Vluchten naar Sal

Sal reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Sal?

Sal in Kaapverdië is gemakkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven. De luchtvaartmaatschappijen Transavia Airlines en TUI Airlines Nederland bieden namelijk beide directe vluchten aan naar Sal. Daarnaast kan men vanaf Amsterdam naar Sal vliegen met de luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal. Op deze vlucht wordt wel één tussenstop gemaakt in Lissabon. Tot slot kunnen reizigers uitwijken naar de luchthavens van Brussel of Düsseldorf, om vanaf daar naar Sal te vliegen met de luchtvaartmaatschappijen TUI fly Belgium, TAP Air Portugal, Laudamotion of Thomas Cook Airlines UK. Ook op deze routes wordt één tussenstop gemaakt.

Wat is de beste tijd om naar Sal te reizen?

Het eiland Sal kent een tropisch savanneklimaat. Dit betekent dat het weer in alle seizoenen vrij constant is met temperaturen rond de 30 graden. Bovendien valt er erg weinig neerslag op het eiland en waait er over het algemeen een aangenaam briesje over Sal. Hierdoor is Sal dan ook het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming voor een ontspannen zon- en strandvakantie.

Wat mag men in Sal niet missen?

Tijdens een vakantie op Sal mag men absoluut een bezoek aan de mooie parelwitte stranden niet overslaan. Naast dat de stranden heerlijk zijn voor alle zonliefhebbers kan men hier ook duiken, snorkelen en surfen. Daarnaast is het een aanrader om te gaan eilandhoppen naar de andere Kaapverdische eilanden, de botanische tuin Viveiro te bezoeken en haaien te ontmoeten in Shark Bay. Tot slot kent Kaapverdië een heerlijke keuken met invloeden uit verschillende landen. Probeer dus ook zeker een lokaal restaurantje uit!