Populairste Airline: Transavia
De meeste passagiers op de route Eindhoven – Alicante reizen het liefste met Transavia.
Transavia
22 %
Ryanair
17 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdag. Hier reis je tot 18 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Van Eindhoven naar Alicante vliegen 40 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 35min, vanaf € 70
40 %
1 tussenstop Londen-Stansted
13h 00min, vanaf € 91
12 %
1 tussenstop Marseille-Provence
20h 00min, vanaf € 88
10 %
Retour al vanaf € 70,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 01-10-19 inclusief terugvlucht op 08-10-19 is op dit moment € 70,00.

€ 70
goedkoop
€ 70
duur
€ 240

Alicante: Zon, zee, strand, kasteel

Alicante staat bekend om haar legendarische nachtleven, maar er is meer te beleven dan enkel de clubs en bars. Met lange stranden, een historisch centrum en een kasteel is Alicante een stad met veel gezichten.

...

De leukste festivals en feestdagen in Alicante

In Spanje vieren ze meer festivals en feestdagen dan waar dan ook ter wereld. Veel van deze dagen vormen een uitgelezen gelegenheid om Alicante te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld de Vreugdevuren van St John, of 'Las Hogueras de San Juan, die vanaf 20 juni de start van de zomer markeren. 4 dagen na de start, op 24 juni, worden er papier-maché beelden verbrand en wordt er vuurwerk afgestoken. Het Moren en Christenen festival, of Moros y Christianos, vindt plaats van 21 tot 24 april. Tijdens het festival wordt de middeleeuwse strijd tussen Christenen en Arabieren nagespeeld.

...

Kosten ter plaatse

Het eten in restaurants, boodschappen doen en andere kosten voor levensonderhoud liggen in Alicante zo'n 10 procent lager dan in Nederland. Door ter plaatse prijzen te vergelijken bespaar je al snel flink op je uitgaven.

...

Vervoer in Alicante

Alicante is zeer goed te voet te bezoeken: De afstanden zijn kort en het is makkelijk om van de ene plek naar de andere te komen. De stad heeft daarnaast een openbaar vervoer netwerk dat alle belangrijke punten in de stad en de rest van de Costa Blanca verbindt door middel van zowel trams, als bussen. Je vindt bushaltes op belangrijke plekken zoals het RENFE treinstation, het El Altet vliegveld, winkelcentra en natuurlijk de stranden en plazas. Een losse kaart voor 1 zone kost zo'n € 1,50, maar als je meer ritten verwacht te maken ben je al snel goedkoper aan met het aankopen van een oplaadbare kaart. Je betaald dan € 8 voor 10 ritten, plus eenmalig € 2 voor de aanschaf van de kaart. Taxi's vind je in Alicante overal en zijn minder duur dan in Nederland. Ze zijn echter niet veel sneller dan de bus of tram.

...