Vluchten van Amsterdam naar Girona

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Girona

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Girona (GRO) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Girona starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Girona te vinden

Tip: 4 weken voor vertrek boeken
4 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
27 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op vrijdag kan een vlucht tot 24 % goedkoper geboekt worden.

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Girona

Catalaanse pracht

Girona is gelegen in de Spaanse autonome regio Catalonië. Het is tevens de hoofdstad van de provincie Gerona. De stad ligt zo'n 100 kilometer ten noorden van de Catalaanse metropool Barcelona.

Mediterraans klimaat

Het is het gehele jaar warm in Girona. Dankzij het Mediterraanse klimaat is het zomers net onder de de dertig graden en zijn de winters zacht. De stad is dus het hele jaar geschikt voor een citytrip. Spanje en Catalonië kennen vele feestdagen en festivals. Op 6 januari viert men Dia de los Reyes (de drie wijzen). Deze feestdag is een belangrijke dag van de kerstfestiviteiten in Spanje. In februari viert met carnaval. In Sitges, niet ver van Girona, is er een groot feest. Op 11 september is het La Diada de Catalunya. Op deze dag wordt de Catalaanse onafhankelijkheid gevierd.

Culinair genieten

De prijzen in Girona liggen ongeveer rond de prijzen in Nederland. Een biertje kost bijvoorbeeld rond de 3,50 euro. Uit eten gaan is echter goedkoper dan in Nederland. De Spaanse keuken staat bekend als een van de beste ter wereld. Girona doet hier dan ook niet voor onder. Enkele typische gerechten uit deze regio zijn Pan Tomaca con Jamón Serrano (brood met Serranoham) en Crema Catalana: een Catalaanse versie van crème brûlée.

Vervoer in en rond Girona

Een bus vanaf het vliegveld naar Girona kost ongeveer 3 euro en duurt een half uur. De taxi kost ongeveer 30 euro voor 8 kilometer. Een taxi vanaf Girona airport naar Barcelona kost ongeveer 17 euro. Girona is relatief klein, veel is per voet te doen. De taxi's kosten ongeveer hetzelfde als in Nederland. De kosten van openbaar vervoer liggen ongeveer rond dezelfde prijs als in Nederland. Hotels in Girona zijn te boeken vanaf 40 euro per nacht, hostels vanaf 15 euro.


Informatie over de vlucht: Amsterdam - Girona

Goedkoopste heenvlucht van € 135,15
Retourvlucht van € 149,99
Afstand 1168 km
Vertrekluchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Girona (GRO)
Land van bestemming Spanje
Alternatieve routes naar Spanje
Alternatieve vluchten naar Girona
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs