Populairste Airline: Vueling Airlines
20 % van de vluchten op de route Amsterdam – Tanger worden geboekt bij Vueling Airlines.
Vueling Airlines
20 %
Air Arabia Maroc
12 %
Royal Air Maroc
5 %
Tip: 4 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 4 weken voor vertrek. Zo kan men tot 54 % besparen.
29 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag kan een vlucht tot 8 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Barcelona
De favoriete verbinding gaat via Barcelona en word door 29 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
13h 25min, vanaf € 160
29 %
directe vlucht
04h 10min, vanaf € 156
19 %
1 tussenstop Lissabon
17h 40min, vanaf € 165
17 %
Retour al vanaf € 156,00
Voor maar € 156,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 06-05-19 en een terugvlucht op 09-06-19.

€ 156
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Metropool in Marokko

Tanger ligt in het noorden van Marokko. De stad ligt aan de Straat van Gibraltar en is belangrijk voor het vervoer van goederen en mensen tussen Afrika en Europa. De multiculturele mengeling van moslims, christenen, joden en immigranten trok schrijvers en zelfs de band The Rolling Stones naar de stad toe. Ook schilders als Matisse trokken naar de mooie stad toe.

...

Gematigd weer

Tanger heeft door de ligging tussen de bergen en de oceaan het hele jaar door een gematigd klimaat. Zomers is het met ongeveer 25 C° voor Marokkaanse begrippen koel. De winters hebben een temperatuur rond de 20C°. De kroning van Koning Mohammed VI wordt op 30 juli gevierd met grote festivals en parades door het hele land. De Ramadan wordt gevierd in de negende maand van de Islamitische maankalender. Het offerfeest vindt traditioneel zo'n 30 dagen na de Ramadan plaats.

...

Afdingen is de regel

Nederlandse paspoorthouders kunnen 3 maanden visumvrij reizen in Marokko. Het paspoort moet echter nog wel ten minste 6 maanden geldig zijn. Het is niet verplicht maar wel aanbevolen om inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A te nemen. Engels wordt niet overal gesproken. Met Frans en Spaans komt u een stuk verder. De kosten liggen in Marokko tot zo'n 50% lager dan in Nederland. Een maaltijd kost hier ongeveer 65 Dirham. Fruit en groente op de wekelijke markten is zeer goedkoop. Afdingen is hier wel de regel. Pas goed op met water en fruit. Kook het water voordat u het drinkt en zorg dat groente en fruit goed gewassen en gepeld is. Verse thee met munt is een geliefd drankje in Tanger.

...

Vervoer in en rond Tanger

Een taxi naar het centrum van Tanger is ongeveer 7 kilometer en kost zo'n 100 Dirham. Het openbaar is hier zeer goedkoop. Ook de taxi's zijn in vergelijking met Nederland goedkoop. Hostels in Tanger zijn te verkrijgen vanaf 60 Dirham, een hotel vanaf 100 Dirham.

...