Populairste Airline: Transavia
26 % van de vluchten op de route Eindhoven – Alicante worden geboekt bij Transavia.
Transavia
26 %
Ryanair
23 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 7 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 20 % kan men besparen.
49 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag. Op deze dagen kan tot 31 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Op Eindhoven naar Alicante zijn directe vluchten met 50 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 35min, vanaf € 57
50 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
09h 40min, vanaf € 134
13 %
1 tussenstop Londen-Stansted
18h 00min, vanaf € 97
11 %
Retour al vanaf € 57,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 11-11-19 inclusief terugvlucht op 14-11-19 is op dit moment € 57,00.

€ 57
goedkoop
€ 57
duur
€ 258

Alicante: Zon, zee, strand, kasteel

Alicante staat bekend om haar legendarische nachtleven, maar er is meer te beleven dan enkel de clubs en bars. Met lange stranden, een historisch centrum en een kasteel is Alicante een stad met veel gezichten.

...

De leukste festivals en feestdagen in Alicante

In Spanje vieren ze meer festivals en feestdagen dan waar dan ook ter wereld. Veel van deze dagen vormen een uitgelezen gelegenheid om Alicante te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld de Vreugdevuren van St John, of 'Las Hogueras de San Juan, die vanaf 20 juni de start van de zomer markeren. 4 dagen na de start, op 24 juni, worden er papier-maché beelden verbrand en wordt er vuurwerk afgestoken. Het Moren en Christenen festival, of Moros y Christianos, vindt plaats van 21 tot 24 april. Tijdens het festival wordt de middeleeuwse strijd tussen Christenen en Arabieren nagespeeld.

...

Kosten ter plaatse

Het eten in restaurants, boodschappen doen en andere kosten voor levensonderhoud liggen in Alicante zo'n 10 procent lager dan in Nederland. Door ter plaatse prijzen te vergelijken bespaar je al snel flink op je uitgaven.

...

Vervoer in Alicante

Alicante is zeer goed te voet te bezoeken: De afstanden zijn kort en het is makkelijk om van de ene plek naar de andere te komen. De stad heeft daarnaast een openbaar vervoer netwerk dat alle belangrijke punten in de stad en de rest van de Costa Blanca verbindt door middel van zowel trams, als bussen. Je vindt bushaltes op belangrijke plekken zoals het RENFE treinstation, het El Altet vliegveld, winkelcentra en natuurlijk de stranden en plazas. Een losse kaart voor 1 zone kost zo'n € 1,50, maar als je meer ritten verwacht te maken ben je al snel goedkoper aan met het aankopen van een oplaadbare kaart. Je betaald dan € 8 voor 10 ritten, plus eenmalig € 2 voor de aanschaf van de kaart. Taxi's vind je in Alicante overal en zijn minder duur dan in Nederland. Ze zijn echter niet veel sneller dan de bus of tram.

...