Vluchten van Amsterdam naar Ankara

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Ankara te vinden

Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de vliegroute Amsterdam – Ankara kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
27 %
Pegasus Airlines
20 %
Sun Express
4 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Om 36 % te besparen boekt u uw ticket het beste 2 maanden voor vertrek .
57 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Het laagst zijn de ticketprijzen woensdag. Hier reis je tot 26 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
In het bijzonder de route via Istanbul - Sabiha Gökcen is met een boekingsaandeel van 26 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
07h 10min, vanaf € 143
26 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
07h 10min, vanaf € 197
25 %
1 tussenstop München
06h 35min, vanaf € 245
15 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Ankara

Een ontspannen citytrip naar Ankara

Deze prachtige hoofdstad van Turkije is de ideale plaats voor een ontspannen stedentrip. Er is hier een hoop te beleven op cultureel gebied. In deze moderne stad voelt iedereen zicht thuis.

De beste reistijd en bezienswaardigheden in Ankara

Ankara is gevuld met Arabische invloeden maar ook een bruisend westers nachtleven. Gezegend met een scala aan verfijnde restaurants en leuke bars en cafés is Ankara echt een plek waar Europa en Azië samenkomen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ankara is het Anıtkabir, het Mausoleum van Kemal Atatürk. In het museum is er een wassen beeld van Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van Turkije. Ook zijn er geschriften, persoonlijke voorwerpen en andere memoires te zien.

De beste tijd om naar Ankara te gaan is tussen mei en oktober. Het weer is dan prachtig en er zijn een tal van festivals en leuke bezienswaardigheden waar je dan naartoe kunt gaan. Een leuk festival is het Bilkent International Anatolian Festival. Hier wordt veel muziek gemaakt door gerenommeerde muzikanten. Op 19 mei is er een nationale feestdag met betrekking tot Atatürk.


 

Een goede voorbereiding voor de reis naar Ankara

Wat belangrijk is om te weten, is dat er een visum aangevraagd moet worden als men naar Ankara wil. Dit kan online geregeld worden, uiteraard heeft men een geldig paspoort nodig voor de reis. Het kan verstandig zijn om een goede reisverzekering af te sluiten, waarbij een diefstaldekking inbegrepen zit. Er zijn een aantal inentingen die van tevoren bij een huisarts gehaald kunnen worden, dit is echter niet verplicht en niet noodzakelijk.

De prijzen liggen relatief laag in vergelijking met de prijzen in Nederland. Het is mogelijk om hier goedkoop uit eten te gaan.


Reizen in en om Ankara

Er zijn verschillende mogelijkheden om door Ankara te reizen. Een hiervan is met de bus of met de metro. Een taxi is een ideale manier om te reizen door Ankara. Er kan onderhandelt worden over de prijzen voor een rit. Ook is het mogelijk om een auto te huren op het vliegveld. Deze kan voor de reis besproken worden, zodat hij klaarstaat na aankomst. Zo kan men in een keer rechtstreeks naar een hotel, appartement of pension in Ankara of omgeving.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Ankara
Vluchtinformatie Amsterdam - Ankara
  • Afstand: 2538 km
Topvliegroutes