Populairste Airline: easyJet
easyJet, SAS en Ryanair zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 92 % het meest geboekt.
easyJet
77 %
SAS
9 %
Ryanair
6 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Om 61 % te besparen boekt u uw ticket het beste 4 maanden voor vertrek .
107 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op vrijdag kan een vlucht tot 15 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (80 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 05min, vanaf € 44
80 %
1 tussenstop Kopenhagen
04h 55min, vanaf € 148
10 %
1 tussenstop Dublin
11h 00min, vanaf € 68
7 %

Londen, een echte wereldstad

London is een van de meest geliefde bestemmingen voor toeristen vanuit de gehele wereld. De stad heeft een keur aan attracties, historische gebouwen, bezienswaardigheden en musea om de stad zelfs meerdere keren te bezoeken.

...

Wanneer Londen te bezoeken

Londen heeft een onvoorspelbaar klimaat. Er valt zeer geregeld regen en het kan er flink waaien. De temperaturen zijn, zelfs in de winter, mild te noemen. Interessant is de viering in februari van het Chinees nieuwjaar en de Londen bootrace en marathon in april. Het Notting Hill Carnival en Bank Holiday zijn grote evenementen die aan het einde van de maand augustus worden gehouden.

...

Voor de reis begint

Wie in deze drukke stad een auto wil huren moet er rekening mee houden dat er van maandag tot vrijdag een belasting wordt geheven voor de binnenstad van ongeveer £11 per dag. Londen is een dure stad waar de prijzen voor eten en drinken wel 50 tot 80% hoger zijn dan bij ons thuis.

...

Praktische informatie

De snelste verbinding van een luchthaven Standsted naar het centrum van Londen (Liverpool Street Station) duurt ongeveer 45 minuten en vertrekt van onder de terminal. Je betaald ongeveer £8, waarbij een online ticket het goedkoopste zal zijn. Vanaf Stansted vertrekken ook regionale treinen en lokale bussen naar de omliggende steden zoals Cambridge, Colshester en Harlow.

De EasyBus is een pendelbus naar het in Londen centraal gelegen Baker Street en Old Street. Nationaal Express bussen rijden naar andere grote Engelse steden. Een taxi regel je het gemakkelijkst via een reserveringsbureau die te vinden zijn bij de internationale terminals.

In de stad zijn travelcards waarmee je onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen het gemakkelijkst. Ze kosten tussen de £12 en £15 per dag. Een enkele reis kost ongeveer £5,70. Gebruikers van de Oystercard reispas kunnen achteraf ongeveer £5 statiegeld terugvragen. Een hostel is te vinden vanaf 20£, hotels beginnen vanaf 40£ per nacht.

...