Vluchten van Eindhoven naar Istanbul Sabiha Gökcen

Tips en tricks om goedkope vluchten van Eindhoven naar Istanbul Sabiha Gökcen te vinden

Populairste Airline: Pegasus Airlines
Met 57 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Pegasus Airlines.
Pegasus Airlines
57 %
Transavia
14 %
Ryanair
12 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 0 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 26 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
0 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (76 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 40min, vanaf € 124
76 %
1 tussenstop Kopenhagen
08h 50min, vanaf € 188
8 %
1 tussenstop Boedapest-Ferihegy
05h 55min, vanaf € 206
6 %

Nuttige informatie over de vlucht van Eindhoven naar Istanbul Sabiha Gökcen

Europees én Aziatisch

De Turkse stad Istanbul ligt in zowel het Europese als Aziatische deel van Turkije. De stad ligt dus op twee verschillende continenten. Istanbul is de grootste en meest dichtbevolkte stad van Turkije. 

Mediterraans weer

Istanbul heeft een mediterraans klimaat. Het is tussen mei en oktober vrijwel altijd warm. Op 19 mei viert men in Turkije de landing van Atatürk in Samsun in 1919. Op deze dag worden er uitbundige feesten georganiseerd in diverse stadions. Op 29 oktober wordt de stichting van de Turkse republiek in 1923 herdacht. De Ramadan wordt in de negende maand van de Islamitische maankalender gevierd. Het offerfeest vindt 70 dagen na het eind van de Ramadan plaats.

Fastfood paradijs

Nederlands hebben voor Turkije een geldig visum nodig. Ook moet het paspoort na binnenkomst nog minstens 90 dagen geldig zijn. Het wordt aanbevolen om voor de reis inentingen voor hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie te nemen. Pas op: de export en de handel van 'cultureel en natuurlijk erfgoed' is een strafbaar feit.

Istanbul staat bekend als een paradijs voor liefhebbers van fastfood. Er zijn als snacks te verkrijgen van 2 Turkse Lira. Kebabs zijn te koop vanaf 8 Turkse Lira, vis is duurder dan de fastfood snacks. Bier is te verkrijgen vanaf 6 Turkse Lira. Op markten als de Egyptische bazaar en de grote bazaar is het de regel dat je onderhandelt over de prijs. De prijzen worden hier namelijk standaard te hoog aangezet. 

Vervoer in Istanbul

Iedere 30 minuten gaat er een pendelbus vanaf Havata naar Taksim. De prijs voor de pendelbus is ongeveer 14 Turkse Lira. Een Taxi naar Taksim kost ongeveer 100 Turkse Lira. Istanbul kent een uitgebreid en goedkoop openbaar vervoernetwerk. Het is mogelijk om je te verplaatsen per bus, metrobus, minibus, ferry, metro en tram. Het is aan te bevelen een Istanbul kaart te nemen. Dit is een oplaadbare chipkaart voor het openbaar vervoer. Taxi's zijn duurder dan het openbaar vervoer maar goedkoper dan in Nederland. 

Informatie over de vlucht Eindhoven - Istanbul - Sabiha Gökcen
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Eindhoven - Istanbul - Sabiha Gökcen
  • Afstand: 2172 km