Populairste Airline: Transavia
50 % van de vluchten op de route Rotterdam – Alicante worden geboekt bij Transavia.
Transavia
50 %
British Airways
19 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
2 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
70 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdag zijn vliegtickets tot 19 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Van Rotterdam naar Alicante vliegen 51 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 30min, vanaf € 110
51 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Gatwick
18h 00min, vanaf € 242
20 %
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Gatwick Madrid-Barajas
25h 50min, vanaf € 241
17 %

Alicante, stad om uit te stappen en neer te strijken

Nippend aan een drankje mijmerend uitkijken over stad of zee.. En nee, niet vanuit het vliegtuig deze keer, maar vanaf het eeuwenoude kasteel Santa Barbara. Ook dát kan in Alicante.

...

Voor elk wat wils

De zomers zijn heet en de winters zacht. Juli en augustus zijn de maanden van het hoogseizoen. Door het jaar heen zijn er feesten als Las Hogueras de San Juan (vreugdevuren van St. John): deze festiviteiten beginnen op 20 juni en markeren het begin van de zomer. Op 24 juni is er vuurwerk en worden papier-maché monumenten verbrand. Het Moros y Christianos (het Moren en Christenen festival) vindt plaats van 21 tot en met 24 april: hierbij wordt de strijd tussen Christenen en Arabieren in de Middeleeuwen nagespeeld. Tips: Voor minder drukke stranden: ga een stukje buiten de plaats. Of bezoek het autovrije eiland Tabarcaj. De kleine ommuurde stad is omgeven door een natuurgebied.

...

Nog bijzonderheden?

Visum en inentiningen zijn niet nodig. De kosten van levensonderhoud (inclusief restaurants) in Alicante liggen ongeveer 10% lager dan in Nederland.

...

Hoe kom ik in de stad?

Elke 20 minuten vertrekt een airport bus naar het centrum van Alicante. Een kaartje kost ongeveer € 4,- en de reis duurt zo'n 20 minuten. Voor de vertrekterminal zijn de haltes te vinden voor de lokale bussen naar Alicante, Benidorm, Torrevieja en Murcia. Een taxi naar het centrum van Alicante kost rond € 25,-.

Wat kost een slaapplek?

Hotels beginnen bij € 40,-. Een Hostelbed is te krijgen vanaf € 15,-.

Hoe gaan we?

Alicante heeft een goed busnetwerk. Trams gaan naar belangrijke bestemmingen in de stad alsook langs de Costa Blanca. Single tickets voor zone 1 zijn geprijsd rond de € 1,50. Een oplaadbare 10-rittenkaart kost om en nabij € 8,- plus ca. € 2,- voor de kaart. Taxi's zijn minder duur dan in Nederland, maar niet veel sneller dan het openbaar vervoer. Het centrum van Alicante is trouwens klein genoeg om te voet te verkennen.

...