Populairste Airline: Pegasus Airlines
Op de vliegroute Eindhoven – Istanbul - Sabiha Gökcen kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Pegasus Airlines.
Pegasus Airlines
37 %
Wizz Air
28 %
Ryanair
19 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 5 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 224,00.
163 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op zaterdag kan een vlucht tot 35 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Met 40 % directe vluchten word deze route het meest zonder tussenstop geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 35min, vanaf € 213
40 %
1 tussenstop Boedapest-Ferihegy
07h 45min, vanaf € 238
23 %
1 tussenstop Londen-Stansted
06h 55min, vanaf € 238
13 %
Retour al vanaf € 203,00
Een retourvlucht voor slechts € 203,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 30-11-19 en een terugvlucht op 06-12-19.

€ 203
goedkoop
€ 203
duur
€ 595

Europees én Aziatisch

De Turkse stad Istanbul ligt in zowel het Europese als Aziatische deel van Turkije. De stad ligt dus op twee verschillende continenten. Istanbul is de grootste en meest dichtbevolkte stad van Turkije. 

...

Mediterraans weer

Istanbul heeft een mediterraans klimaat. Het is tussen mei en oktober vrijwel altijd warm. Op 19 mei viert men in Turkije de landing van Atatürk in Samsun in 1919. Op deze dag worden er uitbundige feesten georganiseerd in diverse stadions. Op 29 oktober wordt de stichting van de Turkse republiek in 1923 herdacht. De Ramadan wordt in de negende maand van de Islamitische maankalender gevierd. Het offerfeest vindt 70 dagen na het eind van de Ramadan plaats.

...

Fastfood paradijs

Nederlands hebben voor Turkije een geldig visum nodig. Ook moet het paspoort na binnenkomst nog minstens 90 dagen geldig zijn. Het wordt aanbevolen om voor de reis inentingen voor hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te nemen. Pas op: de export en de handel van 'cultureel en natuurlijk erfgoed' is een strafbaar feit.

Istanbul staat bekend als een paradijs voor liefhebbers van fastfood. Er zijn als snacks te verkrijgen van 2 Turkse Lira. Kebabs zijn te koop vanaf 8 Turkse Lira, vis is duurder dan de fastfood snacks. Bier is te verkrijgen vanaf 6 Turkse Lira. Op markten als de Egyptische bazaar en de grote bazaar is het de regel dat je onderhandelt over de prijs. De prijzen worden hier namelijk standaard te hoog aangezet. 

...

Vervoer in Istanbul

Iedere 30 minuten gaat er een pendelbus vanaf Havata naar Taksim. De prijs voor de pendelbus is ongeveer 14 Turkse Lira. Een Taxi naar Taksim kost ongeveer 100 Turkse Lira. Istanbul kent een uitgebreid en goedkoop openbaar vervoernetwerk. Het is mogelijk om je te verplaatsen per bus, metrobus, minibus, ferry, metro en tram. Het is aan te bevelen een Istanbul kaart te nemen. Dit is een oplaadbare chipkaart voor het openbaar vervoer. Taxi's zijn duurder dan het openbaar vervoer maar goedkoper dan in Nederland. 

...