idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Nice reistips

Ontdek Nice

Prachtig gelegen aan de Middellandse Zee, beschut door heuvels, is Nice een schitterende stad om te ontdekken. Genietend van het aangename klimaat, de vele bezienswaardigheden en mooie parken zult u zich gegarandeerd niet vervelen tijdens uw bezoek.

Aangenaam klimaat en leuke festiviteiten

Nice kunt u het beste bezoeken in de periode van mei tot oktober als u van het warme weer wilt genieten. Maar de stad is ook mooi in de winter, die doorgaans mild is. Aan festiviteiten ontbreekt het niet in Nice. In februari kunt u mee feesten tijdens de "Carnaval de Nice", een 14 dagen durend carnaval met kleurrijke parades en veel kleinere evenementen aan de Place Massena en de Promenade d'Anglais. Tijdens de eerste twee weken van juli is er het jaarlijkse "Nice Jazz Festival" dat zijn oorsprong vindt in 1948. Ook leuk om mee te maken is de "Fête nationale française"op 14 juli. Dit is de Franse nationale feestdag dat gevierd wordt met verschillende optochten, concerten en schitterend vuurwerk.

Duurdere restaurants

De prijzen van voedsel in de supermarktprijzen zijn vergelijkbaar met de supermarktprijzen in Nederland. Gaat u uit eten, reken dan op restaurantprijzen van ongeveer 20% hoger dan thuis.

Kies voor openbaar vervoer of taxi

De goedkoopste manier om u door Nice te verplaatsen is met de tram of bus. Enkele reis kost ongeveer € 1,50, een 7-dagen kaart koopt u voor € 15,-. Voor taxi’s betaalt u een startarief rond de € 10,-, voor de eerste drie kilometer. Daarna betaalt u € 2,- per extra kilometer. 's Nachts is een extra toeslag van toepassing.

 

Vervoer van en naar luchthaven

Vanaf het vliegveld bereikt u het centrum van Nice makkelijk met het openbaar vervoer. U kunt Airport Express Bus 98 of 99 nemen. Een kaartje kost ongeveer € 6,-. Gaat u liever met de taxi reken dan op een ritprijs rond de € 30,-. Tussen 06:00 en 19:00 s' nachts wordt een toeslag berekend.

Betaalbare accommodatie

Verblijft u in een hostel reken dan op prijzen vanaf € 20,- euro per nacht. Prijzen van hotels beginnen vanaf € 50 euro per overnachting.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Nice
Topvliegroutes