Populairste Airline: Transavia
De meeste passagiers op de route Rotterdam – Faro reizen het liefste met Transavia.
Transavia
53 %
British Airways
36 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 4 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 27 % bespaard worden.
27 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 30 % goedkoper.
De populairste verbinding is nonstop
Op Rotterdam naar Faro zijn directe vluchten met 57 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 55min, vanaf € 97
57 %
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Gatwick
25h 10min, vanaf € 244
19 %
1 tussenstop Londen-City Airport
19h 20min, vanaf € 275
11 %

Gelegen in de Algarve

In de Algarve in het zuiden van Portugal ligt havenstad Faro. Meer dan 2000 jaar geleden legden de Romeinen er al een grote haven aan. Het centrum van de stad is gedeeltelijk omringd door bijzondere middeleeuwse stadsmuren.

...

Warme zomers en milde winters

In de Algarve is het van april tot oktober hoogseizoen voor de strand toeristen. Het is zomers warm en zonnig. Het is tussen de 27 en 35 graden Celsius. De winters zijn mild, de temperatuur ligt dan tussen de 8 en 17 graden Celsius. Het is tijdens het hoogseizoen erg druk. Halverwege juli is er de Faro International Motorcycle Rally. Op 7 september is het Faro's 'verjaardag'. Op deze datum verwierf de stad officieel de status van stad. Dit wordt gevierd met twee weken van muziek, feesten en tentoonstellingen.

...

Lage prijzen

Over het algemeen zijn de prijzen in Portugal lager dan in Nederland. Uit eten gaan is goedkoper. Boodschappen zijn veel goedkoper en dan met name op markten. De meeste bezoekers van Faro huren een auto. Tijdens het hoogseizoen is het aan te raden auto's ruim van te voren te reserveren.

...

Vervoer in Portugal en Faro

De meeste bezoekers van Portugal kiezen er voor een auto te huren op de luchthaven. Buslijnen 15 en 16 van de EVA pendelen tussen de luchthaven en het centrum van Faro. Het tarief ligt rond de 2,50 euro en de reis duurt ongeveer 15 minuten. Een taxi naar het centrum van Faro kost ongeveer 16 euro. De Algarve en Faro hebben een uitgebreid busnetwerk. Een enkele reis in de eerste zone kost ongeveer één euro. 2 zones kost rond de 1,70 euro en alle zones rond de 2 euro. Een dagpas is ongeveer 6 euro. Het start tarief ligt rond de 3 euro daarna komt er 50 cent per kilometer bij. Er worden extra kosten voor bagage gerekend. In het hoogseizoen is het aan te raden om ruim van te voren een accommodatie te boeken.

...