Populairste Airline: Iberia
De populairste airlines op de route Amsterdam – Tanger zijn met 23 % Iberia, Vueling Airlines en Air Arabia Maroc.
Iberia
10 %
Vueling Airlines
8 %
Air Arabia Maroc
5 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Om 43 % te besparen boekt u uw ticket het beste 0 dagen voor vertrek .
0 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdag zijn vliegtickets tot 9 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Barcelona
De met 16 % meest geliefde route vanaf Amsterdam naar Tanger gaat via Barcelona.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
13h 25min, vanaf € 135
16 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
10h 25min, vanaf € 137
13 %
1 tussenstop Casablanca
07h 00min, vanaf € 184
9 %
Retour al vanaf € 118,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 01-02-20 en de terugvlucht op 08-02-20.

€ 118
goedkoop
€ 118
duur
€ 371

Metropool in Marokko

Tanger ligt in het noorden van Marokko. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is belangrijk voor het vervoer van goederen en mensen tussen Afrika en Europa. De multiculturele mengeling van moslims, christenen, joden en immigranten trok schrijvers en zelfs de band The Rolling Stones naar de stad toe. Ook schilders als Matisse trokken naar de mooie stad toe.

...

Gematigd weer

Tanger heeft door de ligging tussen de bergen en de oceaan het hele jaar door een gematigd klimaat. Zomers is het met ongeveer 25 C° voor Marokkaanse begrippen koel. De winters hebben een temperatuur rond de 20C°. De kroning van Koning Mohammed VI wordt op 30 juli gevierd met grote festivals en parades door het hele land. De Ramadan wordt gevierd in de negende maand van de Islamitische maankalender. Het offerfeest vindt traditioneel zo'n 30 dagen na de Ramadan plaats.

...

Afdingen is de regel

Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij reizen in Marokko. Het paspoort moet echter nog wel ten minste 6 maanden geldig zijn. Het is niet verplicht maar wel aanbevolen om inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A te nemen. Engels wordt niet overal gesproken. Met Frans en Spaans komt u een stuk verder. De kosten liggen in Marokko tot zo'n 50% lager dan in Nederland. Een maaltijd kost hier ongeveer 65 Dirham. Fruit en groente op de wekelijke markten is zeer goedkoop. Afdingen is hier wel de regel. Pas goed op met water en fruit. Kook het water voordat u het drinkt en zorg dat groente en fruit goed gewassen en gepeld is. Verse thee met munt is een geliefd drankje in Tanger.

...

Vervoer in en rond Tanger

Een taxi naar het centrum van Tanger is ongeveer 7 kilometer en kost zo'n 100 Dirham. Het openbaar is hier zeer goedkoop. Ook de taxi's zijn in vergelijking met Nederland goedkoop. Hostels in Tanger zijn te verkrijgen vanaf 60 Dirham, een hotel vanaf 100 Dirham.

...