Vluchten van Weeze naar Girona

Tips en tricks om goedkope vluchten van Weeze naar Girona te vinden

Populairste Airline: Ryanair
Met 69 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Ryanair.
Ryanair
69 %
Tip: 15 dagen voor vertrek boeken
Bij een boeking 15 dagen voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 30 % bespaard worden.
15 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 46 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 79 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 71
79 %
1 tussenstop Rabat-Sale
10h 00min, vanaf € 276
10 %
1 tussenstop Pisa - Galileo Galilei
30h 00min, vanaf € 133
5 %

Nuttige informatie over de vlucht van Weeze naar Girona

De Catalaanse stad Girona

De Spaanse universiteitsstad Girona ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Barcelona. Het centrum valt op door in pastel gekleurde, haast hangende huizen, die langs de rivier Onyar zijn gebouwd en is gedeeltelijk voorzien van een gerestaureerde stadsmuur.


Wanneer Girona te bezoeken

Girona is het gehele jaar door een prima bestemming. De zomers zijn warm met gemiddelden net onder de 30 graden. Het mediterrane klimaat zorgt voor milde winters. De belangrijkste feestadag rondom de kerst valt in Spanje op 6 januari als "Dia de los Reyes" (De drie wijzen) wordt gevierd. Het jaarlijkse Carnaval valt tussen 6 en 13 februari. In het nabije Sitges is er jaarlijks in augustus het grote feest "Festa Major de Sitges". De Catalaanse Onafhankelijkheidsdag, "La Diada de Catalunya" valt op 11 september.


Informatie voor de reis begint

Ga er vanuit dat de prijzen voor levensonderhoud gelijk zijn aan die in Nederland. Het is er wel goedkoper om uit eten te gaan. Reken voor een biertje een prijs rond de €3,50. Typische streekgerechten zijn de Pan Tomaca con Jamón Serrano "(brood met serranoham) en de Catalaanse versie van de crème brûlée, de "Crema Catalana"

Praktische informatie

Vanaf het vliegveld van Girona is het ongeveer 8 kilometer naar het centrum van de stad. De bus kost ongeveer €3, terwijl een taxi rond de €30 zal kostten. Girona airport wordt veel gebruikt voor een bezoek aan Barcelona. Voor ongeveer €17 rijdt er een bus naar deze stad. Vanuit de stad Girona loopt er een treinverbinding naar Barcelona.

Omdat Girona over een compact centrum beschikt is het goed te belopen. De prijzen voor het openbaar vervoer en taxi's zijn goed te vergelijken met de Nederlandse prijzen. Vanaf ongeveer €15 zijn er hostels beschikbaar. Hotels beginnen ronde de €40 per nacht.

Informatie over de vlucht Weeze - Girona
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Weeze - Girona
  • Afstand: 1110 km