Populairste Airline: Ryanair
Met 47 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Ryanair.
Ryanair
47 %
Wizz Air
2 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
3 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
22 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
50 % van alle boekingen op de route van Eindhoven naar Girona worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 48
50 %
1 tussenstop Londen-Stansted
20h 00min, vanaf € 76
21 %
1 tussenstop Pisa - Galileo Galilei
13h 00min, vanaf € 123
17 %
Retour al vanaf € 48,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 24-09-19 inclusief terugvlucht op 03-10-19 is op dit moment € 48,00.

€ 48
goedkoop
€ 48
duur
€ 226

Ontdek historisch Girona

Dichtbij Barcelona in het noordoosten van Spanje ligt de prachtige en historische plaats Girona. Met culturele bezienswaardigheden als de hangende gebouwen aan de rivier Onyar, de vele Arabische badhuizen en de kathedraal van Girona en het aangename klimaat, maakt Girona tot een veel geprezen reisbestemming.

...

Cultureel Girona

Girona is gedurende het gehele jaar goed te bezoeken. Er heerst een Mediterraan klimaat, waarbij het zomers warm is met 30 graden en de winters zacht zijn. Girona kent een aantal belangrijke feestdagen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er op 6 januari de dag van de drie wijzen (Dia de los Reyes), wat de belangrijkste dag is van de kersfestiviteiten in Spanje. Van 6 tot 13 februari is er een groot feest in het naburige Sitges waar een week lang carnaval wordt gevierd. Op 11 september wordt in Spanje onafhankelijkheid dag gevierd.

...

Proef de typische streekgerechten

Typisch eten voor de streek is Pan Tomaca con Jamon Serrano (brood en ham) en Crema Catalana, wat de Catalaanse versie is van crème brûlée. De prijzen voor levensonderhoud zijn vergelijkbaar met die in Nederland, al is het uit eten gaan een stuk goedkoper dan in Nederland.

...

Betaalbare prijzen voor openbaar vervoer in Girona

Vanaf het vliegveld kunt u het beste een bus nemen naar Girona, wat een kleine 3 euro kost en ongeveer een half uur duurt. Een taxi is een stuk duurder en kost u ongeveer 30 euro. Wanneer u vanaf het vliegveld van Girona naar Barcelona met de bus reist bent u ongeveer 17 euro kwijt. De prijzen van hotels en hostels zijn in Girona goed betaalbaar. Zo betaalt u voor een hotelkamer vanaf 40 euro per nacht en is een hostel al vanaf 15 euro per nacht te boeken. In de stad Girona kunt u veel dingen te voet bezoeken gezien Girona relatief klein is. Wanneer u een taxi wilt nemen of met de bus wil reizen betaalt u ongeveer dezelfde tarieven als in Nederland.

...