Populairste Airline: easyJet
14 % van de vluchten op de route Amsterdam – Faro worden geboekt bij easyJet.
easyJet
14 %
TAP Portugal
13 %
Transavia
7 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 3 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 39 % kan men besparen.
82 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want maandag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Dublin
In het bijzonder de route via Dublin is met een boekingsaandeel van 26 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Dublin
26h 00min, vanaf € 126
26 %
1 tussenstop Lissabon
17h 25min, vanaf € 112
17 %
directe vlucht
03h 05min, vanaf € 102
9 %
Retour al vanaf € 102,00
Wie bijvoorbeeld op 13-11-19 heen en op 17-11-19 terugvliegt, reist voor € 102,00 bijzonder gunstig.

€ 102
goedkoop
€ 98
duur
€ 251

Uw trip naar Faro: tips

Hoewel het Portugese Faro in het verleden niet de meest bekende vakantiebestemming bij de Nederlanders was, groeit het aantal bezoekers van de kustgemeente ieder jaar. Het zonnige klimaat en de mogelijkheden tot pootje baden in de Noordzee, zijn enkele belangrijke factoren die toeristen naar Faro trekken. Wanneer ook u een trip plant, vindt u hierbij enkele tips om uw bezoek vlot te doen verlopen.

...

Datum prikken

Faro is een bestemming die dankzij de zomerse temperaturen het hele jaar door veel te bieden heeft aan haar bezoekers. De gemiddelde temperaturen liggen zelfs tijdens de winter nog tussen de 8 en 17 graden, tijdens de zomer loopt dit zelfs op naar gemiddelden tussen 27 en 35 graden. Een noot dient wel gemaakt te worden bij de maanden van april tot oktober, want dan vindt het hoogseizoen plaats en is het er best druk, met name bij strandtoeristen. Een mooi moment om Faro te bezoeken zijn de twee weken na 7 september, want dan viert de stad haar 'verjaardag' met feesten, tentoonstellingen en muziek in de straten.

...

Een extra euro bij levensonderhoud

Een andere troef die Faro heeft, is het feit dat het er inzake levensonderhoud veel goedkoper is dan in Nederland. Boodschappen is zelfs een heel stuk goedkoper dan in Nederland, zeker op de markten kan u vaak mooie koopjes doen. Zo bespaart u enkele extra euro's die u elders in Faro kunt uitgeven.

...

Vervoer en verblijf in Faro

Hoewel het erg populair is om een huurauto te nemen, kan u voor uw vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Faro ook beroep doen op het openbaar vervoer. Lijn 14 en 16 van de zogenaamde dienst EVA brengen u voor ongeveer 2,5 euro naar het centrum van Faro. Een taxidienst kost ongeveer 16 euro. Daarnaast boekt u in Faro relatief goedkope verblijfplaatsen: de prijs van een hostelbed start vanaf circa 12 euro, voor een hotel is dat 40 euro. Een laatste tip is om tijdens het hoogseizoen een huurauto ruim van tevoren te boeken, want deze zijn in oplage beperkt en bijzonder geliefd bij alle toeristen.

...