Vluchten naar Spanje

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Spanje

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Spanje voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Spanje zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Spanje reistips

Het Koninkrijk Spanje is samen met Portugal gelegen op het Iberische schiereiland. Het grenst langs het Pyreneeëngebergte aan Frankrijk en de ministaat Andorra. In het oosten en zuiden grenst het aan de Middellandse Zee, in het noorden aan de Cantabrische Zee en in het westen aan de Atlantische Oceaan.

Geografie; bergen en rivieren
Bij Spanje horen tevens de eilandengroepen de Balearen en de Canarische Eilanden, maar ook de aan de Noord-Afrikaanse kust gelegen steden Ceuta en Melilla. In Frankrijk heeft Spanje nog een exclave Llívia en tot slot nog de voor de Marokkaanse kust gelegen eilanden Islas Chafarinas, Peñón de Vélez de la Gomera, Alhucemas, Alborán en Islas Columbretes.

Het grootste meer van Spanje is het Lago de Sanabria, dat 368 hectare omvat en tot 55 m diep is. Spanje kent zet grote bergketens: de Pyreneeën, de Betische Cordillera en Sierra Nevada, het Kastiliaans Scheidingsgebergte, de Cantabrisch Gebergte en het Iberisch Randgebergte. De belangrijkste rivieren van het land zijn de Tajo, de Ebro, de Duero, de Guadiana en de Guadalquivir.

Klimaat
De karakteristieke vorm van het land brengt ook verschillende klimaatgebieden met zich mee. Terwijl Noord-Spanje een Atlantisch klimaat kent met erg milde winters en zomers, heerst in het hart van het Iberische schiereiland een oceanisch-continentaal klimaat met erg hete zomers en koude winters. Aragon, Catalonië, Valencia, Murcia, Castilië-La Mancha, Andalusië en de Balearen hebben een continentaal mediterraan klimaat. De Canarische Eilanden genieten van een subtropisch klimaat en in de bovenlagen van de Pyreneeën, het Castliaanse grensgebergte en het Cantabrisch gebergte zijn de winters lang en koud met korte, koele zomers (bergklimaat).

Bevolking
Spanje heeft ruim 45 miljoen inwoners. De dichtstbevolkte gebieden bevinden zich in de kustregio's en in de regio van Madrid. Spanje kent een een grote instrooom van immigranten, een merendeel afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika, Oost-Europa en ook andere West-Europese landen.

Talen
Spanje kent in totaal vijf officiële talen (Spaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees) en twee niet-officiële talen (Asturisch en Aragonees). De enige officiële nationale taal van Spanje is Spaans (ook wel Castiliaans genoemd).

Religie
Ruim 80% van de Spaanse bevolking is Rooms-Katholiek, waarvan velen in het dagelijks leven echter niet praktiserend zijn. Bovendien bestaan er een aantal protestantse groepen en zijn er zo'n 20.000 Mormonen.

Visum
Nederlanders die voor zaken of toerisme naar Spanje reizen hebben geen visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart, minimaal geldig tot na verblijf, volstaat.

Gezondheid en vaccinaties
In Spanje is er geen verhoogd risico op infectieziekten en voor een bezoek aan Spanje worden geen vaccinaties geadviseerd.

Hoofdstad en andere grote steden; bezienswaardigheden
Madrid, Spanje’s hoofdstad, is een van de grootste metropolen van Europa. Het is ook het geografische, politieke en culturele centrum van het land. Het is bovendien de zetel van de Spaanse regering, van de katholieke aartsbisschop en van belangrijke administratieve en militaire instanties, alsook van de koning. Haar internationale luchthaven Barajas ligt in het noordoosten. Er zijn in totaal zes universiteiten, alsook andere instellingen voor hoger onderwijs, verscheidene theaters, musea en culturele verenigingen.

De stad Madrid behoort historisch bij de landstreek Castilië. Verschillende bezienswaardigheden zijn onder meer het Palacio Real, de kathedraal La Almudena, de Plaza Mayor en de Plaza de la Puerta del Sol, het Vicente-Calderón voetbalstadion, het Santiago-Bernabéu voetbalstadion, de toren van Moncloa, het Metrópolis huis van het Congreso de los Diputados en het Hotel Ritz. De stad telt ook een aantal bijzonder interessante musea zoals El Prado, een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld, het wassenbeeldenmuseum Museo de Cera, het Museo Arqueológico Nacional en het Museo Reina Sofía.

Andere belangrijke toeristische steden in Spanje zijn Aranjuez, Barcelona, Bilbao, Granada, Marbella, Pamplona, Salamanca, Santiago de Compostela, Sevilla, Toledo Valenzia en Zaragoza.

Verbindingen
De belangrijkste luchthavens van het land bevinden zich in Alicante, Barcelona, Madrid, Valencia, Málaga, Jerez, Bilbao, Santander en op de eilanden.

Wat is de beste tijd om Spanje te bezoeken?

Over het algemeen zijn de maanden juni tot en met september de mooiste maanden voor een verblijf in Spanje. In juli en augustus kan het in Spanje wel extreem warm worden. Een bestemming als de Canarische Eilanden is gedurende het gehele jaar geschikt voor een vakantie. De beste tijd om Mallorca te bezoeken is in de maanden april tot en met september. Verder is Spanje bij uitstek geschikt om te overwinteren. Er kan wel wat regen vallen, maar niet zoveel als in Nederland.

Bijzondere plekken in Spanje

Spanje kent talloze plekken met een ongekende schoonheid. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de indrukwekkende kustlijn met zijn grillige rotsformaties. Dankzij de honderden kilometers kustlijn is Spanje geliefd onder grote aantallen toeristen. Barcelona, Sevilla en Valencia zijn eveneens toeristische trekpleisters. Madrid, de hoofdstad van Spanje, is bij uitstek geschikt voor een citytrip. Tenslotte is ook de Engelse kolonie Gibraltar een uniek verschijnsel en zeker een bezoekje waard.