Populairste Airline: Transavia
Transavia en British Airways zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 55 % het meest geboekt.
Transavia
31 %
British Airways
24 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 29 % besparen.
152 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdag zijn vliegtickets tot 39 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 35 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 25min, vanaf € 97
35 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Gatwick
16h 00min, vanaf € 220
27 %
1 tussenstop Barcelona
20h 05min, vanaf € 129
13 %
Retour al vanaf € 97,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 07-12-19 en terugvlucht; 17-12-19.

€ 97
goedkoop
€ 97
duur
€ 414

Alicante, stad om uit te stappen en neer te strijken

Nippend aan een drankje mijmerend uitkijken over stad of zee.. En nee, niet vanuit het vliegtuig deze keer, maar vanaf het eeuwenoude kasteel Santa Barbara. Ook dát kan in Alicante.

...

Voor elk wat wils

De zomers zijn heet en de winters zacht. Juli en augustus zijn de maanden van het hoogseizoen. Door het jaar heen zijn er feesten als Las Hogueras de San Juan (vreugdevuren van St. John): deze festiviteiten beginnen op 20 juni en markeren het begin van de zomer. Op 24 juni is er vuurwerk en worden papier-maché monumenten verbrand. Het Moros y Christianos (het Moren en Christenen festival) vindt plaats van 21 tot en met 24 april: hierbij wordt de strijd tussen Christenen en Arabieren in de Middeleeuwen nagespeeld. Tips: Voor minder drukke stranden: ga een stukje buiten de plaats. Of bezoek het autovrije eiland Tabarcaj. De kleine ommuurde stad is omgeven door een natuurgebied.

...

Nog bijzonderheden?

Visum en inentiningen zijn niet nodig. De kosten van levensonderhoud (inclusief restaurants) in Alicante liggen ongeveer 10% lager dan in Nederland.

...

Hoe kom ik in de stad?

Elke 20 minuten vertrekt een airport bus naar het centrum van Alicante. Een kaartje kost ongeveer € 4,- en de reis duurt zo'n 20 minuten. Voor de vertrekterminal zijn de haltes te vinden voor de lokale bussen naar Alicante, Benidorm, Torrevieja en Murcia. Een taxi naar het centrum van Alicante kost rond € 25,-.

Wat kost een slaapplek?

Hotels beginnen bij € 40,-. Een Hostelbed is te krijgen vanaf € 15,-.

Hoe gaan we?

Alicante heeft een goed busnetwerk. Trams gaan naar belangrijke bestemmingen in de stad alsook langs de Costa Blanca. Single tickets voor zone 1 zijn geprijsd rond de € 1,50. Een oplaadbare 10-rittenkaart kost om en nabij € 8,- plus ca. € 2,- voor de kaart. Taxi's zijn minder duur dan in Nederland, maar niet veel sneller dan het openbaar vervoer. Het centrum van Alicante is trouwens klein genoeg om te voet te verkennen.

...