Populairste Airline: Alitalia
Alitalia, Pegasus Airlines en Turkish Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 81 % het meest geboekt.
Alitalia
39 %
Pegasus Airlines
23 %
Turkish Airlines
19 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 5 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 48 % bespaard worden.
156 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 63 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Van Amsterdam naar Istanbul - Sabiha Gökcen vliegen 45 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 35min, vanaf € 108
45 %
1 tussenstop Rome-Fiumicino
21h 30min, vanaf € 63
30 %
1 tussenstop Milaan-Linate Milaan-Bergamo - Orio Al Serio
07h 55min, vanaf € 38
9 %
Retour al vanaf € 38,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 30-10-19 en de terugvlucht op 03-11-19.

€ 38
goedkoop
€ 38
duur
€ 307

Istanbul - een metropool op twee continenten

 Zodra u op het vliegveld Sabiha Gökcen landt, begint u aan een verrassende ontdekkingstocht door Istanbul. De enige stad in de wereld die op twee continenten ligt. Waarschijnlijk zal u dagen te kort komen. Een goede voorbereiding op uw reis is daarom de moeite waard. 

...

Kies de zonnige maanden

 Istanbul heeft een Middellandse Zee klimaat. Daarom kunt u de stad het best bezoeken in de periode van mei tot en met oktober, want dan heeft u de meeste garantie op zon en ontloopt u de regen. Sportliefhebbers kunnen op 19 mei genieten van de Atatürk feestdag dat gevierd wordt met verschillende sportmanifestaties. Reist u later in het jaar, ga dan rond 29 oktober en geniet van de feestelijkheden rondom de Dag van de Republiek. Als uw bezoek samenvalt met de Ramadan en het Offerfeest, feestdagen die ieder jaar van datum verschuiven, dan pakt u ook deze bijzondere sfeer mee.

...

Regel uw visum op tijd

Om Turkije binnen te komen heeft u als Nederlander een visum nodig. Regel deze op tijd. Let er ook op dat uw paspoort na binnenkomst nog 90 dagen geldig moet zijn. Inenting tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie wordt aanbevolen, maar is niet verplicht.

Markthandel en fast-food

Op de grote markten van Istanbul, zoals de Egyptische bazaar en de grote bazaar, kunt u wel de hele dag rondlopen. Hou wel in gedachten dat de prijzen standaard te hoog worden aangegeven. Onderhandelen is hier de norm. Weet ook dat de export en handel van 'cultureel en natuurlijk erfgoed’ strafbaar zijn in Turkije. Wat eten betreft is Istanbul een ware fast-food paradijs. Snacks zijn te koop vanaf 2 TL, de populaire kebabs vanaf ca. 8 TL. Visgerechten zijn een stuk duurder. 

...

Neem de Havataş pendelbus van luchthaven naar centrum

Vanaf luchthaven Sabiha Gökcen rijdt elke 30 minuten een Havataᶊ pendelbus naar de Taksimplein. 's Nachts is er een pauze tussen 1:00 en 03:30 uur. Hou hier rekening mee. Een kaartje voor de pendelbus kost ongeveer 14 TL. Neemt u de taxi naar Taksim reken dan op circa 100 TL. 

...