Populairste Airline: Turkish Airlines
De populairste airlines op de route Amsterdam – Ankara zijn met 69 % Turkish Airlines, Lufthansa en Pegasus Airlines.
Turkish Airlines
28 %
Lufthansa
25 %
Pegasus Airlines
16 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 8 weken voor vertrek. Zo kan men tot 46 % besparen.
55 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. zondag
Het laagst zijn de ticketprijzen woensdags en zondags. Hier reis je tot 11 % goedkoper.
Populairste verbindung: via München
Vluchten via München zijn op deze route met 31 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop München
05h 10min, vanaf € 212
31 %
1 tussenstop Istanboel Atatürk
06h 50min, vanaf € 195
26 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
06h 40min, vanaf € 185
19 %
Retour al vanaf € 150,00
Voor maar € 150,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 30.06.2018 en een terugvlucht op 29.09.2018. Tickets zijn op actueel 50 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 150
goedkoop
€ 139
duur
€ 466

Een ontspannen citytrip naar Ankara

Deze prachtige hoofdstad van Turkije is de ideale plaats voor een ontspannen stedentrip. Er is hier een hoop te beleven op cultureel gebied. In deze moderne stad voelt iedereen zicht thuis.

...

De beste reistijd en bezienswaardigheden in Ankara

Ankara is gevuld met Arabische invloeden maar ook een bruisend westers nachtleven. Gezegend met een scala aan verfijnde restaurants en leuke bars en cafés is Ankara echt een plek waar Europa en Azië samenkomen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ankara is het Anıtkabir, het Mausoleum van Kemal Atatürk. In het museum is er een wassen beeld van Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van Turkije. Ook zijn er geschriften, persoonlijke voorwerpen en andere memoires te zien.

De beste tijd om naar Ankara te gaan is tussen mei en oktober. Het weer is dan prachtig en er zijn een tal van festivals en leuke bezienswaardigheden waar je dan naartoe kunt gaan. Een leuk festival is het Bilkent International Anatolian Festival. Hier wordt veel muziek gemaakt door gerenommeerde muzikanten. Op 19 mei is er een nationale feestdag met betrekking tot Atatürk.

 

...

Een goede voorbereiding voor de reis naar Ankara

Wat belangrijk is om te weten, is dat er een visum aangevraagd moet worden als men naar Ankara wil. Dit kan online geregeld worden, uiteraard heeft men een geldig paspoort nodig voor de reis. Het kan verstandig zijn om een goede reisverzekering af te sluiten, waarbij een diefstaldekking inbegrepen zit. Er zijn een aantal inentingen die van tevoren bij een huisarts gehaald kunnen worden, dit is echter niet verplicht en niet noodzakelijk.

De prijzen liggen relatief laag in vergelijking met de prijzen in Nederland. Het is mogelijk om hier goedkoop uit eten te gaan.

...

Reizen in en om Ankara

Er zijn verschillende mogelijkheden om door Ankara te reizen. Een hiervan is met de bus of met de metro. Een taxi is een ideale manier om te reizen door Ankara. Er kan onderhandelt worden over de prijzen voor een rit. Ook is het mogelijk om een auto te huren op het vliegveld. Deze kan voor de reis besproken worden, zodat hij klaarstaat na aankomst. Zo kan men in een keer rechtstreeks naar een hotel, appartement of pension in Ankara of omgeving.

...