Populairste Airline: Transavia
Op de route Rotterdam – Tanger worden de meeste vluchten verzorgt door Transavia.
Transavia
21 %
Royal Air Maroc
7 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 7 weken voor vertrek boekt. Zo kan je tot 31 % besparen.
50 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn vrijdag. Op deze dagen kan tot 49 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Londen-City, Londen-Heathrow en Madrid
52 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Londen-City, Londen-Heathrow en Madrid.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Heathrow Madrid-Barajas
20h 50min, vanaf € 258
52 %
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 88
33 %
1 tussenstop Barcelona
20h 55min, vanaf € 151
3 %
Retour al vanaf € 88,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 07-02-20 en terugvlucht; 14-02-20.

€ 88
goedkoop
€ 88
duur
€ 855

Tanger, een introductie.

Tanger is een havenstad in Noord Marokko en is gelegen aan de straat van Gibraltar. Het is in de 6e eeuw voor Christus gesticht en hierdoor één van de oudste Marokkaanse steden. De economie van de stad is zeer afhankelijk van toerisme.

...

Wanneer Tanger te bezoeken.

Tanger is gelegen tussen de oceaan en bergen waardoor er het gehele jaar door een gematigd klimaat heerst. Met gemiddelden van 25C°in de zomer en 20C° in de winter is het voor Marokkaanse begrippen aangenaam koel. In de, steeds wisselende negende maand van de islamitische maankalender, wordt na de Ramadan het Suikerfeest gevierd. Ongeveer 70 dagen later vind het Offerfeest plaats. Ter ere van de kroning van Koning Mohammed VI vinden er op 30 juli door het gehele land grote festivals en parades plaats.

...

Voor de reis begint.

Indien het Nederlandse paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is, behoeft er voor een periode van 3 manden geen visa te worden aangevraagd. Er wordt aanbevolen om voor vertrek beschermd te zijn tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en tegen hepatitis A. De huisarts kan hierbij adviseren. In Tanger spreekt men weinig Engels maar juist weer veel Frans of Spaans.

Het levensonderhoud in Marokko is tot de helft goedkoper dan bij ons thuis. Seizoensgroenten en fruit op de markten zijn goedkoop, maar pas op met het gebruik van water en fruit, De slogan 'cook it peel it or forget it', is zeker van toepassing. Een smakelijke maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 MAD, een frisdrank of overheerlijke muntthee ongeveer 6 MAD. Bedenk dat afdingen heel normaal is en een onderdeel is van het spel van loven en bieden tijdens een aankoop.

...

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven naar het centrum van Tanger, een rit van 7 kilometer, vraagt een taxi ongeveer 100 MAD. Taxi's zijn goedkoop en het is heel normaal om de taxi met een vreemde te delen om zo de ritprijs te verlagen. het openbaar vervoer is een nog goedkopere manier om jezelf te laten vervoeren. Hostels zijn al te vinden vanaf 60 MAD, hotels beginnen vanaf 100 MAD per overnachting.

...