Vluchten van Eindhoven naar Malaga

Tips en tricks om goedkope vluchten van Eindhoven naar Malaga te vinden

Populairste Airline: Transavia
Op de route Eindhoven – Malaga worden de meeste vluchten verzorgt door Transavia.
Transavia
34 %
Ryanair
21 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 0 dagen voor vertrek het voordeligst. Tot 43 % kan men besparen.
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn dinsdag. Op deze dagen kan tot 24 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Van Eindhoven naar Malaga vliegen 58 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 89
58 %
1 tussenstop Londen-Stansted
12h 05min, vanaf € 66
10 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
27h 40min, vanaf € 195
7 %

Nuttige informatie over de vlucht van Eindhoven naar Malaga

Historisch-culturele kuststad in de zon

Het bijna 3000 jaar oude Malaga ligt aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje. De stad staat vol met culturele bezienswaardigheden en heeft talloze musea.

Religieuze feesten en groots zomerevenement

Malaga heeft een subtropisch mediterraan klimaat met 300 dagen zon per jaar. Toch wordt het plannen van een vakantie in de wintermaanden afgeraden. Vooral in december en januari kan het weer vrij onvoorspelbaar zijn. De periode april tot en met oktober is de meest geschikte reistijd, al kunnen de temperaturen juli en augustus flink oplopen en is het op de stranden dan bijzonder druk. Interessante religieuze feesten zijn de processies rond Pasen en Driekoningen (6 januari). In de tweede helft van juni wordt het Feria de Málaga gehouden. Er is dan negen dagen lang vuurwerk en feest.

Betaalbaar lunchen voor de siësta

Omdat Malaga een populaire toeristische bestemming is, wordt geadviseerd om een huurauto ruim op tijd te reserveren. In het centrum van de stad zijn parkeerplaatsen overigens niet altijd even gemakkelijk te vinden. De kosten van levensonderhoud liggen in Spanje en Malaga op een lager niveau dan in Nederland. Algemeen kan ervan worden uitgegaan dat in supermarkten en restaurants ongeveer de helft minder hoeft te worden betaald. Veel eetgelegenheden bieden bijvoorbeeld een lunch van drie gangen aan voor ongeveer zes euro. In verband met de siësta sluiten veel winkels de deuren tussen twee en vijf uur ’s middags. Hoewel veel Malagezen een beetje Engels kennen, is het handig om vooraf wat Spaanse woorden te leren.

Lage tarieven openbaar vervoer

Op acht kilometer van Malaga bevindt zich de internationale luchthaven Málaga-Costa del Sol. Hiervandaan vertrekken bussen en treinen naar het centrum van de stad, waarbij voor de bus ongeveer drie euro en voor de trein bijna twee euro moet worden betaald. Een taxirit kost rond de twintig euro. In alle gevallen duurt de reis trouwens zo’n vijftien minuten. Binnen Malaga zijn de verplichte bezienswaardigheden goed bereikbaar te voet. Om wat meer te zien is de bus aan te raden. Een ticket kost circa 1,30 euro en er zijn tevens oplaadbare multitrip-kaarten te koop bij Estancos.

Informatie over de vlucht Eindhoven - Malaga
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Eindhoven - Malaga
  • Vluchttijd: min. 02:50 / max. 02:55
  • Afstand: 1821 km
  • Vluchten per week: 8
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:00 / max. 03:00
Topvliegroutes