Populairste Airline: Ryanair
Op de route Weeze – Girona worden de meeste vluchten verzorgt door Ryanair.
Ryanair
43 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 7 weken voor vertrek. Zo kan men tot 36 % besparen.
48 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want donderdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (49 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 05min, vanaf € 56
49 %
1 tussenstop Tallinn-Ulemiste
17h 00min, vanaf € 127
17 %
1 tussenstop Londen-Stansted
20h 00min, vanaf € 96
15 %
Retour al vanaf € 56,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 22-08-19 en terugvlucht; 29-08-19.

€ 56
goedkoop
€ 56
duur
€ 207

De Catalaanse stad Girona

De Spaanse universiteitsstad Girona ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Barcelona. Het centrum valt op door in pastel gekleurde, haast hangende huizen, die langs de rivier Onyar zijn gebouwd en is gedeeltelijk voorzien van een gerestaureerde stadsmuur.

...

Wanneer Girona te bezoeken

Girona is het gehele jaar door een prima bestemming. De zomers zijn warm met gemiddelden net onder de 30 graden. Het mediterrane klimaat zorgt voor milde winters. De belangrijkste feestadag rondom de kerst valt in Spanje op 6 januari als "Dia de los Reyes" (De drie wijzen) wordt gevierd. Het jaarlijkse Carnaval valt tussen 6 en 13 februari. In het nabije Sitges is er jaarlijks in augustus het grote feest "Festa Major de Sitges". De Catalaanse Onafhankelijkheidsdag, "La Diada de Catalunya" valt op 11 september.

...

Informatie voor de reis begint

Ga er vanuit dat de prijzen voor levensonderhoud gelijk zijn aan die in Nederland. Het is er wel goedkoper om uit eten te gaan. Reken voor een biertje een prijs rond de €3,50. Typische streekgerechten zijn de Pan Tomaca con Jamón Serrano "(brood met serranoham) en de Catalaanse versie van de crème brûlée, de "Crema Catalana"

...

Praktische informatie

Vanaf het vliegveld van Girona is het ongeveer 8 kilometer naar het centrum van de stad. De bus kost ongeveer €3, terwijl een taxi rond de €30 zal kostten. Girona airport wordt veel gebruikt voor een bezoek aan Barcelona. Voor ongeveer €17 rijdt er een bus naar deze stad. Vanuit de stad Girona loopt er een treinverbinding naar Barcelona.

Omdat Girona over een compact centrum beschikt is het goed te belopen. De prijzen voor het openbaar vervoer en taxi's zijn goed te vergelijken met de Nederlandse prijzen. Vanaf ongeveer €15 zijn er hostels beschikbaar. Hotels beginnen ronde de €40 per nacht.

...