Populairste Airline: KLM
De populairste airlines op de route Amsterdam – Al Hoceima zijn met 42 % KLM en Royal Air Maroc.
KLM
36 %
Royal Air Maroc
6 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 6 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 38 % bespaard worden.
179 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Madrid en Casablanca
Op deze route zijn vluchten via Madrid en Casablanca met een aandeel van 23 % het meest populair.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Madrid-Barajas Casablanca
31h 50min, vanaf € 726
23 %
2 tussenstops Brussel Casablanca
31h 15min, vanaf € 802
19 %
2 tussenstops Londen-City Airport Londen-Gatwick Casablanca
33h 55min, vanaf € 385
17 %

Aan de voet van het Rifgebergte

Al Hoceima is een badplaats en havenstad gelegen aan een baai aan de Middellandse zee in het Noorden van Marokko. De stad ligt vlak bij het centrum van het Rifgebergte. Al Hoceima ligt in de gelijknamige provincie en heeft een Spaanse oorsprong.

...

Het hele jaar een goede bestemming

Op 30 juli viert men de kroning van Koning Mohammed VI met parades en grote festivals door het hele land. De Ramadan wordt gevierd in de negende maand van de Islamitische maankalender. Het offerfeest vindt volgens vaste traditie zo'n 30 dagen na de Ramadan plaats. Al Hoceima is het hele jaar door een goede bestemming. De beste reistijd is van april tot november. Het hoogseizoen is van juni tot en met september.

...

Afdingen is de regel

Het is aanbevolen maar niet verplicht je in te enten tegen Difterie, tetanus, tyfus en Hepatitis A. Je paspoort moet op het moment van aankomst ten minste 6 maanden geldig zijn. Bij aankomst krijgt men een visum stempel voor maximaal 90 dagen. Let op: bereis het Rifgebergte ten minste met zijn tweeën voor de veiligheid. Al Hoceima is verassend Westers maar toch spreken niet veel mensen Engels, met Spaans en Frans kom je een stuk verder. Geld inwisselen kan het beste in Marokko worden gedaan. Toeristen mogen namelijk niet meer dan 1000 Marokkaanse Dirham in- of uitvoeren. De stad biedt veel interessante Berberse cultuur. Een aanrader is het Al-Hoceima National Park. De kosten in de stad liggen tot 50% goedkoper dan in Nederland. Een maaltijd in een restaurant kost ongeveer 65 Marokkaanse Dirham.

...

Vervoer en verblijf in Al Hoceima

De luchthaven ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van de stad. Een taxi vanaf de luchthaven kost ongeveer 200 Marokkaanse Dirham naar het centrum. De taxi's hebben vaste prijzen. Een rit in de stad kost tussen de 6 en 10 Dirham. De stad is klein dus alles is met de voet te doen. Een drie sterren hotel is te boeken vanaf 350 Dirham, een hostel vanaf 120.

...