Vluchten van Rotterdam naar Girona

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Girona te vinden

Populairste Airline: Transavia
Op de vliegroute Rotterdam – Girona kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Transavia.
Transavia
0 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 5 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 27 % kan men besparen.
167 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (100 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 50min, vanaf € 76
100 %
2 tussenstops Ibiza Londen-Stansted
21h 45min, vanaf € 462
0 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Girona

Girona, het hart van Catalonie

Girona als stedentrip aanraden aan wie Barcelona al bezocht heeft en verkocht is aan de Catalaanse regio zou weinig eer doen aan deze fotogenieke stad in het hart van de Spaanse provincie. Girona is met zijn vele gemoedelijke pleintjes en kleurrijke huisjes aan de oevers van de rivier een aantrekkelijke city trip voor wie grootsteden als Barcelona te druk vindt. Daarnaast zijn de oude stadsmuren een bijzondere bezienswaardigheid en heeft het een van de best bewaarde Joodse wijken. Kortom, een ideale stedentrip voor wie de drukte wil vermijden maar toch nog van de Spaanse gezelligheid wil genieten.

Mediterraan klimaat

Met warme zomers en zachte winters beschikt de Catalaanse stad over een ideaal mediterraan klimaat die het voor toeristen het hele jaar door een interessante stedentrip maakt. Het feest 'Dia de los Reyes', beter gekend bij ons als Driekoningen is de belangrijkste dag van de kerstperiode in Spanje. Een maand later wordt eveneens het Carnaval uitgebreid gevierd. Op 11 september wordt de Catalaanse onafhankelijkheid gevierd.

Pan Tomaca con Jamón Serrano

De Spaanse keuken is gekend voor zijn tapas, waarbij iedere regio zijn eigen streekgerechten kent. In Catalonie is Pan Tomaca con Jamón Serrano een typisch regionaal gerecht. Vrij vertaald betekent dit brood en ham. Wie deze maaltijd wil afsluiten met een Catalaanse klassieker zal vaak Crema Catalana op de menukaart terugvinden. Dit is de Catalaanse versie van crème brûlée. De prijzen om op restaurant te gaan eten liggen iets lager als in Nederland. Zo kost een biertje je rond de 3,50 euro.

Kleine stad

Een busrit vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad neemt zo'n half uurtje in beslag en kost je drie euro. Een taxi is een duurdere optie. Eens in de stad is het verkennen ervan makkelijk te voet te doen. Girona is relatief klein maar wie toch liever het openbaar vervoer gebruikt zal zien dat de prijzen gelijkaardig zijn aan die in Nederland. Overnachtingen in Girona zijn een stuk goedkoper dan de gemiddelde Europese stedentrip. Hotels vind je er al vanaf 40 euro en wie minder comfort nodig heeft vindt al hostels vanaf 15 euro.

Informatie over de vlucht Rotterdam - Girona
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Girona
  • Afstand: 1127 km
Topvliegroutes