Populairste Airline: easyJet
48 % van de vluchten op de route Amsterdam – Girona worden geboekt bij easyJet.
easyJet
48 %
Transavia
18 %
KLM
7 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 2 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 26 % kan men besparen.
72 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zaterdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 24 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 87
24 %
1 tussenstop Bristol International Airport
05h 15min, vanaf € 124
16 %
1 tussenstop Londen-Stansted
18h 00min, vanaf € 164
12 %
Retour al vanaf € 87,00
Voor maar € 87,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 27-06-20 en een terugvlucht op 04-07-20.

€ 87
goedkoop
€ 87
duur
€ 287

Catalaanse pracht

Girona is gelegen in de Spaanse autonome regio Catalonië. Het is tevens de hoofdstad van de provincie Gerona. De stad ligt zo'n 100 kilometer ten noorden van de Catalaanse metropool Barcelona.

...

Mediterraans klimaat

Het is het gehele jaar warm in Girona. Dankzij het Mediterraanse klimaat is het zomers net onder de de dertig graden en zijn de winters zacht. De stad is dus het hele jaar geschikt voor een citytrip. Spanje en Catalonië kennen vele feestdagen en festivals. Op 6 januari viert men Dia de los Reyes (de drie wijzen). Deze feestdag is een belangrijke dag van de kerstfestiviteiten in Spanje. In februari viert met carnaval. In Sitges, niet ver van Girona, is er een groot feest. Op 11 september is het La Diada de Catalunya. Op deze dag wordt de Catalaanse onafhankelijkheid gevierd.

...

Culinair genieten

De prijzen in Girona liggen ongeveer rond de prijzen in Nederland. Een biertje kost bijvoorbeeld rond de 3,50 euro. Uit eten gaan is echter goedkoper dan in Nederland. De Spaanse keuken staat bekend als een van de beste ter wereld. Girona doet hier dan ook niet voor onder. Enkele typische gerechten uit deze regio zijn Pan Tomaca con Jamón Serrano (brood met Serranoham) en Crema Catalana: een Catalaanse versie van crème brûlée.

...

Vervoer in en rond Girona

Een bus vanaf het vliegveld naar Girona kost ongeveer 3 euro en duurt een half uur. De taxi kost ongeveer 30 euro voor 8 kilometer. Een taxi vanaf Girona airport naar Barcelona kost ongeveer 17 euro. Girona is relatief klein, veel is per voet te doen. De taxi's kosten ongeveer hetzelfde als in Nederland. De kosten van openbaar vervoer liggen ongeveer rond dezelfde prijs als in Nederland. Hotels in Girona zijn te boeken vanaf 40 euro per nacht, hostels vanaf 15 euro.

...