Vluchten van Rotterdam naar Mallorca

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Mallorca te vinden

Populairste Airline: Transavia
De meeste passagiers op de route Rotterdam – Mallorca reizen het liefste met Transavia.
Transavia
36 %
British Airways
28 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 6 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 26 % besparen.
179 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Van Rotterdam naar Mallorca vliegen 36 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 15min, vanaf € 117
36 %
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Heathrow Madrid-Barajas
10h 00min, vanaf € 326
21 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Gatwick
24h 10min, vanaf € 442
18 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Mallorca

Mallorca

Genieten van de zomerse temperaturen op een terras met wat tapas en een glaasje sangria binnen handbereik. Relax op één van de vele prachtige stranden van Mallorca, gelegen in de Spaanse eilandengroep de Balearen. Met befaamde badplaatsen als El Arenal en Playa de Palma is dit eiland de place to be voor zonnekloppers, en feestvierders. Wie eerder de rust verkiest kan deze vinden in het bergachtige binnenland waar pittoreske dorpjes verspreid liggen.

Grillige kustlijn

Mallorca is een reisbestemming die het hele jaar door aantrekt. Toeristen aangetrokken door de grille kustlijn met verborgen kreken, gevuld met smaragdkleurig zeewater zijn het best af in de zomerperiode. Het strandseizoen gaat pas echt van gang begin mei. Eind juni vindt de Nit de foc plaats, de nacht van het vuur en wordt op 24 juni gevierd vuurwerk en de hele nacht door live muziek. Midden januari wordt het Festa de Sant Sebastiá, het feest voor de patroonheilige van mallorca gehouden. Een evenement gevierd aan de hand van een muziekfestival.

Spaans, maar ook Engels

Wie een mondje Spaans spreekt zal zich makkelijk kunnen uitdrukken op het eiland waar voornamelijk Spaans en Catalaans gesproken wordt maar wie enkel Engels beheerst, zal zich eveneens makkelijk kunnen verhelpen. Ondanks de toeristische aard van het eiland van de Balearen is uit eten gaan goedkoper dan in Nederland.

Palma

De luchthaven is gelegen op zo’n negen kilometer van het centrum van de stad Palma. Een taxi kost zo’n 30 euro en is dus een dure optie in vergelijking met de pendelbussen die om de vijftien minuten naar het centrum rijden. Vanaf het Plaza de Espana in de stad Palma rijden treinen en bussen naar andere delen van het eiland. Een auto of een fiets huren is eveneens een goedkope optie voor wie het eiland of de omgeving verder wil verkennen. De stad zelf kan makkelijk te voet verkend worden. In de omgeving van Palma vind je makkelijk hotels vanaf 50 euro en hostels of B&B’s al vanaf 20 euro. Deze prijzen liggen echter een stuk hoger in het hoogseizoen.

Informatie over de vlucht Rotterdam - Mallorca
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Mallorca
  • Afstand: 1387 km