Vluchten van Amsterdam naar Ankara

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Ankara

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Ankara (ESB) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Ankara starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Ankara te vinden

Populairste Airline: Pegasus Airlines
37 % van de vluchten op de route Amsterdam – Ankara worden geboekt bij Pegasus Airlines.
Pegasus Airlines
37 %
Air Serbia
32 %
Turkish Airlines
16 %
Goedkoopste weekdag: zondag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op zondag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Istanbul - Sabiha Gökcen
De favoriete verbinding gaat via Istanbul - Sabiha Gökcen en word door 42 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
11h 30min, vanaf € 201
42 %
1 tussenstop Belgrado (Beograd)
16h 25min, vanaf € 249
34 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
12h 00min, vanaf € 277
17 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Ankara

Een ontspannen citytrip naar Ankara

Deze prachtige hoofdstad van Turkije is de ideale plaats voor een ontspannen stedentrip. Er is hier een hoop te beleven op cultureel gebied. In deze moderne stad voelt iedereen zicht thuis.

De beste reistijd en bezienswaardigheden in Ankara

Ankara is gevuld met Arabische invloeden maar ook een bruisend westers nachtleven. Gezegend met een scala aan verfijnde restaurants en leuke bars en cafés is Ankara echt een plek waar Europa en Azië samenkomen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ankara is het Anıtkabir, het Mausoleum van Kemal Atatürk. In het museum is er een wassen beeld van Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van Turkije. Ook zijn er geschriften, persoonlijke voorwerpen en andere memoires te zien.

De beste tijd om naar Ankara te gaan is tussen mei en oktober. Het weer is dan prachtig en er zijn een tal van festivals en leuke bezienswaardigheden waar je dan naartoe kunt gaan. Een leuk festival is het Bilkent International Anatolian Festival. Hier wordt veel muziek gemaakt door gerenommeerde muzikanten. Op 19 mei is er een nationale feestdag met betrekking tot Atatürk.


 

Een goede voorbereiding voor de reis naar Ankara

Wat belangrijk is om te weten, is dat er een visum aangevraagd moet worden als men naar Ankara wil. Dit kan online geregeld worden, uiteraard heeft men een geldig paspoort nodig voor de reis. Het kan verstandig zijn om een goede reisverzekering af te sluiten, waarbij een diefstaldekking inbegrepen zit. Er zijn een aantal inentingen die van tevoren bij een huisarts gehaald kunnen worden, dit is echter niet verplicht en niet noodzakelijk.

De prijzen liggen relatief laag in vergelijking met de prijzen in Nederland. Het is mogelijk om hier goedkoop uit eten te gaan.


Reizen in en om Ankara

Er zijn verschillende mogelijkheden om door Ankara te reizen. Een hiervan is met de bus of met de metro. Een taxi is een ideale manier om te reizen door Ankara. Er kan onderhandelt worden over de prijzen voor een rit. Ook is het mogelijk om een auto te huren op het vliegveld. Deze kan voor de reis besproken worden, zodat hij klaarstaat na aankomst. Zo kan men in een keer rechtstreeks naar een hotel, appartement of pension in Ankara of omgeving.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Ankara

Goedkoopste heenvlucht van € 96,59
Retourvlucht van € 250,99
Afstand 2538 km
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Ankara Esenboga (ESB)
Land van bestemming Vluchten naar Turkije
Alternatieve routes naar Turkije
Alternatieve vluchten naar Ankara
Populaire bestemmingen voor doorreizen
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs