Populairste Airline: Iberia
De populairste airlines op de route Amsterdam – Tanger zijn met 37 % Iberia, Air Arabia Maroc en Royal Air Maroc.
Iberia
21 %
Air Arabia Maroc
9 %
Royal Air Maroc
7 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 54 % besparen.
146 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: maart
De vlucht is het goedkoopst in maart.
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zaterdag. Op deze dagen kan tot 13 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Barcelona
Op deze route zijn vluchten via Barcelona met een aandeel van 25 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
10h 40min, vanaf € 170
25 %
directe vlucht
03h 05min, vanaf € 154
17 %
1 tussenstop Lissabon
10h 55min, vanaf € 182
16 %
Retour al vanaf € 154,00
Wie bijvoorbeeld op 08.10.2018 heen en op 17.12.2018 terugvliegt, reist voor € 154,00 bijzonder gunstig. Via onze site bespaart u tot 34 % voor vluchten op deze route.

€ 154
goedkoop
€ 131
duur
€ 354

Metropool in Marokko

Tanger ligt in het noorden van Marokko. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is belangrijk voor het vervoer van goederen en mensen tussen Afrika en Europa. De multiculturele mengeling van moslims, christenen, joden en immigranten trok schrijvers en zelfs de band The Rolling Stones naar de stad toe. Ook schilders als Matisse trokken naar de mooie stad toe.

...

Gematigd weer

Tanger heeft door de ligging tussen de bergen en de oceaan het hele jaar door een gematigd klimaat. Zomers is het met ongeveer 25 C° voor Marokkaanse begrippen koel. De winters hebben een temperatuur rond de 20C°. De kroning van Koning Mohammed VI wordt op 30 juli gevierd met grote festivals en parades door het hele land. De Ramadan wordt gevierd in de negende maand van de Islamitische maankalender. Het offerfeest vindt traditioneel zo'n 30 dagen na de Ramadan plaats.

...

Afdingen is de regel

Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij reizen in Marokko. Het paspoort moet echter nog wel ten minste 6 maanden geldig zijn. Het is niet verplicht maar wel aanbevolen om inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A te nemen. Engels wordt niet overal gesproken. Met Frans en Spaans komt u een stuk verder. De kosten liggen in Marokko tot zo'n 50% lager dan in Nederland. Een maaltijd kost hier ongeveer 65 Dirham. Fruit en groente op de wekelijke markten is zeer goedkoop. Afdingen is hier wel de regel. Pas goed op met water en fruit. Kook het water voordat u het drinkt en zorg dat groente en fruit goed gewassen en gepeld is. Verse thee met munt is een geliefd drankje in Tanger.

...

Vervoer in en rond Tanger

Een taxi naar het centrum van Tanger is ongeveer 7 kilometer en kost zo'n 100 Dirham. Het openbaar is hier zeer goedkoop. Ook de taxi's zijn in vergelijking met Nederland goedkoop. Hostels in Tanger zijn te verkrijgen vanaf 60 Dirham, een hotel vanaf 100 Dirham.

...