Populairste Airline: Vueling Airlines
De populairste airlines op de route Amsterdam – Barcelona zijn met 23 % Vueling Airlines, Transavia en Anisec/LEVEL.
Vueling Airlines
11 %
Transavia
6 %
Anisec/LEVEL
6 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
170 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Het laagst zijn de ticketprijzen zaterdag. Hier reis je tot 14 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (36 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 15min, vanaf € 65
36 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
04h 40min, vanaf € 112
9 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
11h 45min, vanaf € 116
7 %
Retour al vanaf € 65,00
Als je reis begint op 14-12-19 en je de terugreis op 19-12-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 65,00.

€ 65
goedkoop
€ 65
duur
€ 225

Een citytrip naar Barcelona

Met bergen aan de ene kant, de zee aan de andere kant en een prachtig centrum heeft Barcelona alles om een ideale bestemming te zijn. De hoofdstad van Catalonië is een wirwar van fantastische en moderne gebouwen, middeleeuwse straatjes en de levendige stranden. De architectuur van Antoni Gaudí zijn beroemdste werk La Sagrada Familia is een voorbeeld van de schoonheid van deze Spaanse stad.

...

De beste tijd om naar Barcelona te gaan

Barcelona heeft het hele jaar een heerlijk zwoel klimaat. Er zijn maar een paar koude dagen in de winter. Met zowel stranden en uitstekende overdekte attracties is het echt het hele jaar door een goede vakantie bestemming. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 °C. December, januari en februari zijn de koudste maanden, met een gemiddelde temperatuur rond 14 °C.

Op 6 januari wordt hier uitbundig drie koningen gevierd. Dit is een van de belangrijkste feestdagen in Spanje. In februari is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan carnaval.

...

Een goede voorbereiding voor een reis naar Barcelona

Een visum is niet nodig als er een reis gemaakt wordt naar Barcelona. Een geldig paspoort is voldoende als u een stedentrip naar Barcelona wilt maken. Eten en drinken is iets goedkoper als in Nederland, zodat u een redelijk voordelige vakantie heeft. La Rambla heeft de gebruikelijke selectie van souvenirstalletjes. Barri Gòtic biedt de wat duurdere winkels.

...

Openbaar vervoer in Barcelona

Na uw aankomst op Aeroport de Barcelona-el Prat staan er verschillende taxi's klaar, die u naar de binnenstad kunnen brengen. In de binnenstad is de metro het beste vervoersmiddel. Deze brengt u naar plekken zoals La Rambla, het Picasso Museum en de La Sagrada Familia. Het is mogelijk om enkele reistickets te kopen in de metro, maar ook een weekkaart behoort tot de mogelijkheden. De bus en de taxi zijn een goed alternatief voor de metro. Uiteraard is het mogelijk om een auto te huren. Het beste is om een auto te reserveren voordat u op vakantie gaat. Zo weet u dat er altijd een huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld.

...