Vluchten van Brussel naar Alicante

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Alicante te vinden

Populairste Airline: TUI fly Belgium
TUI fly Belgium, Vueling Airlines en Brussels Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 12 % het meest geboekt.
TUI fly Belgium
5 %
Vueling Airlines
4 %
Brussels Airlines
3 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 33 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
79 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdag. Hier reis je tot 19 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Van Brussel naar Alicante vliegen 21 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 103
21 %
1 tussenstop Barcelona
12h 20min, vanaf € 116
18 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
13h 15min, vanaf € 96
18 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Alicante

Vakantiebestemming Alicante

Alicante ligt in Spanje en is de hoofdstad van de provincie Alicante. De stad kent een historisch verleden. Alicante werd in 230 vóór Christus gesticht door de veldheer Hamilcar Barkas onder de naam Akra Leuken. De Mooren gaven de huidige naam aan deze stad. In het jaar 1858 werd Alicante de eerste Spaande havenstad die middels de trein verbonden was met Madrid. Deze stad telt meer dan 300.000 inwoners en is daarmee een grote toeristische badplaats. De oude wijk Santa Cruz bevat schilderachtige straatjes en is een echte aanrader om te bezoeken. Ook zin er prachtige nieuwe wijken.

Aangenaam klimaat

Het klimaat in Alicante is het gehele jaar door aangenaam. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 30 graden terwijl het in de winter ongeveer 15 graden is. Het hele jaar door kan er dus gereisd worden naar Alicante. In juli en augustus zijn de warmste maanden en de meeste toeristen te vinden. De beste maanden zijn mei, juni en de maand september. Op 20 juni beginnen de festiviteiten rondom het Vreugdevuren van St. John. Deze luiden de zomer in. 

Veiligheid in Alicante

Alicante is een toeriste trekplaats en badplaats. Desondanks is de stad toch veilig om te verkennen. Wat gezondheid betreft zijn er geen vreemde ziekten aanwezig in Spanje. Verplichte entingen zijn dan ook niet van toepassing. Tot wordt het aanbevolen om ingeënt te zijn tegen geelzucht en DTP. Overnachten in een hotel is iets goedkoper dan in Nederland. Gemiddeld liggen de prijzen 10 procent lager. Dit geldt ook voor het eten in restaurants. Alicante is een uitstekende culinaire stad.

Reizen met vliegtuig en openbaar vervoer

De grote luchthaven van Alicante is een belangrijke haven voor toeristen die op weg zijn naar de badplaatsen aan de Costa Blanca. Vanuit de luchthaven gaat er een airport-bus naar Alicante. Dit kost ongeveer 4 euro per persoon. De taxi kost ongeveer 25 euro. Vanuit Alicante is het goedkoop en snel reizen met de bus of tram. Omdat Alicante geen grote stad is, kan de stad goed per voet ontdekt worden. Een bezoek aan het autovrije eiland Tabarcaj is zeker de moeite waard.

Informatie over de vlucht Brussel - Alicante
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Brussel - Alicante
  • Vluchttijd: min. 02:20 / max. 03:50
  • Afstand: 1460 km
  • Vluchten per week: 16
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 02:35 / max. 02:40
Topvliegroutes