idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Spanje reistips

De belangrijkste bestemmingen in Spanje

Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks rechtstreekse vluchten naar Spanje. Een rechtstreekse vlucht duurt gemiddeld twee tot drie uur en is afhankelijk van de eindbestemming. De luchthaven van Madrid is een populaire eindbestemming, maar dit geldt ook zeker voor de luchthavens van Ibiza, Barcelona, Málaga, Valencia en Alicante. Je vliegt bijvoorbeeld met KLM, Transavia, Ryanair en Vueling vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven.

Wat is de beste tijd om Spanje te bezoeken?

Over het algemeen zijn de maanden juni tot en met september de mooiste maanden voor een verblijf in Spanje. In juli en augustus kan het in Spanje wel extreem warm worden. Een bestemming als de Canarische Eilanden is gedurende het gehele jaar geschikt voor een vakantie. De beste tijd om Mallorca te bezoeken is in de maanden april tot en met september. Verder is Spanje bij uitstek geschikt om te overwinteren. Er kan wel wat regen vallen, maar niet zoveel als in Nederland.

Bijzondere plekken in Spanje

Spanje kent talloze plekken met een ongekende schoonheid. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de indrukwekkende kustlijn met zijn grillige rotsformaties. Dankzij de honderden kilometers kustlijn is Spanje geliefd onder grote aantallen toeristen. Barcelona, Sevilla en Valencia zijn eveneens toeristische trekpleisters. Madrid, de hoofdstad van Spanje, is bij uitstek geschikt voor een citytrip. Tenslotte is ook de Engelse kolonie Gibraltar een uniek verschijnsel en zeker een bezoekje waard.