Populairste Airline: easyJet
67 % van de vluchten op de route Amsterdam – Londen-Stansted worden geboekt bij easyJet.
easyJet
67 %
Ryanair
20 %
SAS
7 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 63 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
96 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De prijzen variëren per dag van de week. donderdag zijn vliegtickets tot 9 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (68 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 05min, vanaf € 60
68 %
1 tussenstop Dublin
08h 00min, vanaf € 69
19 %
1 tussenstop Kopenhagen
23h 20min, vanaf € 136
7 %
Retour al vanaf € 60,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 31-10-19 inclusief terugvlucht op 12-11-19 is op dit moment € 60,00.

€ 60
goedkoop
€ 60
duur
€ 174

Londen, een echte wereldstad

London is een van de meest geliefde bestemmingen voor toeristen vanuit de gehele wereld. De stad heeft een keur aan attracties, historische gebouwen, bezienswaardigheden en musea om de stad zelfs meerdere keren te bezoeken.

...

Wanneer Londen te bezoeken

Londen heeft een onvoorspelbaar klimaat. Er valt zeer geregeld regen en het kan er flink waaien. De temperaturen zijn, zelfs in de winter, mild te noemen. Interessant is de viering in februari van het Chinees nieuwjaar en de Londen bootrace en marathon in april. Het Notting Hill Carnival en Bank Holiday zijn grote evenementen die aan het einde van de maand augustus worden gehouden.

...

Voor de reis begint

Wie in deze drukke stad een auto wil huren moet er rekening mee houden dat er van maandag tot vrijdag een belasting wordt geheven voor de binnenstad van ongeveer £11 per dag. Londen is een dure stad waar de prijzen voor eten en drinken wel 50 tot 80% hoger zijn dan bij ons thuis.

...

Praktische informatie

De snelste verbinding van een luchthaven Standsted naar het centrum van Londen (Liverpool Street Station) duurt ongeveer 45 minuten en vertrekt van onder de terminal. Je betaald ongeveer £8, waarbij een online ticket het goedkoopste zal zijn. Vanaf Stansted vertrekken ook regionale treinen en lokale bussen naar de omliggende steden zoals Cambridge, Colshester en Harlow.

De EasyBus is een pendelbus naar het in Londen centraal gelegen Baker Street en Old Street. Nationaal Express bussen rijden naar andere grote Engelse steden. Een taxi regel je het gemakkelijkst via een reserveringsbureau die te vinden zijn bij de internationale terminals.

In de stad zijn travelcards waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen het gemakkelijkst. Ze kosten tussen de £12 en £15 per dag. Een enkele reis kost ongeveer £5,70. Gebruikers van de Oystercard reispas kunnen achteraf ongeveer £5 statiegeld terugvragen. Een hostel is te vinden vanaf 20£, hotels beginnen vanaf 40£ per nacht.

...