Vluchten van Amsterdam naar Istanbul

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Istanbul

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Istanbul (IST) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Istanbul starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Istanbul te vinden

Populairste Airline: Air Serbia
Op de vliegroute Amsterdam – Istanbul kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Air Serbia.
Air Serbia
30 %
Lufthansa
16 %
PLL LOT
15 %
Goedkoopste weekdag: donderdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op donderdag kan een vlucht tot 33 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Belgrado
Een vlucht met tussenstop in Belgrado is met 32 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Belgrado (Beograd)
16h 35min, vanaf € 188
32 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
08h 50min, vanaf € 232
16 %
1 tussenstop Warschau
25h 30min, vanaf € 240
16 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Istanbul

Istanboel, stad in Azië en Europa

Istanboel ligt in het noordwesten van Turkije. De rivier de Bosporus loopt dwars door de miljoenenstad en vormt de natuurlijke grens tussen het Europese en Aziatische continent.

Zomerhalfjaar favoriete reistijd

De meeste toeristen bezoeken Istanboel tussen mei en oktober. Het gemengde land- en zeeklimaat zorgt echter voor extremen. Hierdoor kan het in de winter vrij koud worden, terwijl het ’s zomers soms tegen de veertig graden Celsius is. Voor wie al te grote warmte wil ontlopen en tegelijkertijd de nationale feestdagen wil meepikken zijn vooral mei en oktober geschikte maanden. Op 19 mei herdenkt men de geboortedag van Atatürk. De twintigste-eeuwse staatsman wordt beschouwd als de stichter van de republiek Turkije. De Dag van de Republiek is 29 oktober. In 1929 werd Atatürk op deze dag ingehuldigd als president van Turkije.

Afdingen of teveel betalen

Hoewel het leven in Istanboel wat goedkoper is dan in Nederland, betaal je op markten al snel teveel als je niet over de vraagprijs onderhandelt. Afdingen is op zowel de Egyptische Bazaar als de Grote Bazaar dan ook gebruikelijk. De markthandelaren bieden hun producten namelijk altijd iets duurder aan dan eigenlijk zou moeten. Uit eten is dankzij de gemiddeld lagere prijzen erg aantrekkelijk. In fastfoodrestaurants en eettentjes betaal je rond de twee Turkse lira voor snacks en circa acht Turkse lira voor kebab. Een biertje kost ongeveer zes Turkse lira. Wie met een Nederlands paspoort op vakantie wil naar Istanboel, dient online een visum aan te vragen. Voorwaarde is wel dat het paspoort bij aankomst in Turkije nog minimaal zes maanden geldig is.

Veelzijdig openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld vertrekken een shuttlebus en een metro in regelmatige diensten naar het Taksimplein in Istanboel. In de stad zelf ligt een uitgebreid netwerk met openbaar vervoer, waarbij kan worden gekozen uit de tram, de bus, de metro, de minibus, de metrobus en de veerpont. Met de oplaadbare Istanboelkaart kunnen ritjes in alle types openbaar vervoer worden betaald. Heel bijzonder is het vervoer op de Prinseneilanden voor de kust. Deze eilandjes zijn autovrij en laten alleen vervoersmiddelen toe die door paarden worden getrokken.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Istanbul

Goedkoopste heenvlucht van € 142,71
Retourvlucht van € 171,00
Vluchttijd min. 03:10 / max. 03:30
Vliegtijd terugvlucht min. 03:40/ max. 03:50
Afstand 2213 km
Vluchten per week 48
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Istanbul New Airport (IST)
Land van bestemming Vluchten naar Turkije
Alternatieve vluchten naar Istanbul