Vluchten naar Amsterdam

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Amsterdam

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Amsterdam AMS) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Amsterdam zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Amsterdam reistips

Geef mij maar Amsterdam!

Amsterdam. Een van Europa’s kleinste hoofdsteden, maar waar het hele jaar van alles te beleven valt voor jong en oud. En juist doordat het een relatief kleine stad is, is het eenvoudig de stad in enkele dagen te verkennen en aan alle hoogtepunten een bezoek te brengen.

 Beste reistijd – Klimaat

 Amsterdam is het gehele jaar door goed te bezoeken. De meest aangename temperaturen zijn er van mei tot en met september. De temperaturen variëren dan gemiddeld van de 18 tot 28 graden. Het blijft echter wel Nederland, dus het kan zijn dat er toch een paraplu nodig kan zijn. Deze zijn overigens ook op elke straathoek te verkrijgen. In de winter kan het koud zijn en kan er sprake zijn van vorst, hoewel dit overdag niet meer heel vaak voorkomt.

 Belangrijke Nederlandse feestdagen zijn:

 27 april, Koningsdag. De verjaardag van Koning Willem-Alexander wordt in het hele land gevierd. In Amsterdam wordt er een vrijmarkt gehouden en zijn er festiviteiten door de gehele stad. Bijna iedereen kleedt zich in het oranje. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag op de zaterdag ervoor gevierd.

 5 mei, Bevrijdingsdag. Het einde van de bezetting van Nazi Duitsland wordt gevierd met festivals door het hele land, zo ook in Amsterdam.

 Voor de reis

 Voor een reis naar Amsterdam is geen visum verplicht en zijn er geen inentingen nodig. Wel is een geldig reisdocument verplicht.

 Voor wat betreft veiligheid wordt geadviseerd de normale waakzaamheid in acht te nemen. In de toeristische gebieden en in het openbaar vervoer proberen zakkenrollers hun slag te slaan. Let dus goed op waardevolle bezittingen.

 Wanneer gebruik wordt gemaakt van een taxi, vraag dan voor de rit wat de verwachte prijs zal zijn, om onnodig hoge kosten te voorkomen.

 Achter het Centraal Station gaat er een gratis pont over het IJ naar de NDSM-werf. Een voormalige scheepswerf waar zich nu een cultureel centrum bevindt.