Vluchten van Brussel naar Marrakech

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Marrakech te vinden

Populairste Airline: Vueling Airlines
Met 16 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Vueling Airlines.
Vueling Airlines
16 %
TUI fly Belgium
3 %
Brussels Airlines
2 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
2 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
72 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Barcelona
Van alle vluchten is de route via Barcelona met 23 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
23h 00min, vanaf € 143
23 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
07h 35min, vanaf € 107
16 %
1 tussenstop Lissabon
06h 00min, vanaf € 165
15 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Marrakech

Traditioneel en kleurrijk Marrakech

De stad van terracotta huizen, op-straat-rustende kamelen, Perzische tapijten en de Souk. Dit mysterieuze, kleurrijke doch ontvankelijke Marrakech wordt met recht de parel van het zuiden genoemd.


 

Feestende Godvrezenden

De inwoners hechten waarde aan gebruiken en tradities. Op 30 juli vindt ieder jaar het festijn rond de kroning van koning Mohammed VI plaats en wordt gevierd op de festivals en aanwezige parades. De Ramadan staat voor de 'vastentijd'; hierbij wordt er tussen dageraad en zonsondergang niets gegeten. Mocht u de reis hierop willen plannen, dan is het goed om te weten dat begindatum van deze traditie varieert per jaar. De zomers zijn daarnaast zeer heet en de winters vrij zacht. Ondanks de warme temperaturen is het verstandig rekening te houden met de wispelturigheid van het weer; in de nacht kan het erg afkoelen.

Gezond op reis

Als Nederlandse paspoorthouder ben u drie maanden visumvrij, met de voorwaarde dat deze tenminste nog zes maanden geldig is. Voor uw gezondheid is het aan te raden een inenting te nemen voor DTP en een vaccinatie tegen hepatitis A. Eveneens moet u opletten met water en fruit vanwege de voor uw lichaam onbekende bacteriën. De kosten voor levensonderhoud zijn tot vijftig procent voordeliger dan in Nederland. Seizoensgebonden voedingswaren zijn goedkoop en afdingen is hier gebruikelijk. Het is hier belangrijk te allen tijde alert te blijven. Het verkeer is minder georganiseerd dan in Europa waardoor het niet alleen ongeordend, maar hierdoor ook gevaarlijk kan zijn. Daarnaast wordt u met de Franse of Spaanse taal sneller begrepen; Engels is hier niet zo gebruikelijk.

Vervoer met een hobbeltje

Vanaf de luchthaven vertrekt ieder half uur een bus (reistijd circa 15 minuten) richting het centrum; kosten zijn plusminus 30 MAD. Taxi's kunnen meer vragen dan de prijs van de taximeter; blijf hier alert op. Officieel ligt de prijs zo rond de 20 en 30 MAD. Voor overnachtingen zijn de hostels er vanaf 60 Dirham tegenover hotels vanaf 100 Dirham. Het openbaar vervoer is goedkoop, maar chaotisch. Taxi's zijn goede opties en te delen met anderen; bespreek van te voren de prijs als u voor een 'hele taxi' betaalt.


 

Informatie over de vlucht Brussel - Marrakech
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Brussel - Marrakech
  • Vluchttijd: min. 03:35 / max. 03:35
  • Afstand: 2382 km
  • Vluchten per week: 5
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:35 / max. 04:45
Topvliegroutes