Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de vliegroute Amsterdam – Ankara kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
36 %
Pegasus Airlines
24 %
Sun Express
2 %
Tip: 5 weken voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 weken voor vertrek boekt. Zo kan je tot 47 % besparen.
38 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De prijzen variëren per dag van de week. maandag zijn vliegtickets tot 34 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul
De favoriete verbinding gaat via Istanbul en word door 39 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
08h 05min, vanaf € 246
39 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
08h 05min, vanaf € 225
30 %
1 tussenstop München
07h 05min, vanaf € 204
12 %
Retour al vanaf € 150,00
Als je reis begint op 09-09-19 en je de terugreis op 23-09-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 150,00.

€ 150
goedkoop
€ 150
duur
€ 390

Een ontspannen citytrip naar Ankara

Deze prachtige hoofdstad van Turkije is de ideale plaats voor een ontspannen stedentrip. Er is hier een hoop te beleven op cultureel gebied. In deze moderne stad voelt iedereen zicht thuis.

...

De beste reistijd en bezienswaardigheden in Ankara

Ankara is gevuld met Arabische invloeden maar ook een bruisend westers nachtleven. Gezegend met een scala aan verfijnde restaurants en leuke bars en cafés is Ankara echt een plek waar Europa en Azië samenkomen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ankara is het Anıtkabir, het Mausoleum van Kemal Atatürk. In het museum is er een wassen beeld van Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van Turkije. Ook zijn er geschriften, persoonlijke voorwerpen en andere memoires te zien.

De beste tijd om naar Ankara te gaan is tussen mei en oktober. Het weer is dan prachtig en er zijn een tal van festivals en leuke bezienswaardigheden waar je dan naartoe kunt gaan. Een leuk festival is het Bilkent International Anatolian Festival. Hier wordt veel muziek gemaakt door gerenommeerde muzikanten. Op 19 mei is er een nationale feestdag met betrekking tot Atatürk.

 

...

Een goede voorbereiding voor de reis naar Ankara

Wat belangrijk is om te weten, is dat er een visum aangevraagd moet worden als men naar Ankara wil. Dit kan online geregeld worden, uiteraard heeft men een geldig paspoort nodig voor de reis. Het kan verstandig zijn om een goede reisverzekering af te sluiten, waarbij een diefstaldekking inbegrepen zit. Er zijn een aantal inentingen die van tevoren bij een huisarts gehaald kunnen worden, dit is echter niet verplicht en niet noodzakelijk.

De prijzen liggen relatief laag in vergelijking met de prijzen in Nederland. Het is mogelijk om hier goedkoop uit eten te gaan.

...

Reizen in en om Ankara

Er zijn verschillende mogelijkheden om door Ankara te reizen. Een hiervan is met de bus of met de metro. Een taxi is een ideale manier om te reizen door Ankara. Er kan onderhandelt worden over de prijzen voor een rit. Ook is het mogelijk om een auto te huren op het vliegveld. Deze kan voor de reis besproken worden, zodat hij klaarstaat na aankomst. Zo kan men in een keer rechtstreeks naar een hotel, appartement of pension in Ankara of omgeving.

...