Populairste Airline: Transavia
Op de route Amsterdam – Girona worden de meeste vluchten verzorgt door Transavia.
Transavia
55 %
easyJet
45 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Om 40 % te besparen boekt u uw ticket het beste 2 maanden voor vertrek .
64 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 62 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 77
62 %
1 tussenstop Londen-Stansted
19h 00min, vanaf € 174
27 %
1 tussenstop Londen-Luton Londen-Stansted
08h 00min, vanaf € 154
8 %
Retour al vanaf € 77,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 17-05-20 en terugvlucht; 21-05-20.

€ 77
goedkoop
€ 77
duur
€ 238

Catalaanse pracht

Girona is gelegen in de Spaanse autonome regio Catalonië. Het is tevens de hoofdstad van de provincie Gerona. De stad ligt zo'n 100 kilometer ten noorden van de Catalaanse metropool Barcelona.

...

Mediterraans klimaat

Het is het gehele jaar warm in Girona. Dankzij het Mediterraanse klimaat is het zomers net onder de de dertig graden en zijn de winters zacht. De stad is dus het hele jaar geschikt voor een citytrip. Spanje en Catalonië kennen vele feestdagen en festivals. Op 6 januari viert men Dia de los Reyes (de drie wijzen). Deze feestdag is een belangrijke dag van de kerstfestiviteiten in Spanje. In februari viert met carnaval. In Sitges, niet ver van Girona, is er een groot feest. Op 11 september is het La Diada de Catalunya. Op deze dag wordt de Catalaanse onafhankelijkheid gevierd.

...

Culinair genieten

De prijzen in Girona liggen ongeveer rond de prijzen in Nederland. Een biertje kost bijvoorbeeld rond de 3,50 euro. Uit eten gaan is echter goedkoper dan in Nederland. De Spaanse keuken staat bekend als een van de beste ter wereld. Girona doet hier dan ook niet voor onder. Enkele typische gerechten uit deze regio zijn Pan Tomaca con Jamón Serrano (brood met Serranoham) en Crema Catalana: een Catalaanse versie van crème brûlée.

...

Vervoer in en rond Girona

Een bus vanaf het vliegveld naar Girona kost ongeveer 3 euro en duurt een half uur. De taxi kost ongeveer 30 euro voor 8 kilometer. Een taxi vanaf Girona airport naar Barcelona kost ongeveer 17 euro. Girona is relatief klein, veel is per voet te doen. De taxi's kosten ongeveer hetzelfde als in Nederland. De kosten van openbaar vervoer liggen ongeveer rond dezelfde prijs als in Nederland. Hotels in Girona zijn te boeken vanaf 40 euro per nacht, hostels vanaf 15 euro.

...