

Gezien het klimaat kan men vooral goed tussen de lente en de herfst naar Antalya reizen. Gedurende deze periode vinden ook verschillende feestdagen en festivals plaats, zoals de herdenking van Atatürk op 19 mei en de Dag van de Republiek op 29 oktober. Ook het bezoeken van het offerfeest en het suikerfeest is interessant. De data waarop deze plaatsvinden, kan variëren. 

...

Aan te raden bij een bezoek

Het is niet verplicht, maar het wordt wel aanbevolen om je te laten inenten tegen hepetitis A, tyfus, tetanus en difterie. Ook is het belangrijk om te weten dat de mooie spullen van het culturele erfgoed van Antalya niet verhandeld mogen worden. Dit wordt in Antalya gezien als een strafbaar feit. Als je iets leuks ziet op één van de vele markten in de stad, laat je dan niet afschrikken door de prijs. Afdingen is heel normaal op dit soort markten.

...

Praktische zaken

Als je net uit de luchthaven komt, kan je met de shuttle bus gaan of in één van de lijnbussen stappen. De shuttle bus doet ongeveer 30 minuten erover om van de luchthaven naar de stad te rijden. De taxi is ook een optie, maar kan vrij prijzig worden. De taxi's zijn goedkoper dan in Nederland, maar 's nachts heffen de taxi's een extra toeslag van 50%.

Eten in Antalya is niet duur. Vooral in de straten Cumhuriyet en Atatürk Cadessi zijn goedkope eettentjes te vinden die ook nog goed van kwaliteit zijn.

Vanaf 40 TRY kun je overnachten in het oude stadscentrum. De nacht doorbrengen aan de stranden van Kundu en Lara is wat prijziger, maar zeker de moeite waard vanaf ongeveer 70 TRY. 

...