Vluchten naar Kaapverdië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Kaapverdië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Kaapverdië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Kaapverdië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Kaapverdië reistips

Wat wacht op je op Kaapverdië

De Republiek Kaapverdië is een eilandstaat in de Atlantische Oceaan die ongeveer 550 kilometer voor de kust van Senegal ligt. In totaal bestaat de archipel uit vijftien vulkanische eilanden waarvan er slechts negen bewoond zijn. Ze worden ingedeeld in de eilanden boven de wind (Barlavento) en deze onder de wind (Sotavento).

Bij Barlavento horen Santo Antão, São Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista en de onbewoonde eilanden Santa Luzia, Branco en Raso. Bij Sotavento horen Maio, Santiago, Fogo, Brava en de onbewoonde eilandengroep Ilhéus do Rombo. De hoogste berg van de archipel is de vulkaan Pico de Fogo op het gelijknamige eiland Fogo, met 2.839 meter.

Het weerbeeld op Kaapverdië is het hele jaar door zwoel. De dagtemperaturen schommelen naargelang de wind tussen de 20° en 30° C. Neerslag komt eerder zelden voor en dan meestal tussen augustus en september.

Hoofdstad en de belangrijkste bestemmingen

De hoofdstad van Kaapverdië is Praia op het eiland Santiago. Het is het economisch centrum van de archipel. Santiago is het grootste en dichtstbevolkte eiland van Kaapverdië; het is bergachtig met ook een aantal badstranden.

Ook het op een na grootste eiland Santo Antão is bijzonder bergachtig en groen. Het staat bekend omwille van haar spectaculaire landschappen waar diep ingesneden valleien afwisselen met steile toppen. Door het aanbod aan wandelwegen en badstranden is Santo Antão het populairste vakantie-eiland voor toeristen.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Kaapverdië TACV (VR) verzorgt rechtstreekse vluchten van Parijs-Charles de Gaulle (CDG) en Lissabon (LIS) naar de internationale luchthaven van Praia op het eiland Santiago. Andere firma’s als Air Sénégal International (V7) of Tap Air (TP) bieden rechtstreekse vluchten aan van Parijs-Orly (ORY). TACV zorgt ook voor binnenlandse verbindingen met Sal (SID), São Vicente (VXE), São Nicolau (SNE) en São Filipe (SFL).

Andere steden en bezienswaardigheden

Ook erg geliefd is het eiland Sal, dat haar naam dankt aan de aanwezigheid van zout dat er wordt ontgonnen. Sal kan profiteren van 350 dagen zonneschijn per jaar en dankzij een aanhoudende noordoostenwind is het bekend bij surfliefhebbers en zeilers. Ook duikers komen er aan hun trekken want voor enkele kusten bevinden zich koraalriffen en kan men papegaaivissen, barracuda's, murenen en met wat geluk ook blauwe vinvissen en dolfijnen waarnemen.

De havenstad Mindelo op het eiland São Vicente is ook een bezoek waard. De haven dient als aanmeerpunt voor vele cruises en is bekend omwille van haar jaarlijkse, kleurrijke carnaval. Daarnaast zijn de schilderachtige, koloniale huizen uit de koloniale periode een typisch gegeven.

Brava bevindt zich dan weer op slechts drie uur varen van Fogo. Het is het kleinste van de bewoonde eilanden van Kaapverdië en ongetwijfeld ook het bekoorlijkst wat het landschap betreft, wat wandelen hier erg in trek maakt.

Visumeisen, gezondheid en vaccinaties

Zowel voor Nederlandse als voor Belgische reizigers is een visum vereist. Nederlanders dienen ook in het bezit te zijn van een paspoort dat tot na het verblijf in Kaapverdië geldig is; voor Belgen moet het paspoort nog ten minste zes maanden na de dag van aankomst in het land geldig zijn.

Vaccinaties tegen hepatitis A, difterie, polio, bilharzia en tyfus zijn ten zeerste aan te raden. Er bestaat in het hele land ook kans op malaria; raadpleeg dus uw arts voor de juiste voorzorgen en gebruik tijdens uw verblijf voldoende middelen tegen muggen en insecten, slaap steeds onder een muggennet en draag voldoende bedekkende kledij.

Let ook op voor dehydratie; daartoe kunnen zoutoplossingen van pas komen. Ontsmet ook steeds het drinkwater of drink water uit flessen. Het HIV-virus en andere seksueel overdraagbare ziektes zijn in Kaapverdië erg verspreid, let dus tevens op bij seksueel contact of bloedtransfusies in het ziekenhuis. De medische voorzieningen zijn overigens zeer beperkt en repatriëring erg duur. Een goede reisapotheek en een ziekte- en repatriëringverzekering zijn alleszins absoluut noodzakelijk.