Populairste Airline: bv. Transavia, TUI Airlines Nederland, Corendon Airlines
Transavia, TUI Airlines Nederland en Corendon Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 51 % het meest geboekt.
Transavia
17 %
TUI Airlines Nederland
17 %
Corendon Airlines
17 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Bij een boeking 0 dagen voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 32 % bespaard worden.
0 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Van Rotterdam naar Antalya vliegen 40 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 05min, vanaf € 309
40 %
2 tussenstops Boedapest-Ferihegy Istanbul - Sabiha Gökcen
11h 45min, vanaf € 342
30 %
1 tussenstop Wenen
08h 20min, vanaf € 457
20 %
Retour al vanaf € 309,00
Wie bijvoorbeeld op 28-09-18 heen en op 09-10-18 terugvliegt, reist voor € 309,00 bijzonder gunstig.

€ 309
goedkoop
€ 309
duur
€ 706

Parel in Turkije

Antalya is een stad in Turkije en is ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Het ligt in het zuidwesten van Turkije en staat bekend als een grote internationale badplaats. Vooral in de zomer weten liefhebbers van watersport en zonaanbidders hun weg te vinden naar de stranden van Antalya.

...

Dé tijd om naar Antalya te reizen

Gezien het klimaat kan men vooral goed tussen de lente en de herfst naar Antalya reizen. Gedurende deze periode vinden ook verschillende feestdagen en festivals plaats, zoals de herdenking van Atatürk op 19 mei en de Dag van de Republiek op 29 oktober. Ook het bezoeken van het offerfeest en het suikerfeest is interessant. De data waarop deze plaatsvinden, kan variëren. 

...

Aan te raden bij een bezoek

Het is niet verplicht, maar het wordt wel aanbevolen om je te laten inenten tegen hepetitis A, tyfus, tetanus en difterie. Ook is het belangrijk om te weten dat de mooie spullen van het culturele erfgoed van Antalya niet verhandeld mogen worden. Dit wordt in Antalya gezien als een strafbaar feit. Als je iets leuks ziet op één van de vele markten in de stad, laat je dan niet afschrikken door de prijs. Afdingen is heel normaal op dit soort markten.

...

Praktische zaken

Als je net uit de luchthaven komt, kan je met de shuttle bus gaan of in één van de lijnbussen stappen. De shuttle bus doet ongeveer 30 minuten erover om van de luchthaven naar de stad te rijden. De taxi is ook een optie, maar kan vrij prijzig worden. De taxi's zijn goedkoper dan in Nederland, maar 's nachts heffen de taxi's een extra toeslag van 50%.

Eten in Antalya is niet duur. Vooral in de straten Cumhuriyet en Atatürk Cadessi zijn goedkope eettentjes te vinden die ook nog goed van kwaliteit zijn.

Vanaf 40 TRY kun je overnachten in het oude stadscentrum. De nacht doorbrengen aan de stranden van Kundu en Lara is wat prijziger, maar zeker de moeite waard vanaf ongeveer 70 TRY. 

...