Populairste Airline: Pegasus Airlines
Pegasus Airlines is met 62 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Pegasus Airlines
62 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 4 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 32 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
136 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Op Rotterdam naar Istanbul - Sabiha Gökcen zijn directe vluchten met 83 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 98
83 %
2 tussenstops Kayseri Erkilet Antalya
30h 25min, vanaf € 270
17 %
Retour al vanaf € 98,00
Een retourvlucht voor slechts € 98,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 05-02-20 en een terugvlucht op 09-02-20.

€ 98
goedkoop
€ 98
duur
€ 350

Leuke weetjes over Istanbul - Sabiha Gökcen

 Istanbul heeft twee vliegvelden, namelijk Atatürk International Airport (IST) en Sabiha Gökcen Airport (SAW). Sabiha Gökcen ligt aan de Aziatische zijde en ligt iets verder weg van het toeristische centrum. Istanbul ligt deels in Europa en deels in Azië. 

...

De beste tijd om Istanbul - Sabiha Gökcen te bezoeken

Wat betreft het klimaat kunt u Istanbul - Sabiha Gökcen het beste bezoeken tussen de maanden mei en oktober. In deze maanden is de temperatuur het aangenaamst, namelijk tussen de 20 en 30 graden, en is er de minste kans op regen.

Istanbul - Sabiha Gökcen heeft een aantal feestdagen door het jaar heen. Zo wordt op 19 mei Atatürk herdacht. Op 19 mei 1919 luidde Mustafa Kemal Atatürk de bevrijdingsoorlog in en dit wordt jaarlijks gevierd. Daarnaast is op 29 oktober de dag van de republiek en wordt jaarlijks het Offerfeest en de Ramadan gevierd. De datum van het Offerfeest en de Ramadan varieert per jaar. 

...

Hoe u goed voorbereid op reis gaat naar Istanbul - Sabiha Gökcen

Om Turkije binnen te komen, heeft u als Nederlander een visum nodig. Dit visum dient u op tijd aan te vragen. Daarnaast moet uw paspoort bij binnenkomst van Turkije nog minimaal 90 dagen geldig zijn. Wanneer u beide zaken goed geregeld hebt, kunt u zonder problemen Turkije binnenkomen. Verder wordt aanbevolen om vooraf inentingen te halen tegen Hepatitis A, Tyfus, Tetanus en Difterie. Dit is overigens niet verplicht.

De kosten in Istanbul - Sabiha Gökcen zijn over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Zo betaalt u vanaf 2 Turkse Lira (TL) voor snacks, gemiddeld 8 TL voor kebab en plus minus 6 TL voor een glas bier. Bij een bezoek aan de markt wordt u aangeraden om te onderhandelen. Marktprijzen worden namelijk vaak te hoog aangezet. 

...

Informatie tijdens uw verblijf

Voor het vervoer van luchthaven naar centrum gaat ieder halfuur een pendelbus. Hier betaalt u gemiddeld 14 TL voor. Een taxi is duurder, namelijk ongeveer 100 TL. Verder kost een overnachting in een hostel gemiddeld 30 TL. 

...