Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de route Amsterdam – Ankara word bij voorkeur met Turkish Airlines gevlogen.
Turkish Airlines
33 %
Lufthansa
19 %
Sun Express
3 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 5 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 41 % kan men besparen.
141 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 40 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul
Een vlucht met tussenstop in Istanbul is met 32 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
07h 20min, vanaf € 248
32 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
16h 50min, vanaf € 244
27 %
1 tussenstop München
07h 05min, vanaf € 186
21 %
Retour al vanaf € 145,00
Wie bijvoorbeeld op 21-08-19 heen en op 18-09-19 terugvliegt, reist voor € 145,00 bijzonder gunstig.

€ 145
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Een ontspannen citytrip naar Ankara

Deze prachtige hoofdstad van Turkije is de ideale plaats voor een ontspannen stedentrip. Er is hier een hoop te beleven op cultureel gebied. In deze moderne stad voelt iedereen zicht thuis.

...

De beste reistijd en bezienswaardigheden in Ankara

Ankara is gevuld met Arabische invloeden maar ook een bruisend westers nachtleven. Gezegend met een scala aan verfijnde restaurants en leuke bars en cafés is Ankara echt een plek waar Europa en Azië samenkomen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ankara is het Anıtkabir, het Mausoleum van Kemal Atatürk. In het museum is er een wassen beeld van Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van Turkije. Ook zijn er geschriften, persoonlijke voorwerpen en andere memoires te zien.

De beste tijd om naar Ankara te gaan is tussen mei en oktober. Het weer is dan prachtig en er zijn een tal van festivals en leuke bezienswaardigheden waar je dan naartoe kunt gaan. Een leuk festival is het Bilkent International Anatolian Festival. Hier wordt veel muziek gemaakt door gerenommeerde muzikanten. Op 19 mei is er een nationale feestdag met betrekking tot Atatürk.

 

...

Een goede voorbereiding voor de reis naar Ankara

Wat belangrijk is om te weten, is dat er een visum aangevraagd moet worden als men naar Ankara wil. Dit kan online geregeld worden, uiteraard heeft men een geldig paspoort nodig voor de reis. Het kan verstandig zijn om een goede reisverzekering af te sluiten, waarbij een diefstaldekking inbegrepen zit. Er zijn een aantal inentingen die van tevoren bij een huisarts gehaald kunnen worden, dit is echter niet verplicht en niet noodzakelijk.

De prijzen liggen relatief laag in vergelijking met de prijzen in Nederland. Het is mogelijk om hier goedkoop uit eten te gaan.

...

Reizen in en om Ankara

Er zijn verschillende mogelijkheden om door Ankara te reizen. Een hiervan is met de bus of met de metro. Een taxi is een ideale manier om te reizen door Ankara. Er kan onderhandelt worden over de prijzen voor een rit. Ook is het mogelijk om een auto te huren op het vliegveld. Deze kan voor de reis besproken worden, zodat hij klaarstaat na aankomst. Zo kan men in een keer rechtstreeks naar een hotel, appartement of pension in Ankara of omgeving.

...