Populairste Airline: Transavia
De populairste airlines op de route Rotterdam – Tanger zijn met 52 % Transavia en Royal Air Maroc.
Transavia
33 %
Royal Air Maroc
19 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 4 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 31 % besparen.
112 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op vrijdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Rotterdam – Tanger boeken 52 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 78
52 %
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Heathrow Madrid-Barajas
25h 40min, vanaf € 261
41 %
1 tussenstop Barcelona
14h 25min, vanaf € 217
5 %
Retour al vanaf € 78,00
Voor maar € 78,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 22-11-19 en een terugvlucht op 29-11-19.

€ 78
goedkoop
€ 78
duur
€ 356

Tanger, een introductie.

Tanger is een havenstad in Noord Marokko en is gelegen aan de straat van Gibraltar. Het is in de 6e eeuw voor Christus gesticht en hierdoor één van de oudste Marokkaanse steden. De economie van de stad is zeer afhankelijk van toerisme.

...

Wanneer Tanger te bezoeken.

Tanger is gelegen tussen de oceaan en bergen waardoor er het gehele jaar door een gematigd klimaat heerst. Met gemiddelden van 25C°in de zomer en 20C° in de winter is het voor Marokkaanse begrippen aangenaam koel. In de, steeds wisselende negende maand van de islamitische maankalender, wordt na de Ramadan het Suikerfeest gevierd. Ongeveer 70 dagen later vind het Offerfeest plaats. Ter ere van de kroning van Koning Mohammed VI vinden er op 30 juli door het gehele land grote festivals en parades plaats.

...

Voor de reis begint.

Indien het Nederlandse paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is, behoeft er voor een periode van 3 manden geen visa te worden aangevraagd. Er wordt aanbevolen om voor vertrek beschermd te zijn tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en tegen hepatitis A. De huisarts kan hierbij adviseren. In Tanger spreekt men weinig Engels maar juist weer veel Frans of Spaans.

Het levensonderhoud in Marokko is tot de helft goedkoper dan bij ons thuis. Seizoensgroenten en fruit op de markten zijn goedkoop, maar pas op met het gebruik van water en fruit, De slogan 'cook it peel it or forget it', is zeker van toepassing. Een smakelijke maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 MAD, een frisdrank of overheerlijke muntthee ongeveer 6 MAD. Bedenk dat afdingen heel normaal is en een onderdeel is van het spel van loven en bieden tijdens een aankoop.

...

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven naar het centrum van Tanger, een rit van 7 kilometer, vraagt een taxi ongeveer 100 MAD. Taxi's zijn goedkoop en het is heel normaal om de taxi met een vreemde te delen om zo de ritprijs te verlagen. het openbaar vervoer is een nog goedkopere manier om jezelf te laten vervoeren. Hostels zijn al te vinden vanaf 60 MAD, hotels beginnen vanaf 100 MAD per overnachting.

...