Populairste Airline: Iberia
Op de vliegroute Amsterdam – Tanger kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Iberia.
Iberia
20 %
Air Arabia Maroc
11 %
Royal Air Maroc
3 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 3 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 49 % besparen.
78 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op donderdag kan een vlucht tot 6 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Madrid
Op deze route zijn vluchten via Madrid met een aandeel van 27 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Madrid-Barajas
04h 55min, vanaf € 204
27 %
1 tussenstop Barcelona
10h 05min, vanaf € 130
20 %
directe vlucht
03h 10min, vanaf € 134
15 %
Retour al vanaf  € 130,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 18.01.2018 en terugvlucht; 30.01.2018. Ten opzichte van de gemiddelde prijs kan 41 % bespaard worden.

€ 130
goedkoop
€ 130
duur
€ 330

Metropool in Marokko

Tanger ligt in het noorden van Marokko. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is belangrijk voor het vervoer van goederen en mensen tussen Afrika en Europa. De multiculturele mengeling van moslims, christenen, joden en immigranten trok schrijvers en zelfs de band The Rolling Stones naar de stad toe. Ook schilders als Matisse trokken naar de mooie stad toe.

...

Gematigd weer

Tanger heeft door de ligging tussen de bergen en de oceaan het hele jaar door een gematigd klimaat. Zomers is het met ongeveer 25 C° voor Marokkaanse begrippen koel. De winters hebben een temperatuur rond de 20C°. De kroning van Koning Mohammed VI wordt op 30 juli gevierd met grote festivals en parades door het hele land. De Ramadan wordt gevierd in de negende maand van de Islamitische maankalender. Het offerfeest vindt traditioneel zo'n 30 dagen na de Ramadan plaats.

...

Afdingen is de regel

Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij reizen in Marokko. Het paspoort moet echter nog wel ten minste 6 maanden geldig zijn. Het is niet verplicht maar wel aanbevolen om inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A te nemen. Engels wordt niet overal gesproken. Met Frans en Spaans komt u een stuk verder. De kosten liggen in Marokko tot zo'n 50% lager dan in Nederland. Een maaltijd kost hier ongeveer 65 Dirham. Fruit en groente op de wekelijke markten is zeer goedkoop. Afdingen is hier wel de regel. Pas goed op met water en fruit. Kook het water voordat u het drinkt en zorg dat groente en fruit goed gewassen en gepeld is. Verse thee met munt is een geliefd drankje in Tanger.

...

Vervoer in en rond Tanger

Een taxi naar het centrum van Tanger is ongeveer 7 kilometer en kost zo'n 100 Dirham. Het openbaar is hier zeer goedkoop. Ook de taxi's zijn in vergelijking met Nederland goedkoop. Hostels in Tanger zijn te verkrijgen vanaf 60 Dirham, een hotel vanaf 100 Dirham.

...