Populairste Airline: Transavia
De route Eindhoven – Malaga word het meeste geboekt bij Transavia.
Transavia
22 %
Ryanair
19 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 4 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 25 % besparen.
131 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 42 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Op Eindhoven naar Malaga zijn directe vluchten met 46 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 55min, vanaf € 42
46 %
1 tussenstop Londen-Stansted
06h 00min, vanaf € 87
16 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
09h 10min, vanaf € 153
15 %
Retour al vanaf € 42,00
Wie bijvoorbeeld op 25-11-19 heen en op 29-11-19 terugvliegt, reist voor € 42,00 bijzonder gunstig.

€ 42
goedkoop
€ 42
duur
€ 284

Historisch-culturele kuststad in de zon

Het bijna 3000 jaar oude Malaga ligt aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje. De stad staat vol met culturele bezienswaardigheden en heeft talloze musea.

...

Religieuze feesten en groots zomerevenement

Malaga heeft een subtropisch mediterraan klimaat met 300 dagen zon per jaar. Toch wordt het plannen van een vakantie in de wintermaanden afgeraden. Vooral in december en januari kan het weer vrij onvoorspelbaar zijn. De periode april tot en met oktober is de meest geschikte reistijd, al kunnen de temperaturen juli en augustus flink oplopen en is het op de stranden dan bijzonder druk. Interessante religieuze feesten zijn de processies rond Pasen en Driekoningen (6 januari). In de tweede helft van juni wordt het Feria de Málaga gehouden. Er is dan negen dagen lang vuurwerk en feest.

...

Betaalbaar lunchen voor de siësta

Omdat Malaga een populaire toeristische bestemming is, wordt geadviseerd om een huurauto ruim op tijd te reserveren. In het centrum van de stad zijn parkeerplaatsen overigens niet altijd even gemakkelijk te vinden. De kosten van levensonderhoud liggen in Spanje en Malaga op een lager niveau dan in Nederland. Algemeen kan ervan worden uitgegaan dat in supermarkten en restaurants ongeveer de helft minder hoeft te worden betaald. Veel eetgelegenheden bieden bijvoorbeeld een lunch van drie gangen aan voor ongeveer zes euro. In verband met de siësta sluiten veel winkels de deuren tussen twee en vijf uur ’s middags. Hoewel veel Malagezen een beetje Engels kennen, is het handig om vooraf wat Spaanse woorden te leren.

...

Lage tarieven openbaar vervoer

Op acht kilometer van Malaga bevindt zich de internationale luchthaven Málaga-Costa del Sol. Hiervandaan vertrekken bussen en treinen naar het centrum van de stad, waarbij voor de bus ongeveer drie euro en voor de trein bijna twee euro moet worden betaald. Een taxirit kost rond de twintig euro. In alle gevallen duurt de reis trouwens zo’n vijftien minuten. Binnen Malaga zijn de verplichte bezienswaardigheden goed bereikbaar te voet. Om wat meer te zien is de bus aan te raden. Een ticket kost circa 1,30 euro en er zijn tevens oplaadbare multitrip-kaarten te koop bij Estancos.

...