Vluchten naar Marrakech

Marrakech reistips

Aan de voet de Hoge Atlas

In het westen van Marokko ligt Marrakech dat ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie is. De stad is een van de vier koningssteden van Marokko samen met Rabat, Fez en Meknes. De stad is gelegen aan de voet van de Hoge Atlas op de Haouzvlakte. De stad ligt 230 km van Casablanca en 310 km van de hoofdstad Rabat.

Hete zomers, warme winters

De zomers zijn in Marrakech erg heet. Het is in de winter koeler maar nog steeds warm. Het weer kan wispelturig zijn en in de avonden flink afkoelen. Met grote parades en feesten door heel Marokko wordt op 30 juli de kroning van Koning Mohammed VI gevierd. In de negende maand van de Islamitische maandkalender viert men de Ramadan. Zo'n 30 dagen na de Ramadan vindt het offerfeest plaats.

Chaotische stad

Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij door Marokko reizen. Pas op: het paspoort moet wel ten minste nog 6 maanden geldig zijn. Niet verplicht maar wel aan te raden: vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A. De bewoners spreken weinig Engels. Met Frans of Spaans kom je vaak verder. Pas goed op met water en fruit en zorg dat het eerst gekookt wordt. Marrakech kan zeer chaotisch zijn dus blijf ten allen tijde alert. De kosten zijn in Marrakech lager dan in Nederland. Uit eten in een restaurant kost bijvoorbeeld ongeveer 65 Marokkaanse Dirham. Op de wekelijkse marten zijn groente en fruit zeer goedkoop. Afdingen is de regel.

Vervoer in Marrakech

Vanaf de luchthaven gaat er elke 30 minuten een bus. De busrit duurt ongeveer 15 minuten en kost zo'n 15 Dirham. Te voet is het ongeveer 3 kilometer. Pas op met taxi's, chauffeurs vragen vaak veel meer dan de taximeter prijs. De officiële prijzen liggen rond de 20 tot 30 Dirham. Het openbaar vervoer is zeer goedkoop in Marrakech maar kan zeer chaotisch lijken. Hostels zijn vanaf 60 Dirham te boeken, hotels vanaf 100 Dirham.