Populairste Airline: easyJet
45 % van de vluchten op de route Amsterdam – Reus worden geboekt bij easyJet.
easyJet
45 %
Ryanair
25 %
KLM
6 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
6 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
39 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want vrijdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Dublin
De favoriete verbinding gaat via Dublin en word door 37 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Dublin
16h 00min, vanaf € 166
37 %
1 tussenstop Londen-Gatwick Londen-Stansted
13h 00min, vanaf € 115
16 %
1 tussenstop Londen-Stansted
07h 00min, vanaf € 94
13 %

Wat is de beste tijd om te boeken?

Aan de noordoostkust van Spanje, in de regio Catalonië, ligt de stad Reus. De plaats heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers, waarbij de maand juli met 30 °C het warmst is. In de winter is het zacht en wordt het niet kouder dan 13 °C. De meeste regen in Reus valt in het voorjaar. De beste reistijd om Reus te bezoeken is tussen april en november.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Vanaf half april tot en met eind oktober vliegt luchtvaartmaatschappij Transavia rechtstreeks van Amsterdam naar Reus. De vlucht duurt ongeveer tweeënhalf uur. Buiten deze tijden om vlieg je met de luchtvaartmaatschappijen Vueling en Transavia rechtstreeks naar Barcelona. Reus ligt op ongeveer 80 kilometer van Barcelona. Het is verstandig om een transfer te regelen. Transportmogelijkheden voor de reis vanaf het vliegveld van Barcelona naar Reus zijn bussen, treinen en taxi’s.

...

Wat wacht op je in Reus?

Reus is bekend als de plaats waar de beroemde architect Gaudi is geboren. In de stad zijn veel van de bezienswaardigheden om die reden aan hem gewijd. Zo is er het Gaudi Centre en het geboortehuis van Gaudi. Dit is tegenwoordig een museum. Reus heeft een gotische kathedraal en is het symbool van de stad. De kathedraal draagt de naam Iglesia Prioral de Sant Pere, naar de gelijknamige beschermheilige van Reus, Sant Pere. Wil je een dagje uit met hele gezin, ga dan naar Pretpark Port Aventura. Je vindt er spectaculaire attracties en tijdens de zomermaanden zijn er sensationele avondshows.

...