Vluchten van Rotterdam naar Al Hoceima

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Al Hoceima te vinden

Populairste Airline: Transavia
De meeste passagiers op de route Rotterdam – Al Hoceima reizen het liefste met Transavia.
Transavia
84 %
Freebird Airlines
5 %
Tip: 16 dagen voor vertrek boeken
16 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
16 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 95 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 189
95 %
2 tussenstops Malaga Tetouan
25h 30min, vanaf € 474
3 %
2 tussenstops Barcelona Tanger-Boukhalef
14h 05min, vanaf € 614
2 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Al Hoceima

Al Hoceima: een mengeling van Marokka en Spanje

Al Hoceima (Franse schrijfwijze) is een Marokkaanse havenstad en ligt ten Noorden van dit land. Het ligt direct aan de Middellandse zee in het centrum van het rifgebergte. De stad is nog niet zo oud: het werd in 1925 opgericht door een Spanjaard. De sfeer en de bouwwerken van Al Hoceima laten duidelijk de Spaanse invloeden terugzien. De grootste inkomstenbron va de stad komt uit de visserij.

Beste periode om te reizen

De seizoenen in Marokko lopen ongeveer gelijk met die van Nederland. Er heerst een subtropisch klimaat. De beste reistijd ligt tussen april en november. Het hoogseizoen valt van juni-september. Het Suikerfeest wordt na de ramadan gevierd en valt in de negende maand van de islamitische kalender. Op 30 juli is er groot feest. De kroning van koning Mohammed de 6e wordt dan gevierd met festivals en parades door het hele land.

Inentingen en algemene kosten

Inenten voor de reis is niet verplicht, maar aanbevolen wordt om te enten tegen Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie. De algemene kosten vallen in Al Hoceima ruim de helft goedkoper uit dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 DAM, een softdrink 5 DAM. Probeer zeker eens de verse muntthee. Groenten en fruit is goedkoop verkrijgbaar op de markt. Het is hier normaal om af te dingen op de prijs. Toeristen mogen niet meer dan 1.000 DAM in-en uitvoeren. Geld kan ter plaatse gewisseld worden. Voor de veiligheid is het beter om het rifgebergte met minstens twee personen te beklimmen.

Informatie ter plaatse

De luchthaven ligt op 15 km afstand van Al Hoceima. Vervoer per taxi kost ongeveer 200 MAS. IN de stad zelf is alles goed lopend te doen. Per taxi ben je ongeveer tussen de 6 en 10 DAM kwijt voor vervoer binnen de stad. Een 3-sterren hotel kost ongeveer 350 MAD, een hostel ongeveer 120 MAD. Er wordt veelal Frans en Spaans gesproken, Engels erg weinig. Reizen naar Al Hoceima? Een Nederlands paspoort moet dan nog minstens 6 maanden geldig zijn. Bij aankomst wordt een visum voor maximaal 90 dagen verstrekt.

Informatie over de vlucht Rotterdam - Al Hoceima
Vluchtinformatie Rotterdam - Al Hoceima
  • Vluchttijd: min. 02:55 / max. 02:55
  • Afstand: 1981 km
  • Vluchten per week: 2
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:00 / max. 03:00
Topvliegroutes