Historische stad aan de Atlantische Oceaan

De Portugese hoofdstad Lissabon ligt in het westen van het land aan de oceaankust. Populaire bezienswaardigheden zijn het historische centrum met zijn kronkelende steegjes en de monumentale Kathedraal van Lissabon.

...

Carnaval en junifestiviteiten

Lissabon heeft een zacht mediterraan klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van bijna twintig graden Celsius. Dankzij de warme zomers en milde winters kan de stad zowel in het hoog- als laagseizoen worden bezocht. Een minpuntje in de wintermaanden zou het veelal winderige en onvoorspelbare weer kunnen zijn. Tegen het einde van de winter wordt het carnaval van Lissabon georganiseerd. Dit vindt medio februari plaats. De maand juni staat vrijwel geheel in het teken van de patroonheilige van de stad, Santo António.

...

Goedkope stad voor citytrip

Uit eten in een restaurant of andere eetgelegenheid hoeft niet duur te zijn. Vanwege het vrij lage prijsgemiddelde in Portugal zijn de kosten voor levensonderhoud beperkter dan in Nederland. En de hoofdstad Lissabon vormt daarop geen uitzondering. Een lunch kost ongeveer vijf euro, terwijl de dagelijkse boodschappen en het openbaar vervoer ook relatief goedkoop zijn. Doordat de stad niet ver van de Atlantische Oceaan ligt, is een stedentrip naar Lissabon tegelijkertijd een strandvakantie. Met de trein zijn de diverse stranden binnen dertig minuten te bereiken.

...

Groot aantal vervoersmogelijkheden

Op het internationale vliegveld Aeroporto da Portela rijdt een gratis shuttlebus van terminal 2 naar terminal 1. Daar zorgen bussen voor vervoer naar het centrum van Lissabon. Meerijden kost ongeveer drie euro, en de reis neemt zo’n dertig minuten in beslag. Er is ook een metroverbinding naar Saldanha, waar kan worden overgestapt op een lijn naar het stadscentrum. Deze rit duurt iets korter en kost circa twee euro. Tevens gaat er een Aerobus van de luchthaven naar Lissabon. De ticketprijs bedraagt bijna vier euro. Binnen de stad wordt reizen per bus aangeraden. De oplaadbare Viva Viagem-kaart is daarvoor het voordeligst. Voor een dagkaart moet ongeveer zeven euro worden betaald, terwijl het losse tarief voor een enkele reis op ruim twee euro ligt. Naast bussen en metro’s omvat het openbaar vervoer ook nog trams, treinen en veerboten.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound