Vluchten van Amsterdam naar Londen

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Londen

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Londen (LON) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Londen starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Londen te vinden

Populairste Airline: easyJet
De route Amsterdam – Londen word het meeste geboekt bij easyJet.
easyJet
41 %
British Airways
18 %
KLM
14 %
Goedkoopste maand: januari
De maand waarin men van Amsterdam naar Londen reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in januari gevlogen.
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op vrijdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Amsterdam – Londen boeken 80 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 15min, vanaf € 72
80 %
1 tussenstop Brussel
15h 12min, vanaf € 175
7 %
1 tussenstop Caïro International
22h 55min, vanaf € 794
6 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Londen

Londen: één grote bezienswaardigheid

Rode dubbeldekkerbussen en telefooncellen, zwarte taxi's en de vele Engelse pubs typeren het straatbeeld van Londen. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar de Engelse hoofdstad en met bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge, de Big Ben of Buckingham Palace kunnen we ze geen ongelijk geven. Een citytrip Londen verveelt immers nooit.


London Marathon

Londen mag dan steeds een goede bestemming zijn voor wie een stedentrip boekt, maar toch zijn er een aantal speciale data in het jaar die de stad nog wat extra glans geven. Zo wordt in april de bootrace en de London Marathon gehouden. Deze laatste geldt als een van de grootste loopevenementen ter wereld en lokt dan ook tienduizenden lopers naar de Engelse hoofdstad. Daarnaast is het carnaval in de Londense wijk Notting Hill een aanrader. 

Dure stad

Londen is op heel wat verschillende manieren bereikbaar. Naast het vliegtuig of de Eurostar is het ook mogelijk om met je eigen auto naar Londen te reizen. Wie deze reiswijze verkiest dient er wel mee rekening te houden dat er een motorheffing is van ongeveer 11 pond in de binnenstad. En dit van maandag tot vrijdag tussen 07.00 en 18.00.

Dat Londen een toeristische hoofdstad is valt op te merken aan de prijzen op restaurants en in bars. Een maaltijd of drankje zal al snel 100 tot 150% duurder zijn dan in Nederland. 

De Underground

Wie met het vliegtuig naar Londen reist vindt met Heathrow Airport de goedkoopste optie op naar het centrum te reizen. Deze is makkelijk bereikbaar met de tube, via de Piccadilly lijn. Vanuit de andere luchthavens is het mogelijk om met de trein naar de binnenstad te reizen.

Eens in het centrum van Londen heb je tal van mogelijkheden om je te verplaatsen. Naast de zwarte taxi's die vaak duur zijn heb je deunderground, de Londense metro. Hier is het aan te raden om een Dag Travelcard te nemen die je tussen de 12 en 15 pond kost. De Oyster Card is dan weer aan te raden voor wie korting wil op bepaalde toeristische attracties. 

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Londen

Goedkoopste heenvlucht van € 45,28
Retourvlucht van € 73,00
Vluchttijd min. 00:55 / max. 01:25
Vliegtijd terugvlucht min. 01:00/ max. 01:35
Afstand 350 km
Vluchten per week 441
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Londen, alle luchthavens (LCY, LGW, LHR, LTN, STN, SEN) (LON)
Land van bestemming Vluchten naar Verenigd Koninkrijk