Vluchten naar Verenigd Koninkrijk

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Verenigd Koninkrijk

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Verenigd Koninkrijk voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Verenigd Koninkrijk reistips

Wat wacht op je in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië - dat officieel het „Verenigd Koninkrijk Groot-Brittannië en Noord-Ierland” heet - is een eilandstaat die uit de landsdelen Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland bestaat.

Het Engelse landsgedeelte bestaat voor het merendeel uit vlakke laaglanden, maar wordt ook doorkruist door enkele bergketen zoals de Cumbrian Mountains, de Pennines, het Peak District, de Cotswolds en de Chilterns. Grote steden in England zijn onder meer Londen, Birmingham, Manchester, Sheffield, Liverpool en Bristol.

Wales is op haar beurt erg heuvelachtig. De hoogstgelegen stad is Cardiff aan de zuidkust - het is tevens de hoofdstad van Wales. Het eiland Anglesey ten noorden van het vasteland hoort ook bij dit landsdeel.

Schotland is het deel van de Britse eilanden dat bekend is voor haar vlakke laaglanden in het zuiden en het oosten en de bergachtige Highlands in het noorden en het westen. De Hebriden, de Orkney en de Shetland eilanden bij de noord- en westkust horen ook bij dit landsdeel. De grootste steden hier zijn Edinburgh (de Schotse hoofdstad), Glasgow en Aberdeen.

Tenslotte is er nog Noord-Ierland, dat het noordoostelijke deel van het eiland Ierland omvat. Het terrein is er erg heuvelachtig met centraal het grootste meer van het Verenigd Koninkrijk, het Lough Neagh. De belangrijkste Noord-Ierse steden zijn Belfast en Derry.

Klimaat en de belangrijkste bestemmingen

Het klimaat in Groot-Brittannië wordt gekenmerkt door bewolkte hemels en een hoge vochtigheidsgraad, maar ook door een relatief gelijkmatige verdeling van de temperaturen. Door de droge en koude oostelijke winden neigt het klimaat aan de oostkust naar het continentale, terwijl de kusten in het westen gedomineerd worden door westenwinden die natter en gematigder weer meebrengen en zorgen voor een insulair klimaat.

In de Britse laaglanden zakt de temperatuur zelden onder het vriespunt en wordt deze door de verschillende winden evenredig verdeeld.

Het Verenigd Koninkrijk is de belangrijkste draaischijf voor luchtverkeer in de wereld. Er zijn meer dan acht internationale en verschillende regionale luchthavens, waarvan de belangrijkste HeathrowGatwickStanstedBirmingham en Manchester zijn.

Mede door haar eilandkarakter en de omliggende groepen eilanden speelt de scheepvaart een belangrijke rol voor het Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste havens van het land zijn Dover, Londen, Southampton en Belfast.

Hoofdstad en andere bezienswaardigheden

Londen is de hoofdstad van Groot-Brittannië. Londen heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de Tower of London, de Tower Bridge, Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral, Downing Street Nr.10, het beroemde warenhuis Harrods en de gigantische reuzenrad London Eye.

Tevens kent de stad vele musea, zoals het British Museum, het Natural History Museum en de National Gallery, en parken, waaronder Greenwich Park en Hyde Park. In West End vindt men talrijke theaters, waar zowel moderne als klassieke stukken gespeeld worden.

Andere Britse steden die een bezoekje waard zijn, zijn onder meer het historische Edinburgh, het muzikale Manchester, het bruisende Glasgow, en 'Londen aan Zee' Brighton. Natuurliefhebbers komen in het Lake District, de Schotse Hooglanden, en de kust van Wales en het zuidwesten van Engeland aan hun trekken.

Tevens kent het Verenigd Koninkrijk vele UNESCO Werelderfgoed sites, waaronder de Giant's Causeway in Noord-Ierland, het prehistorische Stonehenge, de stad Bath en het havengebied van Liverpool.