Populairste Airline: Alitalia
De populairste airlines op de route Amsterdam – Istanbul - Sabiha Gökcen zijn met 37 % Alitalia, Pegasus Airlines en Turkish Airlines.
Alitalia
21 %
Pegasus Airlines
8 %
Turkish Airlines
8 %
Tip: 6 dagen voor vertrek boeken
6 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
6 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Van Amsterdam naar Istanbul - Sabiha Gökcen vliegen 18 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 30min, vanaf € 111
18 %
1 tussenstop Milaan-Linate Milaan-Bergamo - Orio Al Serio
07h 55min, vanaf € 190
13 %
1 tussenstop München
06h 00min, vanaf € 262
13 %
Retour al vanaf € 111,00
Een retourvlucht voor slechts € 111,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 23-01-20 en een terugvlucht op 30-01-20.

€ 111
goedkoop
€ 111
duur
€ 361

Istanbul - een metropool op twee continenten

 Zodra u op het vliegveld Sabiha Gökcen landt, begint u aan een verrassende ontdekkingstocht door Istanbul. De enige stad in de wereld die op twee continenten ligt. Waarschijnlijk zal u dagen te kort komen. Een goede voorbereiding op uw reis is daarom de moeite waard. 

...

Kies de zonnige maanden

 Istanbul heeft een Middellandse Zee klimaat. Daarom kunt u de stad het best bezoeken in de periode van mei tot en met oktober, want dan heeft u de meeste garantie op zon en ontloopt u de regen. Sportliefhebbers kunnen op 19 mei genieten van de Atatürk feestdag dat gevierd wordt met verschillende sportmanifestaties. Reist u later in het jaar, ga dan rond 29 oktober en geniet van de feestelijkheden rondom de Dag van de Republiek. Als uw bezoek samenvalt met de Ramadan en het Offerfeest, feestdagen die ieder jaar van datum verschuiven, dan pakt u ook deze bijzondere sfeer mee.

...

Regel uw visum op tijd

Om Turkije binnen te komen heeft u als Nederlander een visum nodig. Regel deze op tijd. Let er ook op dat uw paspoort na binnenkomst nog 90 dagen geldig moet zijn. Inenting tegen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie wordt aanbevolen, maar is niet verplicht.

Markthandel en fast-food

Op de grote markten van Istanbul, zoals de Egyptische bazaar en de grote bazaar, kunt u wel de hele dag rondlopen. Hou wel in gedachten dat de prijzen standaard te hoog worden aangegeven. Onderhandelen is hier de norm. Weet ook dat de export en handel van 'cultureel en natuurlijk erfgoed’ strafbaar zijn in Turkije. Wat eten betreft is Istanbul een ware fast-food paradijs. Snacks zijn te koop vanaf 2 TL, de populaire kebabs vanaf ca. 8 TL. Visgerechten zijn een stuk duurder. 

...

Neem de Havataş pendelbus van luchthaven naar centrum

Vanaf luchthaven Sabiha Gökcen rijdt elke 30 minuten een Havataᶊ pendelbus naar de Taksimplein. 's Nachts is er een pauze tussen 1:00 en 03:30 uur. Hou hier rekening mee. Een kaartje voor de pendelbus kost ongeveer 14 TL. Neemt u de taxi naar Taksim reken dan op circa 100 TL. 

...