De hoofdstad van het prachtige Engeland

Londen, de hoofdstad van Engeland, is de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. De stad ligt in het zuidoosten van Engeland en kent veel bezienswaardigheden. De Big Ben, de Tower of London, Buckingham Palace en London Eye. Wilt u al dit moois binnenkort een keer van dichtbij zien? Lees hieronder nog meer over de stad Londen.

...

Wanneer u Londen het beste kunt bezoeken

Een gematigd zeeklimaat is het klimaat van Londen, waardoor er zelden extreme warme of koude temperaturen zijn. Zo is het klimaat in Londen veelal nat en winderig met hele milde temperaturen tussen de 7 en 20 graden ongeveer. Hierdoor is Londen eigenlijk het gehele jaar door een prima bestemming. Daarnaast zijn er grote festivals in Londen, waar u zeker heen moet wanneer u in Londen bent. Zo is er in februari het Chinees Nieuwjaar en in april Bootrace en de marathon van Londen.

...

Wat u dient te weten voordat u vertrekt naar Londen

Wilt u graag met een eigen auto Londen gaan verkennen? Londen heeft een 'Inner City Congestion Charge', een soort van file-belasting, wat u ongeveer £11 per dag kost. Verder is het levensonderhoud in Londen duurder dan in Nederland. Prijzen voor eten en drinken liggen gemiddeld 50 tot 80 procent boven de prijzen van Nederland.

...

Wat u dient te weten tijdens uw verblijf in Londen

Eenmaal aangekomen op Londen Stansted bent u met de trein het snelst in het centrum. In ongeveer 45 minuten bent u voor gemiddeld £8 in de stad. Een tip is om deze reis online te boeken, zodat u geld kunt besparen. Verder rijden er lokale bussen naar steden in de omgeving, waaronder Harlow en Colchester. Wilt u naar andere bestemmingen? National Express bussen brengen u naar overige bestemmingen. Een enkele reis met het openbaar vervoer kost u gemiddeld £5,70. Daarnaast kunt u ook kiezen voor travelcards, die kosten tussen de £12 en £15. Verder kost een hostel in Londen u plus minus £20 en een hotel vanaf £40.

...