Vluchten naar Frankrijk

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Frankrijk

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Frankrijk voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Frankrijk zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Frankrijk reistips

Wat wacht op je in Frankrijk

Frankrijk is het land met de grootste oppervlakte in Europa en grenst aan België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Monaco, Andorra en verder aan de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en aan het Kanaal. Frankrijk bezit ook een aantal overzeese gebieden in de Caraïben (Sint-Maarten), Zuid-Amerika (Frans-Guyana), voor de kust van Noord-Amerika, in de Indische Oceaan en in Oceanië.

Frankrijk is een van de populairste toeristische bestemmingen van Europa en dat is niet alleen te danken aan de veelzijdigheid van de regio’s. Het is opgedeeld in 22 regio’s; daarbij hoort onder meer het Île-de-France, dat samen met Parijs in het hart van het urbane centrum van het land ligt. In delen van de gebieden Elzas, Lorraine, Champagne-Ardennes en Franche-Comté in het noordoosten is de versmelting van de Franse en de Duits-Germaanse cultuur duidelijk merkbaar. Ook de Rhône-Alps, Languedoc-Roussillon en Provence-Alpes-Côte d’Azur zijn belangrijke toeristische trekpleisters, waar men ten volle kan genieten van zowel de helderblauwe zee als de hoge bergtoppen van de Alpen.

De negen nationale parken van Frankrijk beslaan in totaal een oppervlakte van 992.000 ha. De kerngebieden daarvan - ongeveer 371.000 ha - staan onder strenge bescherming. Daarnaast zijn er nog dertig regionale parken met een oppervlakte van 5020 ha.

Wat is de beste tijd om Frankrijk te bezoeken?

Het klimaat in Frankrijk is zeer gematigd en gelijkmatig verdeeld, en heeft over het algemeen een goede uitwerking op de gezondheid afgezien van de noordenwinden - de mistral (een noordwestenwind) en de bise (een noordoostenwind) - die in de zuidoostelijke provincies waaien en koud en scherp aandoen.

Het Franse landschap is overwegend vlak met lichte heuvels in het noorden en het westen. Er zijn evenwel enkele gebergtes zoals de Pyreneeën in het zuidwesten en het Centraal Massief in het zuidoosten. De Mont Blanc in de Alpen is de hoogste top met 4808 m. Door de vorm van het land wordt Frankrijk ook wel eens l’ Hexagone (de Zeshoek) genoemd.

Bijzondere plekken in Frankrijk

Interessante plekken om te bezoeken in de Franse hoofdstad en lichtstad Parijs zijn uiteraard de emblematische Eiffeltoren, de Tour Montparnasse (een wolkenkrabber van 210 m hoog met een uitkijkplatform op de zesenvijftigste verdieping), de kathedraal Notre Dame, het Pantheon, de Sacre Coeur, het topmuseum Louvre, de Champs-Élysées, de Place Charles de Gaulle, het Centre Pompidou en zo meer.

Parijs telt twee grote luchthavens: Roissy-Charles de Gaulle en Orly. Daarnaast is er nog Beauvais die gebruikt wordt door een aantal low cost maatschappijen. Andere internationale luchthavens bevinden zich onder andere in Lyon, Nice en Marseille.

Andere toeristische topbestemmingen zijn de wijnstad Bordeaux, Brest als hart van Normandië en Marseille, de havenstad en multiculturele smeltkroes in de Provence.

Frankrijk heeft tevens een dicht wegennet, dat in de eerste plaats Parijs verbindt met alle regio’s. De meeste autowegen worden privaat beheerd zodat gebruikers tol dienen te betalen bij tolhuizen.