Populairste Airline: KLM
Op de vliegroute Amsterdam – Parijs kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij KLM.
KLM
8 %
Air France
6 %
Transavia
4 %
Tip: 5 weken voor vertrek boeken
5 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
38 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want maandag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Naar Parijs vliegen 22 % van alle reizigers vanaf Amsterdam zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 20min, vanaf € 75
22 %
1 tussenstop Toulouse-Blagnac
07h 30min, vanaf € 107
8 %
1 tussenstop Praag
04h 50min, vanaf € 109
8 %

Vlucht van Amsterdam naar Parijs

De vliegroute Amsterdam Parijs brengt u snel midden in dé stad van de romantiek. Parijs is een zeer geliefde bestemming voor zowel een citytrip als een langere vakantie. Iedereen kent natuurlijk de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Arc de Triomphe. Maar er is nog zoveel meer te zien! Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Louvre, het meest bezochte kunstmuseum ter wereld. Shoppen doet u op de Champs-Élysées, waar het tot 's avonds laat gezellig druk is. En natuurlijk kunt u van ontbijt tot diner genieten van de heerlijke Franse cuisine.

...

Luchthavens in Parijs

Parijs is als grote wereldstad een belangrijke bestemming voor zowel toeristen als zakelijke reizigers, en beschikt dan ook over maar liefst vier luchthavens. Parijs Charles de Gaulle (CDG) is de op één na grootste luchthaven in Europa. Het ligt ten noorden van Parijs, is de belangrijkste hub voor Air France en verzorgt internationale vluchten. Met de trein reist u binnen drie kwartier van het vliegveld naar het stadscentrum. Parijs Orly (ORY), ten zuiden van Parijs, verzorgt vooral de vluchten binnen Frankijk en Europa. Met de trein of bus is de stad goed te bereiken. Parijs Le Bourget (LBG) is een zakelijke luchthaven, waar tevens elke twee jaar een belangrijke luchtvaartbeurs plaatsvindt. Parijs Beauvais-Tillé (BVA) tenslotte ligt 70 km ten noorden van Parijs en wordt vooral gebruikt voor charter- en low cost vluchten. Vluchten vanuit Nederland landen op Parijs Charles de Gaulle of Parijs Orly. Wanneer u op vliegen.idealo.nl simpelweg de code PAR invoert als bestemming, dan krijgt u alle voordelige vluchten te zien naar beide luchthavens.

...

Goedkope vliegtickets AMS PAR

Directe vluchten van Amsterdam Schiphol naar Parijs Charles de Gaulle worden verzorgd door KLM en Air France. De vliegtijd van Amsterdam naar Parijs bedraagt dan 1 uur en 15 minuten. Goedkope vliegtickets Amsterdam Parijs zijn meestal de vluchten met een overstap. Onder andere Alitalia, Iberia en Air Europa Lineas Aereas bieden vluchten AMS PAR aan, met stops in verschillenden Europese steden. Het is ook zeker de moeite waard om eens op vliegen.idealo.nl te zoeken naar de voordelige vluchten die Air France aanbiedt vanaf Rotterdam (RTM), Eindhoven (EIN) of Antwerpen (ANR) naar Parijs Orly (ORY), met een tussenstop in Londen (LCY).

...