idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Girona reistips

Girona: ideale uitvalsbasis

De naam van de stad heeft misschien niet de uitstraling van de honderd kilometer zuidelijker gelegen metropool Barcelona, maar Girona heeft wel degelijk veel verrassends te bieden. Zoals de karakteristieke woningen langs de rivier Onyar of het historische deel van de stad, gebouwd tegen de heuvel Caputxins.

Elk kwartaal ideaal!

Een groot pluspunt van Girona is het weer, dat het gehele jaar prettig is. Gedurende de zomermaanden schuurt de temperatuur voortdurend tegen de dertig graden aan, terwijl de wintermaanden vanwege het Mediterrane klimaat zacht zijn. Dat maakt een bezoek aan de Dia de los Reyes (het feest van De Drie Wijzen) op 6 januari bijvoorbeeld aantrekkelijk. Een aanrader is ook het carnavalsfeest in het nabijgelegen Sitges in de tweede week van februari. Een van de grootste partyfestivals in Europa! Ook de Catalaanse onafhankelijkheidsdag - in de volksmond kortweg La Diada genoemd - op 11 september staat borg voor kijkplezier.

Niet te versmaden lekkernijen

Uiteraard kent de regio haar eigen streekgebonden lekkernijen, zoals de Pan Tomaca con Jamón Serrano, een sandwich die is ingewreven met tomaat en belegd met serranoham. Niet te versmaden is ook de Catalaanse versie van de crème brûlée: de Crema Catalana. Dit gerecht staat op 19 maart, de feestdag van Sint Jozef, traditioneel op het menu. Uit eten gaan in Girona is overigens goedkoper dan in Nederland, al zijn de drankenprijzen van hetzelfde niveau. Een biertje (probeer eens de in Barcelona gebrouwen Voll-Damm) kost er rond de 3,50 euro.

Betaalbare bereikbaarheid

De luchthaven van Girona is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in het centrum van de stad zelf (half uur met de bus voor zo'n drie euro, een taxirit kost zo'n dertig euro) of naar Barcelona. Overnachten in de nabijheid van het sfeervolle plein Placa de la Independència is al mogelijk voor rond de veertig euro per nacht voor een degelijk hotel. En vanaf vijftien euro kun je er een passend hostel vinden. Omdat de stad niet al te groot is, zijn de meeste bezienswaardigheden te voet wel bereikbaar. Wie gebruik wil maken van taxi of bus moet rekenen op met in ons land vergelijkbare ritprijzen.