Girona, het hart van Catalonie

Girona als stedentrip aanraden aan wie Barcelona al bezocht heeft en verkocht is aan de Catalaanse regio zou weinig eer doen aan deze fotogenieke stad in het hart van de Spaanse provincie. Girona is met zijn vele gemoedelijke pleintjes en kleurrijke huisjes aan de oevers van de rivier een aantrekkelijke city trip voor wie grootsteden als Barcelona te druk vindt. Daarnaast zijn de oude stadsmuren een bijzondere bezienswaardigheid en heeft het een van de best bewaarde Joodse wijken. Kortom, een ideale stedentrip voor wie de drukte wil vermijden maar toch nog van de Spaanse gezelligheid wil genieten.

...

Mediterraan klimaat

Met warme zomers en zachte winters beschikt de Catalaanse stad over een ideaal mediterraan klimaat die het voor toeristen het hele jaar door een interessante stedentrip maakt. Het feest 'Dia de los Reyes', beter gekend bij ons als Driekoningen is de belangrijkste dag van de kerstperiode in Spanje. Een maand later wordt eveneens het Carnaval uitgebreid gevierd. Op 11 september wordt de Catalaanse onafhankelijkheid gevierd.

...

Pan Tomaca con Jamón Serrano

De Spaanse keuken is gekend voor zijn tapas, waarbij iedere regio zijn eigen streekgerechten kent. In Catalonie is Pan Tomaca con Jamón Serrano een typisch regionaal gerecht. Vrij vertaald betekent dit brood en ham. Wie deze maaltijd wil afsluiten met een Catalaanse klassieker zal vaak Crema Catalana op de menukaart terugvinden. Dit is de Catalaanse versie van crème brûlée. De prijzen om op restaurant te gaan eten liggen iets lager als in Nederland. Zo kost een biertje je rond de 3,50 euro.

...

Kleine stad

Een busrit vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad neemt zo'n half uurtje in beslag en kost je drie euro. Een taxi is een duurdere optie. Eens in de stad is het verkennen ervan makkelijk te voet te doen. Girona is relatief klein maar wie toch liever het openbaar vervoer gebruikt zal zien dat de prijzen gelijkaardig zijn aan die in Nederland. Overnachtingen in Girona zijn een stuk goedkoper dan de gemiddelde Europese stedentrip. Hotels vind je er al vanaf 40 euro en wie minder comfort nodig heeft vindt al hostels vanaf 15 euro.

...
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 5 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 69,00.
158 dagen voor vertrek
Retour al vanaf € 137,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 01-06-19 en de terugvlucht op 13-06-19.

€ 137
goedkoop
€ 86
duur
€ 307